| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodinný rituál není dogma, klidně ho změňte!

 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]
Helena, tři dospělé děti
  • 
24.6.2009 14:17:00
Doporučuji - Vánoce každá rodina intimně sama, o svátcích pak rodinné sešlosti. U nás to tak funguje už 30 let. Když si naše dospělé děti postupně pořídily byt a poprvé slavili SVÉ vánoce "ve svém", tak nám samozřejmě na Štědrý večer chyběly, ale naštěstí je tu komunikační technika, není problém pozdravit se navzájem zpod rozsvíceného stromečku, i když jsme každý jinde.
Dobra1
23.6.2009 17:52:30
Mellie, a co kdyby sis to zkusila vybrat jindy? Ja jsem napriklad diky podobnym tahanicim o svatky zavedla to, ze na narozeniny si oslavenec misto obvykleho slaveni vybere sam, co chce delat (v ramci financnich moznosti :-)), treba nejaky vylat, nebo abych nemusela nic delat, ale manzel musi cely den varit- a nachystat se dopredu- apod.
Dobra1
23.6.2009 15:24:11
Jiťo, ja uz cas organizuju, ale naplň ne, resp. , kdyz se na necem dohodneme, mama k tomu nenapadne prida dalsich par veci. Ja reknu, ze uz nemam cas, neb jsem s tim nepocitala, a ozve se- no ty na me nemas dost casu nikdy. A to spolu mluvime kazdy den po telefonu a navstevuju ji 2-3x v tydnu. Uz mi ani nevola, ale beda, jak nezavolam ja, ona chudak vcera nespala, protoze porad cekala, kdy se ozvu, ale kdyz na ni kaslu, tak co se da delat... Je toho hodne a snad neni rozhovor, kde by mi neco nevycetla.
22.6.2009 23:32:46
My asi taky nemáme moc rituálů. Ale pár by se jich našlo. Třeba na prvního máje se i po třinácti letech manželství chodíme líbat pod rozkvetlý strom ~s~. Taky se rok co rok v létě vracíme na jedno oblíbené místo - krásná lesnatá oblast kousek od nás, s pískovcovými útvary, potůčky, úžasnými zákoutími, vřesem, borůvkami; les je tam nádherně čistý, přirozený, žádný potvory kopřivy a netýkavky jako v jiných porostech tady u nás v nížině. A léto co léto jeden týden strávíme dovolenou, kterou si nazýváme "hvězdička", jako že hvězdicovitě vyjíždíme z domova do okolí, do přírody, na zámky nebo třeba do ZOO (nejbližší jsou asi 60 a 100 km daleko ~;(().
Jíťa
  • 
22.6.2009 23:14:15
Myslím, že tohle by sis měla vyřešit především s manželem. Každý máte jiný názor na problém, ale měli byste hledat nějaký kompromis (např: jeden rok sami, jeden rok i s celým příbuzenstvem - pokud byste si to takto dokázali bez výčitek užít). Podle mě je dost hloupé, když je jeden z rodiny o vánocích pravidelně nespokojený.
MiladaL, Johanka 27 M, Tobiášek 4 M
  • 
22.6.2009 23:08:50
Připojuji se k Mammitě. Žiju s manželem osmým rokem a náš vztah je velmi pěkný. Marně přemýšlím, ale zdá se mi, že rituály nemáme žádné, kromě toho, že si v den výročí seznámení vyjdeme ven.

Řekla bych, že náš život je bohatý na zážitky - nešetříme na dovolených, výletech, restauracích a obecně na vyžití a obecně doma trávíme málo času. Jinak nic kromě chození do práce v našem životě nefunguje nějak pravidelně. Ani naše děti nechodí spát ve stejnou dobu, jednou je to třeba v 21 hodin, jindy ve 23.30. Ani nejíme ve stejnou dobu (jsem ráda, že vůbec uvařím, jídlo potom jí každý dle své potřeby).
22.6.2009 22:06:57
Díky za rady.
- Děti na to zatím neříkají nic, je jim 2 roky a 6 měsíců. :-)
- Tchánovci bydlí daleko, takže na Vánoce k nám jedou a spí u nás, tím bohužel odpadá varianta oběd s nimi, večer sami.
- Štědrý den sami, na Štěpána s tchánovci by se mi líbilo

Lusiko souhlasím, i když mě to mrzí, je to jeden den v roce, i když ten důležitý a všemi pamatovaný. Rodinné vztahy máme jinak celkem dobré a nemá smysl je kvůli tomu jednomu dni kazit..
22.6.2009 21:47:44
Anebo co velké rodinné setkání na Štědrý den na slavnostní oběd, a večer si udělat intimní jen v úzkém rodinném kroužku?...
Jíťa
  • 
22.6.2009 21:24:07
Možná bych zkusila pro začátek odmítnutí kompenzovat něčím jiným.
Např. "Je mi líto, dneska nemůžu, ale vynahradím ti to zítra něčím jiným."
Může být šance, že po nějaké době by ses do role organizátora společného času s mámou dostala ty.
Diva.Bara
22.6.2009 21:03:06
mellie, to chce kompromis. my máme rodinu daleko takže svátky slavíme sami, ale ostatní příbuzní objíždíme a oni nás až na štěpána. štědrý den jsme sami.
 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.