| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak (ne)umí otcové plánovat čas v rodině

 Příspěvky 110 z 103 [Dalších 93 >>]
Ivet, 4 kluci a 2 holky
  • 
16.6.2009 10:30:51
Jistěže se nedá paušalizovat, ale postihuje velmi pěkně cosi,co je opravdu je pro kluky daleko typičtější, než pro holky (alespoń v mém okolí - jistěže vyjímky, takoví ti organizující puntˇové, potvrzují pravidlo a známe je všichni).Asi to má svůj důvod a je to tak v pořádku. Od muže se v minulosti žádalo, aby dovedl zhodnotit okamžitou situaci, neváhal, vstal a šel, myrnixtyrnix, reagoval na okamžitou situaci (bojovat, bránit, lovit, přiložit ruku) a neplantal si hlavu diářem a zmotanými vztahy. Slabší pohlaví zase vyvinulo strategii počítat dopředu, plánovat, myslet na zadní vrátka.
Nezdá se mi, že by autorka mužské plemeno nějak shazovala nebo snad naznačovala jeho celkově nižší schopnosti.
Vytvořit strukturu dne, aby se vše stihlo a na nic nezapomnělo, je také většinou na mně. Považuji si,že manžel má "volnou hlavu" a ochotně pokrýje věci akutně vzniklé bez problému na složité vazby. Oběma nám to vyhovuje.
Eva, holka 8, kluk4
  • 
15.6.2009 11:42:17
Co se čertíte i taký jsou mezi námi. Uznávám, že článek není napsaný zrovna dvakrát nejlépe navíc myslím, je jsou smícháný 2 myšlenky dohromady a není přesně patrné, co je z toho podstata, ale musím jen souhlasit s tím, že někteří chlapy (a je jich opravdu hodně) s volným časem jaksi zacházet neumí (nebo aspoň ne z pohledu praktického-ženina).

Konkrétně má polovička tráví čas hledáním na netu zajimavostí o telefonech, autech a podobně, kdežto já spíše vyhledáváním akcí a míst, kam se dá vyrazit s dětma. Šťastná žena, který partner každý druhý víkend říká - pojedem se podívat tam a tam, mají tam pro děti soutěže, hry nebo tohle by se dětem líbilo, půjdem tam... Fakt holky chtěla bych takovýho chlapa vidět! U nás se to děje jen v případě Tuning show nebo po naočkování kolegyní, vyjmečně po naočkováním kolegou, který tam ale jde se svou rodinou a nechce v tom být sám...

No a k tý komunikaci - přesně to mám doma... "Proč bych chodil do hospody - pivo je tam dražší než lahváč a nikoho tam neznám..." (jen podotýkám, že bydlíme na vesnici se 120 stálými obyvately - a to jen možná a že neznat tu nikoho prostě nejde!!!)

Ale pokud jste sehraná dvojka, tak vám to vlastně ani nevadí, jen si na to musíte zvyknout. Já plánuju aktivity a nosím drby domu a on se hold občas musí postarat o děti, když já pro ty drby jdu. Život je o kompromisech... nenechte si všechnu odpovědnost za rodinu na sobě, naučí se, že jsou věci který musí i když se mu nelíbí, ale nelamte to přes koleno, hold některý věci si budete muset udělat samy vždy...
Ivana
  • 
14.6.2009 15:40:55
.. no není divu, když jej vytisknul takový plátek jako Máma a já - pokud jsem si správně povšimnula..

Po zemi podle autorky zřejmě chodí pouze zcela blbí a nekompetentní chlapy, kteří ani neví, v kolik hodin začíná jejich děcku kroužek.. ach jo.

Vůbec nechápu, že to někdo mohl myslet vážně.
14.6.2009 15:22:42
Moc pěkné, jen více chvály, kdyby byli muži taková telata, tak by lidstvo asi vymřelo~j~

Je potřeba i pozitivní pohled, oni si to taky zaslouží~:-D
luca
  • 
12.6.2009 20:33:25
tak se tedy ptám: nechat to co nejvíc plavat, anebo rejpat do chlapa? Nebo selekce - rejpat jen v těch nejdůležitějších věcech?
  • 
12.6.2009 13:58:59
No vytáčí mě to proto,že u tý pumpy stojí všechno cca 2x dráž a když se dá těch pár stovek denně dohromady, jde to za měsíc do tisíců. On má postoj, že si na to vydělá, ale nedokáže se smířit s tím, že výplata už nejsou jeho kapesné, ale musí s nimi disponovat celá rodina a že budou někde chybět (a chybí). Pracuje v terénu, takže na oběd do hospody zajde nejvýš 1xza měsíc,když mu to vyjde. A už se mnohokrát stalo, že nejí třeba až do 4-5h odpoledne. Komplikuje tím samozřejmě i rodinný život, protože tím, jak se doma nenají, pak se někam jede a on si vzpomene, že se musí najíst a honem něco sehnat..a když se nezadaří,je mu špatně, nemůže jíst atd...to dá rozum, že v pudu sebezáchovy mu radši to jídlo připomenu při naší snídani. Možná že se občas snaží, ale učí se VELMI pomalu.
petra
  • 
12.6.2009 11:06:16
Tak nevím, můj muž je buď marťan nebo výjimka, ale běžně se mně stává, že přijdu ze školy domů a na stole vzkaz - jsme tam a tam, přijdeme tehdy a tehdy. Popř. najdu sms na mobilu. Prostě manžel bere děti ke kamarádům rád. Loni v létě jsem dokonce přišla (Studuji dálkově, takže končímw opravdu dost pozdě), u nás na zahradě asi 12 lidí - děti i dospělí a manžel mě vítal slovy, blo hezky, tak pečeme špekáčky, chceš na oheň taky jeden? Takže než jsem se převlékla do zahradního, měla jsem buřtíka i s pivem... chlapi dokážou být i skvělí:-)
Petra Neomi
  • 
12.6.2009 1:20:57
Musím říct, že ten původní přízpěvěk vyzněl o dost jinak :)Myslím, že je na preferencích každého, jestli raděj zpívá s kytarou, nebo přibíjí poličky.:)

Já každopádně měla inspirativní mámu, táta byl spíš na ty poličky, pokud k tomu byl přiveden pevnou rukou. Koneckonců, filozofka a inženýr, tam byly preference jasné :)
adelaide k.
11.6.2009 21:10:04
Petro děkuju :-) Je vidět že jsi odborník. Přesně jsi formulovala i moji myšlenku ~R^
bohunak
11.6.2009 21:08:28
Clanek je z casopisu Mama a ja? Neni to poprve, co ctu z tohoto casopisu tak hloupe clanky. To si ten casopis opravdu nekdo kupuje?
 Příspěvky 110 z 103 [Dalších 93 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.