| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč nejsem šťastná?

 Příspěvky 110 z 218 [Dalších 208 >>]
Lenka
  • 
24.8.2009 9:27:09
Víte Helo, maminky, které si dovedou své miminko užívat pravděpodobně vůbec netuší, co prožíváte Vy. Tím vůbec nechci zpochybňovat jejich mateřství, ale prostě je pravda, že každé miminko je úplně jiné a žádné mamince nevysvětlíte, že to Vaše pořád pláče a pláče a nespí...tedy pokud to ona nezažila. Mám kamarádku, která má o měsíc staršího chlapečka. Byl od narození zlatíčko. Celé noci (krom dvou kojení) prospal, přes den seděl v sedačce a koukal na kamarádku co dělá, hrál si s jednou hračkou třeba 2 hodiny. No a moje milá kamarádka mu celé dny jen říkala, jak je zlobivé miminko, protože si kňourl...musím Vám říct, že jsem z toho byla v šoku. Můj chlapeček byl něco, co popisujete Vy. Od malička se budil po půl hodině až hodině, celé dny proplakal a neutišilo ho nic, kromě houpání na míči, a hlavně celé dny jen zvracel a zvracel...dnes už si to ani já nedovedu představit, jaké to bylo hrozné. Nejhorší bylo, když manžel, který musí cestovat po celém světě byl v Kataru a malý nechtěl jíst a pořád jen plakal. Volala jsem manželovi, ať si okamžitě přebookuje letenku a přiletí, že nevím, co s malým, že jsem na to sama. Brečela jsem mu hystericky do telefonu a houpala malého v náručí jak šílená.....manžel si ji opravdu přehodil a přiletěl (za to mu budu do smrti vděčná), ale když to vykládám někomu jinému, tak se na mě koukají, jako že jsem se zbláznila. Manžel byl přece na jednání a nemůže být pořád se mnou.....nikdo to nepochopí. Naštěstí můj muž chápe, že rodina je důležitější než cokoli jiného. Teď už to s prďouskem zvládáme sami a bez problémů, ale nebojte se manžela poprosit o pomoc. Nevadí, že to je třeba manažer nadnárodní firmy a má "důležitá" jednání (jako ten můj). Je to jeho dítě stejně, jako Vaše. On Vám může hrozně moc pomoct (když nic jiného, tak Vás to posílí psychicky). A nebuďte smutná, že Vám okolí nerozumí. Všichni jsou vždycky strašně chytří....u nás to bylo stejné....ale že by mi ho někdy někdo pohlídal? Nelžu Vám, do dnešního dne (má 13 měsíců) mi ho jedinkrát 2 hodiny vozila tchýně.

Opravdu se nebojte. Všechno se to zlepší...jen jestli Vám můžu poradit, tak opravdu zkuste zapátrat po tom, proč Vaše miminko pláče. Já to tenkrát moc neřešila, protože "všechny děti přece pláčou". Až když jsem viděla děti kamarádek, které sice plakaly, ale rozhodně ne 24/7, tak jsem znervózněla a začla pátrat. V těch 9ti měsících jsem změnila pediatričku a nová přišla na to, že jak malý pořád zvracel, tak si narušil střevní mikroflóru. Dala mu probiotika a přísnou dietu a za 14 dní jsme měli veselé usměvavé miminko. Později jsem se dozvěděla, že pokud takto děti plakají, tak je to z asi 80% vždy kvůli nějákým zdravotním problémům. Nazývá se to EXCESIVNÍ PLÁČ a v Praze MOTOLE je na to specializované pracoviště, kde takové děti vyšetřují. Zkuste se podívat na tuhle adresu:

http://www.proglas.cz/detail-clanku/excesivni-plac-neni-plac-jako-plac.html

My tenkrát Motol nevyužili, protože se to ve stejné době vyřešilo změnou dr., ale dnes už bych neváhala. Moc Vám držím pěsti a nebojte, ono se to všechno zlepší, jen potřebujete víc odpočinku....Budu moc ráda, když napíšete, jak pokračujete:-).
magggi synáček z léta09
20.8.2009 22:52:40
a nic převratného se nestalo (neže bych to čekala - nečekám totiž vůbec nic, kromě chvíle, kdy se trochu vyspím, abych mohla zas fungovat :o) )
Chlapeček je "vymodlený", dlouho jsme na něj čekali, ale když jsem tak projela článek a názory maminek...
Nemyslím, že by se člověk měl cítit provinile, že se nedostavila vlna euforie a hormony vše zařídily (právě to fungování) - a to jsem to sakra čekala! :o)))
Své dítě bych nedala za celý svět, ačkoli si (především u probdělých nocí s nadýmáním a strašidelným řevem, kdy nevím, jak mu ulevit a pomoci, protože vše selhává) říkám TAKHLE JSEM TO CHTĚLA? TO JE TO ""VONO?, představa, že by andílek nebyl, je strašlivá.

Jen o tom prostě NEMÁM ČAS PŘEMÝŠLET!

Funguju, jak nejlíp to jde, padám na hubu, strašlivě mě bolí záda, někdy je líp, někdy i zdřímnu, potácím se v polospánku ze dne na den a opravdu nedokážu odpovědět na naprosto naivní dotazy (tím naivnější, že je pokládají často zasloužilé matky), zda jsme šťastní, zda já jsem šťastná, a jak si to s miminkem užívám.
Kdybych nekojila a dokázala být bez něj, vrzla bych ho dotazovatelkám na 24hodin, aby si vzpomněly a přestaly do mě hučet, ať si tuto dobu užiju, že je to to nejkrásnější v mateřství.
No to pozdravpámbu!
Modlím se, aby toto období uteklo co nejrychleji a už se s tím uzlíkem dalo alespoň trochu komunikovat..! :oD
Horama
19.8.2009 9:32:54
Závidím ti to, ale přesto nemůžu říct, že bych to měla stejně. V první fázi jsem cítila o svoji Jíťu jen nekončící strach, ale dneska (jsou jí 4 a půl měsíce) můžu směle tvrdit, že si s tebou v lásce ke své holčičce nijak nezadám.
Horama
19.8.2009 9:28:04
Přidávám se k zástupům, co radí: "je to dočasné a poddá se to". (I když těch opačných se určitě taky pár najde, záleží na osobní zkušenosti.)

Když se narodila naše Jíťa - o měsíc dříve a z nutnosti nakonec císařským řezem - a když nás po deseti dnech konečně pustili z nemocnice domů, cítila jsem se podobně. Připadalo mi, že se ze mě stalo krmicí a přebalovací zařízení, ale že z nějakého důvodu necítím k tomu tvorečkovi dost lásky. Což ovšem vůbec neznamená, že bych se o ni málo bála. Byla jsem vyděšená! Abych neudělala něco, čím bych jí mohla ublížit, co se s ní proboha počnu do budoucna a jestli nejsem nenormální, když nenastoupil žádný utišující příval mateřské lásky. Byl to takový malý - byť pozvaný - cizineček v mé ložnici.

Po nějakých dvou měsících (zhruba) jsem si najednou uvědomila, jak je ta naše Jíťa skvělá, nejskvělejší na celém světě (omlouvám se všem maminkám, které si totéž myslí o svém dítěti) a že ji vlastně zbožňuju. Další úroveň pak nastala někdy kolem třetího měsíce (někde to bývá dřív, někde později), když se začala úmyslně usmívat. To byl pohled pro bohy a nemyslím, že se tomu rovnal jakýkoli jiný předchozí zážitek v mém životě.

A když to vezmu racionálně: Kolikrát v životě už jsi milovala někoho, koho vůbec neznáš a nemáš s ním společné zážitky? (Kromě pár kopanců do břicha, těhotenských nevolností a porodních bolestí. :o)) Tak s tím miminkem jste na tom podobně. Ale protože jste spolu každý den, už pracujete na tom, že se ty zážitky (a mateřská láska) začínají budovat. Těď jsi unavená, možná vystrašená, děláš něco, v čem si nejsi moc jistá, a jsi zřejmě většinu času sama - takže prostě procházíš obdobím přizpůsobení. Osobně závidím těm maminkám, co se hned po porodu málem utopily ve vlně mateřské lásky, ale v tuto chvíli (Jítě jsou 4 a půl měsíce) můžu každou z nich směle vyzvat na souboj v milování vlastního dítěte a nebojím se své prohry. :o)
hela
  • 
19.8.2009 8:50:53
Leni diky za uklidneni, moc mi Vase reakce pomahaji.....
vcera jsem od 3 nespala a dnes taky, pres den vcera prcek nespal, jsem se tesila, ze vecer vytuhne a houby - rev a rev, dnes rano uz sem rvala s nim, sem byla opravdu vycerpana:(
obdivuju vsechny maminky, ktere si za takove situace dokazou mimca uzivat a radovat se....
Petra+Mišák
  • 
18.8.2009 17:11:34
A už Ti brouček stonal? Tak vydrž, ten nával lásky se dostaví s prvním strachem o něj :-)
máta
  • 
18.8.2009 12:46:14
až do prvního dítěte jsem si myslela že to bude probíhat plus mínus jako v reklamě na pemprsky a já budu upravená,namalovaná maminka se smějícím se miminkem.óóó´jaký omyl.byla ze mě nevyspalá troska se řvoucím cipískem v poblitým pyžamu.druhému jsou 2 měsíce a už si nemyslím nic jen to chci nějak přežít. ve zdraví:))))
18.8.2009 10:33:12
Ahoj, já si taky myslím, že je to normální. Mám druhého syna (4 měsíce) a nějakou dobu mi trvalo, než jsem začala cítit lásku silněji. Rozhodně celé šestinedělí jsem byla opravdu jen automat na kojení a přebalování. Miminko je přitom vytoužené, po 11ti letech od prvního syna, po dlouhé době jsem šťastná, mám 8 let po rozvodu nového, hodného muže a miminko jsme si přáli všichni, i můj první syn a mužova dcera z prvního manželství.
Někdy mám i trapný pocit, že prvního syna mám ráda víc, ale uvědomuju si, že to přejde. Je to prostě tím, že s miminkem se teprve poznáváme a prvního už znám jako své boty a je se mnou už tolik let. A teď už běžím, mimi volá :-). Přeju Ti, ať překonáš těžké začátky. Radost z dítěte s věkem jenom roste. :-).
Stova, kluk V/07, holka XI/05
17.8.2009 23:09:28
Je to takový druh očistce na zemi, ten začátek je k uzoufání!!! Ale člověk si zvykne, adaptuje se, část prostoru nahradí postupně, jak dítě roste, prací nebo zábavou, a pak už je to najednou pryč a je to najednou k přežití a dobré. Nebála bych se toho. Odžila si to skoro každá z nás. Já cvokatěla nejvíc když se narodil druhý prcek po roce a půl a nejhorší to bylo, když mu začalo být cca 1/4 roku a trvalo to do jeho roka a půl. Teď je to ale mnohem lepší, než když byl jen jeden prcek a já na něj sama. Teď jsme na to tři :) a tatínek, který je velmi aktivní a rodinný typ.
17.8.2009 20:40:43
nemuzu jinak, nez ti honem napsat, ze v tom pocitam nejsi vubec sama jedina a pokud nikdo jiny, tak jsem minimalne druha:-))ja se v tom na zacatku neuveritelne placala a zpetne si troufam rict, ze jsem mela docela slusnou poporodni depku a ze jsem mela vyrazit za psychologem...ja si totiz neuzivala cely prvni rok moji holcicky a mela jsem pocit, ze vsichni umi byt mamou az na me, ze to vsichni delaji dobre, jen ja to delam naprosto blbe a ze jsem se do materstvi vubec nemela poustet....atd...na jedne strane jsem se o malou silene bala a na strane druhe jsem mela permanentni chut ji nekomu venovat a zit si dal tak, jak jsem zila...zkratka hodne tezko jsem si zvykala na novou roli...ted jsem nejstastnejsi mama na svete a eli bych nedala ani za nic, ale jak rikam, cely prvni rok nestal za nic....takze se drz, opravdu bude lepe, zkus videt svetlo na konci tunelu:-)) a pokud to takhle bude trvat dele, neboj se vyhledat odbornou pomoc, pak mas sanci zacit si to uzivat drive nez ja:-)) drzim palce!!!
 Příspěvky 110 z 218 [Dalších 208 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.