| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj poslední porod

 Příspěvky 110 z 975 [Dalších 965 >>]
23.7.2009 0:22:37
Větší pipku jsem opravdu neviděla. My neodmítáme lékařskou péči a to co je potřeba, ale my vyžadujeme slušné a vstřícné chování. A pokud vím, tak ženská může rodit jak nejpřirozeněji to jde, pokud porod probíhá hladce a ne jí roztahovat násilím nohy a co se týče klystýru, tak je na každé rodičce zda ho přijme a nebo ne. Tak tady nerozdávejte rozumy.~q~
23.7.2009 0:03:47
Ať jste kdokoliv, kdo Vám dává právo nazývat paní, že je blbka, imbecil apod. Zřejmě, jste tak VÝBORNÁ staniční sestra. Chudáci pacientky. Ať už se chová budoucí maminka jakoliv a má jakákoliv přání, vždy by měl být personál profesionální a chovat se slušně a né na ní řvát, ponižovat a urážet jí. Nad vašima nadávkama jen kroutím hlavou a je mi na :-©
Jitka Š´tastná
  • 
20.7.2009 21:20:09
Krátký zážitek ze dvou porodů

Nejsem ten typ, který se rád rozepisuje a sděluje své dojmy, ale v tomto případě bych se s vámi ráda podělila o příjemnou zkušenost ze dvou porodů v nemocnici U Apolináře v Praze, neboť vím, že výběr „té správné“ porodnice je pro většinu nastávajících maminek jedním z prvních nelehkých rozhodnutí v těhotenství. Ale opravdu jen krátce…

Musím přiznat, že oba mé porody byly pro mě docela komplikované. Před 2,5 roky jsem porodila naše první miminko. Nebyl to zrovna lehký úkol, protože Štěpánkovi se při samotném porodu nechtělo příliš na svět, teprve po 24 hodinovém snažení a nesnesitelných kontrakcích se mi z posledních sil a za podpory manžela a úžasně pozitivně naladěné staniční sestry podařilo syna porodit. Bez podpory a skvělé péče personálu nemocnice bych to jen tak nezvládla. Jelikož byl porod opravdu těžký, nechtěla jsem o dalším porodu dlouho slyšet, ale co se nestalo … Druhé mimčo jsme se rozhodli rodit ve stejné nemocnici. Druhému miminku se kupodivu také nechtělo na svět. Ema naopak protestovala ještě před samotným porodem. Ke konci, v době termínu, jsem do nemocnice dojížděla každý druhý den na monitory na pozorování. Nakonec si mě, i přes nedostatek volných míst a neustále vytíženou kapacitu, nechali v nemocnici na pozorování. Měla jsem štěstí, protože se o mě starala stejná staniční sestra jako při prvním porodu. Věřte mi, že se skoro 4kg holčičkou v břiše a oteklýma nohama je Vám každá dobrá rada velmi cenná, vždyť jsem před samotným porodem strávila v nemocnici téměř 24 hodin. Měla jsem hodně různých dotazů, vždy mi však bylo ve všem vyhověno a jednali se mnou slušně a se zájmem. Pocit bezpečí a dobré péče je v takové situaci k nezaplacení. Snažili jsme se miminko přimět ke kontrakcím všemi možnými způsoby, jinak by přišel na řadu císařský řez. Nakonec se mi díky skvělé a profesionální asistenci staniční sestry povedlo porodit krásnou zdravou dceru, ze které dnes máme doma již 3 týdny velkou radost. Kdyby ve zdravotnictví fungoval personál každého oddělení stejně, jak tomu je na porodním oddělení U Apolináře, tak bychom se na tom světě měli hned o něco lépe…
Ještě , chci dodat škoda, že všichni píšou vždy ty nepříjemné zážitky ,ale ty přijemné nikdo a tento článek mi přijde hodně zvláštní proto na něj reaguji a jsem úplně obyčejná matka od dvou dětí žádná celebrita .

Mějte se fajn a užívejte léto, Jitka
Milada.
13.7.2009 13:42:16
Cindule,

přesně, jak píše Adel. Buď sem hoď link ten článek, nebo ho nějak identifikuj - např. název, autor atd... Jako admini fakt nemají čas pročítat příspěvek za příspěvkem a nevěřím tedy, že by jeden příspěvek byl jen tak smazán. Pokud ano, tak já si jdu k adminům stěžovat a chci vysvětlení.

Stalo se mnohokrát, že si někdo myslel, že admini mazali a nebyla to pravda. (A hlavně fakt nechápu, proč se autor nejde ptát na patřičná místa, ale píše to sem v diskuzi ~a~). IMHO admini nemají s celou věcí nic společnýho, jen špatně hledáš.
adelaide k.
13.7.2009 10:14:42
Cindule, i samostatný příspěvek může "zmizet" pokud se nevejde do stromu diskuze. je potom vidět jen tady v Komentářích, ale už ne ve "stromové diskuzi" pod článkem.
12.7.2009 21:18:37
O strom jít nemohlo, protože jsem to uváděla jako samostatný příspěvek.
Admina jsem se neptala; já už se raději na spoustu věcí neptám, zvláště u uváděné kauzy mám dojem, že se potrefené husy ozvaly a požádaly o výmaz.
Uváděná situace je nyní v trestním řízení, učité věci týkající se vážného poškození zdraví rodičky jsou již dostatečně průkazné, takže přinejmenším původní nemocnice bude volána k zodpovědnosti. Nejlepší by bylo, kdyby bylo možné prokázat pochybení i primářky, jenže tato se snažila dokumentaci dodatečně upravovat. Bylo to na ofocených dokladech patrné tak, že by to poznal každý trochu inteligentní člověk. Bílá přefocovaná místa a přes ně jiným písmem doplňované informace... ale o tom tvůj příspěvek nebyl...jen mě tato kauza velmi zasáhla a i když se to stalo před více než 4 měsíci, stálo to ve mně vře...
Milada.
11.7.2009 22:38:44
Cindule,

vymazaný příspěvek? Nebude to spíš jen vlastnost Rodiny - tj. to, že se příspěvek nevešel do stromu? Pokud byl opravdu vymazán, ptala jsi se Admina (Roni) na důvod?
11.7.2009 16:19:12
Kambalo, popravdě už se v našem zdravotnictví ničemu moc nedivím. Psala jsem tu o případu naší PŮVODNĚ ZDRAVÉ kamarádky. Můj příspěvek byl - nevím z jakého důvodu -administrátorem vymazán, ačkoli jsem v něm neuváděla ani přesné jméno porodnice, ani jméno oběti trestného činu. Jen ve zkratce...Kamarádka, druhý porod. Byly podány provokačky, protože se malému nechtělo na svět. Porod nepostupoval, tak se neochotně rozhodla pí primářka pro císaře. Po císaři žena byla převezena na normální pokoj pro rodičky bez monitoringu, nikoli na JIP. Cca 2-3 hodiny po císaři žena velmi krvácela, primářku sestry 2 x upozorňovaly, ale ta se neobtěžovala ani ženu zkontrolovat. Takže došlo v důsledku nepřiměřeného krvácení k hypoxii (nedokrvení a poškození mozku), žena nejen že byla téměř neustále v bezvědomí, ale také začínala chladnout. Tu se opět projevila genialita pí primářky, když nařídila, aby do PET lahví (ano, vidíte správně) byla nalita téměř vroucí voda a tato byla přiložena na holé tělo ženy. V důsledku tohoto úkonu žena utrpěla popáleniny 3. stupně! Aby toho nebylo málo, v nemocnici jí do spálenin přenesli mrsu. Rodičce v následujících 2 dnech provedli další 4 operace (při jedné jí byla vyňata děloha). Ženu udržovali v umělém spánku, po vysazení léků se ovšem neprobírala, posléze začala udržovat oční kontakt a vydávala jen hekavé zvuky.Vypadalo to, že z ní bude ležák. Rodina, která dostávala jen útržkovité informace, lecky s několikadenním zpožděním (např. v případě popálenin), se dotazovala, co s ženou nyní budou dělat. Odpověď byla nevíme, asi to nepřežije. Zajistěte si pomoc sami. Takže rodina začala hledat možnosti přemístění - což se nakonec díky Bohu podařilo a konečně se někdo začal žene věnovat skutečně odborně v Praze na Homolce.
Zde naštěstí zaznamenali popravdě, v jakém stavu rodičku převzali, protože by se to jinak vše těžko prokazovalo, neboť v původní porodnici primářka v mnoha případech měnila dokumentaci - máme vše papírově doložené.
V Praze žena po speciální léčbě byla postupně stabilizována, začala vnímat okolí, později i trochu mluvit, byť špatně, ochrnutí, které utrpěla, je stále viditelné, jizvy po spáleninách bude mít celý život. V současnosti se už dokáže pohybovat, komunikovat. Smutné je, že tato maminka dvou dětí, vysokoškolačka, má nyní IQ 60. Dále je smutné to, že svého novorozeného chlapečka viděla až po 2,5 měsících od porodu. A není schopná se o něj postarat. Naštěstí se o oba chlapce stará nejen partner kamarádky, ale hlavně o miminko pečuje sestra a matka ženy.
I to se zkrátka v Čechách může stát. Partner ženy - soudce - čekal před podáním trestního oznámení, zda se pí primářka alespoň rodině omluví za pochybení či zda alespoň projeví trochu soucitu s neštěstím rodiny. Nicméně MUDra se necítí za nic odpovědná. Takže bylo podáno trestné oznámení. Smutné také je, že sestry se bojí vypovídat pravdu, co vše ženě prováděly na příkaz primářky.
Je také zajímavé, že lékařka se hájí tím, že rodička měla tzv. embolii plodovou vodou, což je statisticky 1 případ na 100.000 porodů. Tedy zhruba v jedné porodnici se toto může stát 1 x za 100 let. A v této porodnici, pod vedením stejné lékařky se stal prý stejný případ 2 x během 1.5 roku. V tom starším případě žena dokonce umřela.
Takže asi tak.~a~
Janina, předškolák a batole
  • 
8.7.2009 0:33:07
Tak byla jsi u toho porodu jako zdravotník nebo ne? Jestli ano tak zřejmě trpíš syndromem vyhoření a měla bys změnit zaměstnání.
4.7.2009 18:11:30
Nikdy jsem nerodila, ale moje matka z části popsala moje narození podobně jako vy. Některým pasážím jsem nechtěla věřit a při čtení si připadala jako ve snu. Takhle přeci nesmí jednat s nikým!?
 Příspěvky 110 z 975 [Dalších 965 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.