| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Znáte pátou a šestou nemoc?

 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]
.kili.
26.7.2015 8:52:10
" Hodnota CRP [mg/l] Význam
do 6 normální hodnota
6-35 virová infekce
35 - 50 neurčité rozmezí
přes 50 bakteriální infekce
Hraniční hodnoty nejsou ostře dány a podle různých zdrojů se liší (často se také udává do 40mg/l virová infekce, přes tuto hranici bakteriální).:

Poloviční pravda je často velká lež. Řekl bych, že pokusy o amatérské interpretace nálezů z laboratorních vyšetření mohou být docela nebezpečné. Výše citované platit může a nemusí.
Pajka, 3 děti
  • 
11.3.2013 14:35:41
Co je to CRP
C- reaktivní protein (CRP) je bílkovinou akutního zánětu, a tedy vysoce citlivý parametr zánětu. Je součástí reakce akutní fáze imunitního obranného systému. Jeho hladina v krvi se zvyšuje u všech druhů bakteriálních zánětlivých procesů, a to již za 6-12 hodin od začátku zánětu. Vyšetření CRP je proto považováno za nejčastěji ordinované vyšetření ve vyspělých zemích západního světa, a to od úrovně praktického lékaře až po vysoce specializovaná pracoviště.
Hladina CRP v krvi závisí na stupni zánětu je ve srovnání s jinými klinicky využívanými známkami zánětu, jako jsou sedimentace nebo hladina bílých krvinek, daleko pružnější.
Používá se k rozlišení bakteriální a virové infekce
Jeho výše souvisí s mírou postižení tkání zánětem
Pomáhá rozhodnout o případném nasazení antibiotik
Slouží k hodnocení efektivity léčby antibiotiky
http://www.testcrp.cz/crp-vysetreni/co-je-to-cpr/

Zkratka CRP znamená C-reaktivní protein. Jedná se o bílkovinu vytvářenou v játrech, jejíž zvýšené hodnoty signalizují akutní zánět. Přítomnost CRP v krvi je výsledkem nespecifické reakce organismu na zánět vyvolaný virovými, bakteriálními a mykotickými infekcemi nebo některé jiné stavy, jako jsou autoimunitní onemocnění, pooperační stavy, popáleniny, nádory, aktivní revmatická onemocnění, Crohnova choroba atd.

Hodnota CRP [mg/l] Význam
do 6 normální hodnota
6-35 virová infekce
35 - 50 neurčité rozmezí
přes 50 bakteriální infekce
Hraniční hodnoty nejsou ostře dány a podle různých zdrojů se liší (často se také udává do 40mg/l virová infekce, přes tuto hranici bakteriální).

12.8.2009 22:21:19
Moje dcera měla šestou nemoc a doktorka diagnostikovala angínu.Měla 40 horečky,které za tři dny zmizeli a druhý den se mi osypala.Zästupující lékařka řekla,že se o žádnou angínu nejednalo,jen měla načervenalý krk,který patří také k šesté dětské.Malá byla za pár dní v pořádku,ale úplně zbytečně brala týden antibiotika na nic:-(
12.8.2009 22:17:22
Moje dcera nedávno prodělala šestou nemoc.Měla 40 horečky a doktorka uvedla diagnozu angína.Dostala antibiotika a po třech dnech bylo po horečce a druhý den se osypala.Zastupující lékařka mi řekla,že se nejdnalo vůbec o angínu,nýbrž o zduřelé uzlinky a načervenalý krk,který patří mimo jiné k této šesté nemoci.Malá byla za pár dní v pořádku,až na to že zbytečně brala antibiotika:-(
12.8.2009 22:16:42
Moje dcera nedávno prodělala šestou nemoc.Měla 40 horečky a doktorka uvedla diagnozu angína.Dostala antibiotika a po třech dnech bylo po horečce a druhý den se osypala.Zastupující lékařka mi řekla,že se nejdnalo vůbec o angínu,nýbrž o zduřelé uzlinky a načervenalý krk,který patří mimo jiné k této šesté nemoci.Malá byla za pár dní v pořádku,až na to že zbytečně brala antibiotika:-(
Menza
  • 
10.8.2009 2:48:56
http://cz.iq-test.eu/#3910 Po vyplnění si lze vytisknout oficiální certifikát, který můžete přiložit ke svému životopisu. Také si lze v pohodlí domova přividělat peníze. A snadno!
Hanka+ 4 berušky
9.8.2009 8:18:53
Tak my jsme ted měli taky šestou nemoc a vyrážka byla i v obličeji. Horečky hrozné, nejřdřív jsme měli strach z angíny ale když se nepotvrdila doufali jsme v šestou nemoc. Osypaní jsme byli taky asi 3 dny a to fakt hodně. No naštěstí už to obě holky mají za sebou tak snad to znovu nechytí.
kili
  • 
9.8.2009 8:03:29
Je řada virů, které jsou příčinou nemocí, spojených s exanthemem. Naopak asi u čtvrtiny infikovaných HHV6 není vyrážka vůbec postřehnuta. Bez serologického vyšetření není možné potvrdit diagnosu šesté nemoci.

Krom HHV6 viru a jeho typů A a B(tento je odpovědný za 99 % onemconění), jsou jako původci roseoly poznány i HHV7 a Echovirus 16, pravděpodobnost postupné infekce těmito viry je menší než 1:100000. Dále jedna věc je primoinfekce, druhá věc je možnost reaktivace viru u imunokompromitovaných osob (virus po primoinfekci zůstává latentní ve tkáních infikovaného hostitele).

U šesté nemoci je pro pacienta naštěstí prakticky docela jedno, jestli je diagnostikována správně - její průběh je téměř vždy zcela bezproblémový, naprostou vzácností jsou smrtící průběhy při postižení mozku, jater, plic, disseminovaném onemocnění a fagocytárním syndromu. Častou komplikací jsou febrilní křeče, které byly obviňovány jako příčina neurologických následků šesté nemoci, pokud trvaly dlouho a byly spojeny s hypoxií mozku. Kojenci jsou chráněni protilátkami, pasivně přenesenými od matky, ty jsou přítomny u více než 90% novorozenců a vymizí ro roku a pak se dítko stane vnímavým.
dodo
  • 
8.8.2009 21:58:46
Tak já mám s 6. nemocí teda jiné zkušenosti. Naše dcera ji měla už 3x, vždy s těmito příznaky- 3dny horečka, pak výsev. Vždy ji viděla naše dětská lékařka a potvrdila, že je to 6. nemoc s komentářem, že trvalá imunita nevzniká a že ji může dítě dostat klidně 10x. Taky bych se přikláněla k trvalé imunitě, když je tato nemoc zařazena mezi ostatní dětské nemoci, ale zkušenost mi říká něco jiného. Co vy na to???
malenka
  • 
8.8.2009 9:22:53
...jen jsem otevřela ráno Rodinu a koukám, že už je tam ode mě příspěvek! Ráno jedu na autopilota, takže jsem byla docela vykulená. I když píšu vždycky jako Malenka, bylo to překvápko.
 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.