| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dětem i dospělým chybí hlubina lidské bezpečnosti

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
Jan
  • 
8.3.2012 13:22:36
Článek je trochu znatená kolekce banálních "pravd" pro čtenáře nedělní přílohy Blesku, polopravd a omylů. S neskutečným paušalizováním a ledabylým vypouštěním axiomů. Možná by autorka měla zkusit měsíc, ale nonstop, s nějakým jednim dítětem, třeba by pochopila. Asi to myslí dobře, jen je dost mimo. Jen probůh nezalehávat, postižených už je i tak dost, proč vyrábět další.
alessandra
8.3.2012 10:57:26
Ode mne dovolte dostanete"Diagnozu", že vám dobře funguje zdravý selský rozum a rodičovskaá intuice...
alessandra
8.3.2012 10:51:42
Takže jen krátce..přirovnávat africkou matku, která z praktických důvodů nosí dítě v šátku k terapii pevným objetím, této zrůdné metodě dle JP je otřesné, neb tam jde o několikahodinové zalehávání dětí 4 násobnou vahou svého "mučitele"..to má být obnova lí´ásky? to je protiprávní čin páchaný na dítěti..a že dítě nemá vůli?? a co to je, když chce slézt matce z klína?? to je projev volního úsilí..takže takové kotě. které se chová svobodně, je na cestě k dětskému TYRANOVI!! nebo k hyperaktivitě??? dost obtížné, číst tato moudra...
lenka 2a3roky
  • 
3.8.2009 13:07:09
Já si myslím, že jde o to pochopit ten moment, že ti rodiče dělali skutečně to nejlepší co mohli a uměli. Neupírat jim maximální snahu a tudíž jim být vděčni za výchovu- chovat je v úctě za vychování, nakonec Vy ani já jsme jistě neprodělali nejkrásnější dětství ale kdo jo? A další věc, Vy se cítíte špatně vychovaná, jistě ne, jistě respektujeme zásady správného chování, morálka atd... rodiče vždycky v něčem selžou, na nás je, abychom tyto nedostatky, které cítíme ¨zneutralizovali, v tom pomůže i partner, který prodělal jinou výchovu, v něčem jiném ho jeho rodiče takříkajíc nechali ve štychu...
28.7.2009 22:32:33
Asi jsem blázen (nebo letadlo), ale nemám pocit, že bych ke svým rodičům cítila neúctu, ba naopak. A věci materiální pro mě rozhodně nejsou důležitější než lidé kolem mě. Ano, momentálně sice sedím u compu, ale to až v době, kdy dcerka spinká, s manželem jsme si popovídali (nikoli o věcech, ale o tom, jak je naše malá úúúžasná, co nového se naučila a jak jí pomoci při její hypotonii) a on usnul taky.

Zkrátka si myslím, že by se to nemělo brát tak tragicky. Ano, je dost rodin materiálně založených, ale všechny to rozhodně nejsou. Mám ve svém okolí lidi, pro které je daleko důležitější být se svými blízkými, udělat si třeba prima výlet nebo si i jen tak posedět, než to, jestli před barákem stojí auto takové nebo makové.
28.7.2009 15:00:34
Clanek mi prijde s prominutim jako slatanina malujici nasi dobu jako velkou apokalypsu. Nedokoncene myslenky a nazory, to je mozna nedostatek redakce, ale zaroven urcita vsudypritomna zloba. Dnes je vsechno horsi nez driv? Opravdu jsou dnes vztahy prevazne zkazene a materialni? Ja si to nemyslim. Kdo chce, svoje vztahy si buduje. Pokud tomu psychologove chteji pomoct, meli by davat spise pozitivni priklady a konkretni. Ne priklad typu, nasi rodice to delali lepe. Ci rodice? Moji rodice, me kamaradky, autorky, tedy nase babicky? Co delali lepe? Asi jsou tam i dobre myslenky, ale musi se hoodne hledat....
Jana Nová
28.7.2009 7:32:39
~R^ naprosto přesně!
Kočanská
  • 
27.7.2009 21:32:23
Já sice nejsem maminka z ciziny, ale pracuji v mezinárodní firmě a moc dobře vím, jak to mají kolegyně ze "západu" - např. Francie, Belgie. Platí jim 3 měsíce po narození dítěte celkem dobré peníze (% z platu) a pak mají smůlu a buď jsou doma za nic nebo skoro za nic a nebo jdou pracovat. Plus je na druhou stranu v tom, že zaměstnavatelé jsou tam přístupní zkrácení úvazku - aspoň v Belgii je to naprosto běžné a četla jsem, že i v Holandsku (tam ale nemám osobní zkušenost). Moje kolegyně z Belgie se téměř všechny vracely po 3 - 6 měsících na poloviční úvazek, který postupně prodlužovaly. Můj nynější šéf pracoval v naší pobočce ve Francii a potvrdil mi, že i tam po 3 měsících "hurá" do práce, že to co je v Česku je z pohledu "západu" naprosto výjimečné. V Česku mi to zas přijde druhý extrém - že ženy jsou hodně doma a v podstatě vyloučené z práce, ale pořád lepší než jít do práce na plný úvazek po 3 měsících.
Eleonora Akvitánská
27.7.2009 19:00:12
Přiznám se, že jsem ten članék přestala číst už po přečtení druhé či třetí věty, ve které paní doktorka trvdí, že ve starém egyptě vymysleli kolo. Kolo bylo vynalezeno v oblasti mezopotámie a do egypta se dostalo s velkým časovým zpožděním v podobě válečných vozů Hyksósú. Je mi jasné, že dějiny asi nejsou silnou stránkou paní doktorky, ale když už cítí tu potřebu použít některá historická fakta a tvářit se, že tyto fakta bere v úváhu při rozjímání nad lidslou psýché, tak by to měla být fakta správná a ověřená a ně nějaké výplody její přestavivosti. Těžko pak říct kolik takových svých polopravd a výplodů paní doktorka vypustila z úst během rozhovoru, že?
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.