| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj těžký porod

 Příspěvky 110 z 169 [Dalších 159 >>]
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
21.8.2009 22:16:06
A vida, tak to jsem asi podle vás z těch chudinek, co si myslí, že těhu je nemoc:) Jenže já si to nemyslela nikdy a přesto jsem si nechala dát neschopenku, každý totiž v práci nemá poměry jako v rodinné firmě, že na něho berou ohledy. Tam kde jsem pracovala já se hledělo na plnění plánu, kdo neplní, je za to neustále peskován, záleželo na tom, koho si říďa zrovna vyhlédl, navíc v práci nefunkční klimoška(tedy dle manažerů prý OK), dusno, větrat se nesmělo, psycho od vedoucích a k tomu těhotenství, závratě, případně klienti, kteří se navíc blbě vyspali...já k tomu měla svůj důvod, nechtěla jsem si dál nechat nadávat a buzerovat jak neplním plány, měla jsem vztek na to, jak se ke mně chovali a tak jsem na neschopenku šla, navíc jsem dost citlivá řekla bych a všechno jsem propírala v hlavě i několik dní potom, prostě jsem si všechno moc brala.
Ale co mi třeba vadilo potom na úřadech a tak, i když to bylo myšleno dobře, to bylo všude- posaďte se, sedněte si, nestůjte, odpočívejte ...to jsem byla asi v 7 měsíci, ale fakt jsem si nepřišla jako chudák, co musí sedět.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
21.8.2009 22:01:50
Nevím jak ostatním, ale mě to připadá zase jako nějaké kecání školačky, co si sem občas zaskočí a čte články o porodech. Za jedno tedy stavba vět mi přijde dost zvláštní, takové plácání přesně toho, co si v článcích můžeme přečíst, přesný sled událostí, do toho skvělá dovča v Itálii při problémech...no nevím nevím, ani trochu mne to nezaujalo a přijde mi to fakt jak nějakej hloupej fór, možná slohovka s tématem: Jak bych jednou mohla rodit??? Drama ke konci těhu a pak při porodu a pak to krásné miminko óóóóó...fakt děs.~q~
Kamča
  • 
2.8.2009 17:49:44
To je firma mého manžela, takže když mu paní odešla, poprosil mě, jestli bych pár dní-týdnů nedělala její práci, než někoho sežene a zaučí..nebylo to jednoduché, každá maminka má právo odpočívat před porodem, ale nedalo se nic dělat :-)
kamča
  • 
2.8.2009 17:46:50
Ta částka za "neschopného" člověka je opravdu malá, a rozhodně mi to nějak nevytrhlo. Firmě jsem pomáhala zadarmo :-)
2.8.2009 16:19:44
Kamilko, já vím, že jste měli co jíst. Zavánělo mi to takovým tím pseudohrdinstvím.
No pokud to bylo tak, že organizace vašeho holdingu se nevypořádá s odchodem pracovníka ve zkušební lhůtě a musí proto těhotná nastavovat zdraví, nu tož to je především o neschopnosti manažerů, nikoliv o tvé přehnané odpovědnosti.
Diva.Bara
2.8.2009 12:15:45
to je právě to, Kamčo. já to chápu tak, že jakmile žena čeká dítě, má zodpovědnost primárně za něj, a za sebe. to že vše dopadlo dobře je bezva, ale není to automatické, měla jsi prostě štěstí.
Líza
2.8.2009 11:37:18
Jinými slovy, nebylo ti hloupé brát peníze z pracovní neschopnosti, i když jsi byla práce schopná a pracující ;)
kamča
  • 
2.8.2009 10:58:13
To nebyla snaha nikoho urážet, prostě někdo řekne že je na rizikovém a všichni si myslí, že to je něco závažného. Né každý kdo je na "rizikáči" je na tom opravdu špatně. Doktoři si v dnešní době nic nevezmou na krk a tak radši posílají každou druhou domů. Já jsem ten případ neměla a rozhodně mi vadí, když se někdo zeptá,: to jste jako neměli co jíst? Jsou prostě lidé, kteří mají určitou zodpovědnost. Né všechny věci se dělají automaticky. Prostě jsem do práce musela. Těhotenství dopadlo dobře a malá je zdravá. Nic víc komentovat nemusím.
kamča
  • 
2.8.2009 10:53:45
Ne já jsem šla na rizikové od půlky 8.měsíce. Protože jsem krvácela a byla na pozorovnání v nemocnici, tak mě nechal doktor radši doma. Musela jsem zvládnout následné stěhování do nového bytu a jít manželovi pomoci do práce, jelikož paní, která dělala letákové akce, ze dne na den dala výpověd ve zkušební době. Takže jsem musela těch pár týdnů toto v práci dělat. Bylo to sice sezení, ale 4-6hodin denně taky nebylo moc příjemné. Naštěstí se to zvládlo bez problémů.
1.8.2009 22:38:01
Zajímavá dedukce...No nic, měj se hezky, tohle už není o diskusi, ale snaze urazit.
 Příspěvky 110 z 169 [Dalších 159 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.