| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Nástup do mateřské školy.

 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]
27.10.2009 10:12:15
Po precteni vasich prispevku jste mi teda nasadili poradneho brouka do hlavy.

Nas syn bude mit v listopadu 3 roky,takze behem zari a rijna mohl chodit do skolky jen 5x mesicne.Tim,ze poprve nastoupil az 10 den po chodu skolky a vsechny deti tam chodily uz od zacatku kazdy den (smisena trida-nektere i z predchozich let),tak si tam hraval sam (prozatim si kamarada nenasel),tak i presto to bylo v pohode.Prvni den byl do obeda,pak uz tam i spaval.Od vcerejska uplny obrat-hystericky plac,ze do skolky nejde.Po vyzvednuti jsem se dozvedela,ze tam vydrzel jecet vkuse hodinu.Dnes rano opet to same,mozna jeste o neco horsi.Nepomohlo ani jakekoliv chlacholeni,ze odpoledne prijde babi,kterou zboznuje ci ze budeme spolu delat to ci ono.Jsem v 18 tt tehotenstvi a vcerejsi den me tak rozhodil,ze jsem se nemohla v praci soustredit poradne na praci a mela jsem poradnou vichrici v brise-fakt to bylo silene a to jsem z tech matek,ktere sve dite miluji nadevse,ale nedovoli jim vse,co si usmysli.Doufam,ze to nedojde do stadia,jak nektere matky psaly,ze jim zacalo dite zvracet,prestalo jist atd. ale ze se vse co nejdrive v dobre obrati,jinak nevim co dal...
pernicka,12/05,5/08
18.6.2009 9:12:14
Taky sem o tom přemýšlela, že je ta naše pořád na hromadě, a my vlastně taky celá rodina to chytáme pořád dokola, ale snad se to zlepší. sice se snažím dávat vitamíny a všechno možné, ale zatím bez efektu. Ale co slyším a čtu všude možně je to tak ve většině případů s těmi nemocemi. Až je mi těch dětí líto co už spolykaly za tento školní rok léků.~n~
pernicka,12/05,5/08
18.6.2009 9:08:37
.. naše Andrejka nastupovala ještě jí nebyli 3 roky, nastupovala v říjnu a 3 roky slavila až 17.12. takže to jen dodatek k mému příspěvku.
pernicka,12/05,5/08
18.6.2009 9:06:12
Dcerka chodí od 10/2008 a měli sme z toho strach tak sme první den šli s manželem s ní, s tím, že tam chvíli můžeme být, aby se osmělila. Jenže jen sme přišli, dcera vlítla do třídy a poslala nás domů - Tak už bězte! - my sme jen polkli a čekali sme jestli paní učitelka nezavolá nebo něco. NIC a tak to je vlastně celou dobu. Je velice společenská a bylo vidět, že zapojení do kolektivu jí vůbec nedělá problém, asi 2x si cvrkla do kalhotek, ale to jen z toho, že prostě má něco důležitého na práci tak jde na poslední chvíli. Paní učitelka je úžasná, má ji moc ráda, vše co řekne platí, takže Andrejka se do školky pořád těší.
Jedině mi vadí ty nemoci, byla hodně často nemocná, prakticky až do teď střídavě 2týdny blbý 3 týdny dobrý, takže sme si užili celá rodina, ale prý je to první rok normální než si dítě zvykne na nové prostředí a bacily. Takže u nás školka bezva, bezva, bezva.
16.6.2009 17:56:54
Já už jsem z těch nemocí taky na zhroucení, před nástupem do školky byl syn vážněji nemocný max. 1x ročně, nyní má od září 2008 již 6. atb. Prý to je nutné zlo prvního roku ve školce, ale já se ptám, zda tedy není školka jako instituce (nemyslím jen tu naší) zdravotně závadné zařízení a zda by s tím hygienik neměl něco dělat? Já si myslím, že ty časté nemoci děti neposílí, ale ještě více je oslabí.
inule
  • 
15.6.2009 22:55:09
Zase je možná lepší, když si vybere ty nemoci ve školce (tím si časem obrní imun. systém) a ve škole pak nebude tak často chybět ;-)
piskutek
15.6.2009 22:40:51
Dcerka šla do školky ve 3 letech. Předtím nikdy nevštívila žádnou miniškoličku ani nechodila na zvykání. Hned první den tam byla 8,5 h. Byl pátek,dcerka tam byla jako první. Paní uč.(za ty roky praxe už hodně vystresovaná,tu jsem jako malá měla i já) jí bafla za ruku,a vedla jí do třídy (spíš táhla) malá začala plakat a já se na nic nezmohla. Jen jsem jí řekla, že pro ní přijdu. Když jsem byla u branky volala na mě paní ředitelka, že už dcerka neplačea hraje si. Odpoledne byla v pohodě. V pondělí ráno tam už byla její třídní pani učitelka, malou vzala s úsměvem do náruče a dcerka nám ani nezamávala. Do školky chodila ráda problém s ní nikdy nebyl. Za chvíli nás čeká nástup se synem. Moc se toho bojím, protože to je strašnej mamánek. Zatím ho hlídá babička, ale on vždycky vycítí kdy jdu do práce a začne být mrzutý, ke všemu odmítavý, k babi nechce, strašně brečí...~;((Po nějaké době se sice uklidní, ale já se citím strašně...nejspíš vycítí ten muj vnitřní neklid a proto se tak chová...
Linda
  • 
15.6.2009 15:08:53
My měli taky asi štěstí na školku, dcera nastoupila ve 3 letech a i když nástup pro ni byl určitý stres, nikdy naštěstí nedělala přímo "scény" a po týdnu si zvykla. Co nás po nástupu do školky trápí nejvíc, jsou nemoci :-( Do té doby zdravé dítě má od nástupu do kolektivu totálně rozhozenou imunitu, antibiotika od října 2008 již 4x (!) a kolikrát už jsem z tohoto důvodu váhala, máme-li tu školku opravdu zapotřebí. Zatím to nevzdáváme a doufáme, že se dcera "promoří" a bude líp...
Lída+2
15.6.2009 13:34:13
No manžela bratránek má přítelku a ta dělá ve školce a to je teda něco....:-) TAm bych chtěla být jako dítě.
Bratránek líčí co a kde upravoval...dokonce mají od letošníhoškolního roku pidi linku a vaří~t~~t~~t~ i vodu natáhl níž,aby tam ty špunti dostali.
Lucinda05
15.6.2009 12:37:38
Moje dcera nastupovala do školky ve třech letech a zvykání proběhlo nad očekávání rychle a hladce. Dokonce v prvních dnech, kdy tam podle předem dohodnutého plánu měly nové děti zůstávat jen hodinu, později dvě hodiny atd., se mnou odmítala jít domů s tím, že si ještě chce hrát. Ani po adaptační době, kterou jsme navíc narušili odjezdem na dvoutýdenní dovolenou, se žádné problémy nevyskytly, do školky se vždy těšila a těší, naopak je smutná, když je nemocná a zůstává doma. Podotýkám, že doma je ale taky spokojená a věnuju se jí, jak to jde.
Za pohodový nástup do školky podle mě vděčíme dvěma faktorům: za prvé jsme měli šťastnou ruku při výběru školky. Není na místě dělat školce reklamu, takže nebudu jmenovat, ale je to klasická státní školka, ovšem výborně vedená, na učitelkách je vidět, že mají velmi pozitivní vztah k dětem a že se jim věnují usilovně, s chutí a zkrátka nadstandardně. Školka je i dobře vybavená, chutně tam vaří, zkrátka fakt není co vytknout, ani se nedivím, že se tam dětem líbí. Jako druhý podstaný důvod, proč si moje dcera na školkový režim snadno zvykla,vidím to, že již asi rok před nástupem do školky pobývala jednou týdně cca 3 hodiny u placené paní na hlídání, která před odchodem do penze pracovala mnoho let jako učitelka v MŠ. Takže když měla v péči mojí dceru a svého vnoučka a event. i jedno další dítě, vytvořila vlastně takovou miniškoličku a pro moji dceru to byla zřejmě výborná příprava na MŠ.
Za jediný a zřejmě neřešitelný problém považuji časté virózy a podobná onemocnění, která si děti ve školce předávají. Člověk si myslí, že když mu přijmou dítě do školky, má vyhráno a hurá do práce... ale v našem případě to tak bohužel není. Cca polovinu roku jsem s dcerkou strávila doma. Ale to už je jiná kapitola, týkající se nezodpovědnosti rodičů, kteří klidně vodí do školky nemocné děti a nechají je prskat bacily na ostatní.
 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.