| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přerušené kojení...

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
myšivka
31.10.2013 15:42:24
Děkuji za článek, který jsem si přečetla se zatajeným dechem a plná emocí. Je to téměř půl roku, co jsem si prošla něčím podobným. Autoimunitní postižení ŠŽ mám přes deset let, kromě pár zánětů a pozitivních protilátek jsem však neměla žádné problémy. Začalo až pár měsíců po narození mé druhé dcerky. Když jsem šla na pohovor s internistkou, ohledně mého špatného zdravotního stavu, byla jsem uzlíček nervů, jehož jediným a neskutečně velkým trápením je nasazení léčby a ukončení kojení. Ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si vzpomenu, jak na mě lékařka nevěřícně zírala s otevřenou pusou, když jsem ji tam mezi vzlyky říkala, jak je pro mě blízkost děťátka během kojení nesmírně důležitá a že o to vzájemné "splynutí" nechci přijít. Se slovy, "no, když je to pro tebe tak důležité, zkusíme ještě vyčkat". Byla jsem sice vyzbrojena informacemi z internetu, o možnostech kojení i během léčby hyperfunkce a byla připravena nevzdat se bez boje. Byla jsem zlomená, ztrápená, zoufalá, prázdná při té představě, o co všechno během chvíle můžu/můžeme přijít. Naštěstí se čekání vyplatilo, dle správného pochopení situace i projevů, se jednalo o poporodní thyreoiditis, takže jsem nakonec tyreostatika nebyla nucena užívat. Bylo to náročné období, vyčerpávající, tělesně a především duševně. Bude to již rok od porodu, hodnoty hormonů se ustálily, protilátky silně pozitivní zůstávají. Stále ještě nejsem úplně v pořádku, občas se štítnice připomene v podobě zánětu, mám oslabenou imunitu a po psychické stránce to není kdovíjaké. Čas od času se objeví rozličné potíže, které však jsou slabým odvarem toho, čím jsem tehdy musela projít. Co mě však udržuje při síle je vědomí, že jsem neokradla naši dcerku i sebe, o ty jedinečné chvíle, které trvají doteď. V budoucnu plánujeme ještě třeťátko, takže mým velkým úkolem je dát do pořádku psychiku, tělo sice bude ještě nějakou chvíli pokulhávat, ale věřím, že se také srovná. Je to všechno běh na dlouhou trať, ale důležité je, nevzdávat se~;).Přeji Vám opravdu ze srdce hodně síly, jste statečná žena a na to myslete, kdykoliv Vám bude smutno, budete se cítit vyčerpaná. A když budete chtít popovídat, můžete napsat na misa.merik@seznam.cz. Zdraví Míša s holkama~x~
Bóba, Anežka 3 r.+jedno v bříšku
  • 
4.8.2009 20:47:09
Já jsem přestala kojit, když byly dceři dva roky. Byla už tedy starší, dost si dala vysvětlit a já si na ní vymyslela trik. Omotala jsem si prsa elestickým obvinadlem, ukázala se jí a řekla, že prsa jsou pryč. První dvě noci se budila, sahla mi pod košili a když zjistila, že tam opravdu nic není, zase usmula. Je pravda, že v té době byla kojená večer, v noci a ráno.Bála jsem se toho, jak to bude snášet, ale nakonec se to obešlo v klidu a naprosto bez slz.
8.7.2009 22:04:12
tak to brzy vyzkouším starší se přestal kojit ve dvou letech a dvou měsících a to po zákazu doktorů,kvůli rizikovému těhotenství a mladší má 15 měsíců a prso chce pořád ve dne i v noci~t~
24.6.2009 23:31:21
Opravdu moc pěkný článek, připoměl mi naší situaci před dvěma rokama, kdy jsem musela přestat kojit kvůli zdravotnímu stavu syna.Kvůli vážnému onemocnění musel být v nemocnici, kde jsem ho kojit nemohla, několik týdnů dostávál mlíčko sondou, pak jsme zkoušeli kojit,ale nešlo to, tak lahvičku. Nakonec jsem to už nezvládla a přešla kompletně na Bebu,ale po měsíci se mi to rozleželo, a s pomocí homoepatik a čajů jsem znovu rozjela laktaci a syn měl kupodivu zájem, i po tak dlouhé době. No a teď mu budou dva a furt se kojí:-)
Ale myslím, že nezáleží jen na vůli matky,ale i na dítěti,jak moc chce.
Monika
  • 
22.6.2009 13:10:58
Dakujem za odpoved. Tie stranky si urcite pozriem. S tym kojenim to konecne zacina byt vacsia pohoda, ale zacinam rozmyslat, ako ich budem kojit, ked uz sa nezmestia na kojaci vankus. Konbinaciou futbalovej a klasickej polohy kojime vonku, celkom to ide, ak natrafim na kreslo, kde si mozem jedneho polozit na opierku na ruky. Uprimne, kojenie je nadherne, ale uz sa aj tak tesim, ked budu jest aj tuhu stravu :-)
22.6.2009 12:39:51
Tak to gratuluju a přeju spoustu dalších měsíců pohodového kojení.
22.6.2009 12:21:22
To je dobře, že jste si to kojení uhájila. S propycilem kojí spousta maminek. Budu držet pěsti ať se Vám to minimálně moc nezhoršuje a ať ještě nějaký ten měsíc kojíte. Já jdu za 14 dní na kontrolu a taky jsem zase napnutá, jestli se to nezhorší. Beru stále 4x1 propycil. Kdyby Vám nějak pomohlo si o tom pokecat, napiště mejl, napíšu. Mě tenkrát moc pomohlo, že jsem si o tom mohla s někým se stejným problémem promluvit. Mějte se a držím moc pěsti.
22.6.2009 12:08:15
Jé, dobrý den. Moc za ten Váš článek děkuju. Proto, že mě takhle podržel, jsem sepsala i svůj příběh, abych třeba i já s ním někomu pomohla. Přeju hezké dny plné radosti z Vašich dětí.
22.6.2009 11:57:21
Já bych počet snězených lžiček od ukončeného 6M do konce osmého spočítala u obou dětí na jedné ruce. Oba začali baštit až v devátém, prostě nechtěli a nechtěli a jací to jsou oba teď jedlíci. Doktorka mi říkala ať jsem v klidu, prostě nabízím a když nechtějí, klid, tak prostě nakojím, oni si prý jednou vezmou. No a vzali. Váhu měli oba dobrou, tak jsem nemusela řešit snahu přibrat, tak jsem to opravdu brala v pohodě a s chutí jsem po nich ty nesnězené kašičky dojídala.
22.6.2009 11:48:18
Já jsem syna ještě v roce "kojila" 12x za noc. Byla jsem jak mátoha a to měl ještě už ve 4M 2 zuby a v 8M všechny a jakmile u prsa usnul a pak se vzbudil, tak mě děsně hryznul, takže jsem z obavy, že mě v noci zase kousne nespala ani u toho požužlávání. No a když jsme byli 14 dní na rodinném táboře a já stále v noci od společnosti kamarádů, na kterou jsem se rok těšila běhala nevyspalá v noci stále kojit, opravdu jsem se uvnitř pevně rozhodla, že s kojením v noci je konec! Měla jsem sice strach, že malý nepochopí, proč v noci ne a ve dne ano (to jsme kojili v pohodě asi 3x), a že přijdu o kojení úplně, ale byla jsem na pokraji vyčerpání z nevyspání. Každé kojení jsem mu nahlas říkala, že až přijedem domů, tak s kojením v noci končíme (tam jsme nemohli, protože by jsme řevem budili kolem spící děti) a představ te si, že jsme v sobotu přijeli domů a malý si poprvé za rok nechal nacpat v noci dudlík (do té doby ho zarytě a s děsným řevem odmítal) a díky tomu jsme kojili až v 23.30 a pak s občasným dudlíkem v 6 hod. A takhle jsme kojili v pohodě ještě rok. Jsem do dnes přesvědčená, že ze mě to rozhodnutí cítil. Ale je mi jasné, že k tomu rozhodnutí musí člověk dospět, prostě to musí přijít a nedá se to jen tak poručit a naplánovat. Tak budu držet pěsti a pro začátek bych asi zkoušela postupně prodlužovat intervaly kdy prso dám, možná zkusit mimi dát spát do pokojíčku, to nám zase fungovala na malé.
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.