| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sousedech a dětech

 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]
lucka
  • 
27.8.2009 9:15:58
no ještě nejsem ani v polovině diskuse, ale budu reagovat. nejen na tento příspěvěk, ale tak ty tohoto rázu.
podívala bych se na celou situaci s nadhledem. tedy co nejobjektivněji. trochu se vcítit do situace sousedky. jak někdo již popsal ukňourané dítko, nevyspání, prudící manžel a poporodní deprese či jen nepotvrzené představy o MD udělají své. myslím, že jste udělala v rámcisvých možností snížení hluku maximum, ale pokud to jde zůstala bych u toho. mimimálně do doby než se situace u sousedky trochu uklidní. tedy mimko trochu povyroste. a příští debatu. bych začala ještě jednou s chápajícím přístupem. např: já chápu, že je to mrzuté,když vám nejde uspat mimino,,,ale my se opravdu snažíme naše odchody co nejvíce zrychlyt....mohly by jste se dostat k ujištění,že toto období nebude trvat věčně....bude líp. pokud tedy dostanete sousedku k diskusi. momentálně je ale aasi tak rozladěná, že ani sama diskutovat nemůže, to neznamená že nechce,ale teď na to nemá.
myslím, že dělat naschvály ale není ta nejlepší cesta a kupovat si motorku, aby jste jí to teprve osladila situaci spíše vyhrotí, než aby se zamyslela a litovala jak jí dosud bylo dobře. to tedy by byl za superblbku někdo jiný....nevím už kdo to psal! přeci, když ještě není přístupná dělat kompromisy také je dělat nebudu? zub za zub. to je přístup vedoucí k válce. navíc učíte i své děti příkladem. naučit se brát ohled na druhé není nic špatného i když to té druhé straně nedochází....víte kolikrát já jsem zpězně přehodnocovala situace až v momentě když jsem se sama do podobných teprve dostala...
a mateřství je takových situací plné, ty se musejí prožít to jinak nejde. každý prcek je naprosto jiný a každá mateřská může být tak diametrálně rozdílná.
Toranoko
  • 
22.8.2009 0:48:38
Jojo, panelak...sousedka si koupila nove klapaci pantofle...to je radost zacina po obyvacku hopsat tak v 11 :-) Jeji manzel zase chodi v noci na zachod curat, a to je taky docela rachot (mam hlavu postele u stupacek). Maji dva psy, a ti drapkuji po celem byte, ale nejvic nad mym pokojem....
Proste je to slyset no...fascinovala me holcina, ktera v tom pokoji bydlela prede mnou, pry premyslela, ze pujde pana pozadat, aby si pri curani sedal :-D Takova predstava rozhovoru me docela pobavila... :-)

Ja sama si myslim, ze jsem celkem ticho, chodim doma bosa, pracku poustim maximalne do 10 - ale i tak povazuju za normalni, ze v panelaku neni ticho.
18.8.2009 15:49:35
na to jsem jednomu chytrákovi řekla, jestli na hlavičce vidí tlačítko volume, když mě říkal, že mám dítě ztišit.
jary
  • 
17.8.2009 1:08:48
Nechápu. Přijdu, s patřičným doprovodem, vystěhuju, vyměním zámek. Co můžou?
Nic.
Ideálně samozřejmě přijít, vystěhovat, vyměnit zámek, když nejsou doma. Což myslím, že při zmíněných problémech sousedé rádi podpoří a pomohou.
miri
  • 
17.8.2009 1:04:45
Nahlaš na finančák, že pronajímá byt, jestli platí daně.
Jary
  • 
17.8.2009 0:59:29
Ty seš trochu mimo!
Opilec HULÁKÁ ve dvě v noci, v době nočního klidu.
Autorčiny děti si normálně povídají někdy přes den v jejich bytě.
Dále: sousedka nežádá více vstřícnosti atp., ale lže.
Přece autorka nebude vykládat svým dětem, že "mimi hajá," když ho slyší křičet, se vzpamatuj!
Jestli Ty nejseš taková, co by podle ní měly být všechny děti ticho.
SnowWhite
12.8.2009 14:34:23
MartinoNov to je zajímavé, že když máte 3,5roku a mimino, osmiletí jsou už vnímáni jako parchanti, kteří mají mít slušné vychování. Najednou heslo "děti jsou děti" neplatí :-)?
adelaide k.
12.8.2009 10:23:22
Singero a já zase svůj ~d~~;)
MartinaNov (dva rošťáci
11.8.2009 21:52:20
ano, sousedka opravdu neslaví každý týden... Ale oslava, trvající do čtvrté hodiny ráno ve stále se zvyšujícím hluku už jaksi přestává být košer... (a pro všechny snad platí noční klid od 22. hodiny, ne?)
Taky občas slavíme a nemusí to vědět celý obvod.
Umím být hodně tolerantní, právě proto, že vím, že moje dítka také nejsou z těch nejtišších.

Jak jsem psala výše, určité věci jsou pochopitelné, něco už tolerovat nejde. Bohužel, každý z nás má tu hranici jaksi jinde.
Na podnájmu pod námi bydlela madam, které vadilo, že CHODÍM, že nám skřípe skříň... chodila kontrolovat, jestli máme koberce, když to dělá tak strašný hluk (podotýkám, v tom bytě jsem byla sama, občas se šla do kuchyně napít nebo na záchod). Sem tam si na ni vzpomenu, co by asi dělala, bydlet pod námi teď, když máme Davídka, který bubnuje, zpívá o stošest a momentálně pořák "seká trávu" sekačkou (s patřičným vlastním zvukovým doprovodem ~t~).

singera
  • 
11.8.2009 21:14:08
Adelain, ty jsi upjatá. Marie napsala jen svůj názor.
 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.