| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijde vám normální všudypřítomné násilí?

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
9.6.2009 19:54:58
Souhlasím. Není mi jasné, jak lze dětem vysvětlit, že to co v TV vidí naprosto neodpovídá běžné každodenní realitě. Ať už to jsou filmy, seriály nebo také reklamy - vždyť ty reklamní slogany jsou prostě lživé (zejména pro děti jsou naprosto lživé - na sladkosti - že je to plné mléka a oříšků - při tom je to sacharózová a tuková bomba...). K tomu se ještě přidá nízká úroveń TV zpráv - zaměřená na senzace, vraždy a negativní zprávy. Když ještě dítě není zvyklé na běžný obsah tv pořadů, dokáže bulet i u krtečka. Taky s tím nejsem spokojená, ale zase si nedovedu představit žít bez televize. U našich dětí zavedem to, co děláme i my - budeme si dívat cíleně na vhodné pořady, ne že zapnem telku a budem hledat, co tam asi je nebo si nechávat televizi jako kulisu ke všem činnostem. Tak je to u tchánů - příjdete na návštěvu a televize stále jede a jede... naprosto to nechápu.
9.6.2009 10:46:17
mujkus.... krásně napsáno souhlasím s váma~R^ ~x~
8.6.2009 8:39:03
je to fakt síla co v té tv někdy běží, snažím se dětem pořady nahrávat a ještě musím mazat upoutávky na další filmy, nevím proč v dětském pořadu je upoutávka na znásilnění v Kobře 11 apod.
ale i na dvd pro děti se nám stalo, že je rekalma na horor s useknutýma hlavama, co dělá Rada pro rozhlasové a tv vysílání!!!! jak to že v kresleném seirálu řeknou větu "už nevěřím v lásku na první postel!!!"
co s tím budeme dělat???? co takhle psát a psát těm co o tom rozhodují???? já jsem už psala, ale musí nás být asi víc a víc a víc.......
7.6.2009 23:31:55
Ale prosím Vás!!Proč nemít televizi? Kde žijete? Víte, kolik je zábavných a naučných pořadů pro děti? Proč jim to odpírat? Pokud určím pravidla, na co se dívat a jak dlouho,tak jim tím přece nemůžu ublížit. Naopak! Ještě jsem neslyšela, že by nějaký dítě mělo migrénu z Tv. Leda, že by na ni hledělo od rána do večera..
Stova, kluk V/07, holka XI/05
6.6.2009 23:49:48
PS: moje děti jsou po delším programu s násilím či jen třeba ponurou atmosférou (byť i s písničkami a happy endem) úplně vyšinuté, zřejmě mají i bolení hlavy a nemohou klidně spát, aniž by šlo o noční můry. Prostě jim to předráždí nervovou soustavu. Tak si to já vysvětluji, a proto mají dovoleného jen krtečka a některé další pohádky, které splňují požadavek na klidný průběh děje s příjemnou atmosférou, nejlépe výraznými písničkami. Třeba i bořek stavitel, červený traktůrek, apod. A televizi nemáme, i kvůli sobě.
Stova, kluk V/07, holka XI/05
6.6.2009 23:45:24
Vyřešili jsme ten problém, nemáme televizi - právě proto...
Děti si mohou na maličkém displayi jednou za den pustit krtečka.
maja08
6.6.2009 10:17:52
Už to tady bylo zmiňováno vícekrát, přesto se přidám i já. Násilí je spousta všude kolem nás, tak proč ho "přiživovat" ještě televizí ??? Není lepší ji vypnout, resp. ji vůbec nezapínat, vzít si raději knihu, povídat si s partnerem nebo dětmi, věnovat se místo pasivního sezení před TV nějakému koníčku ???
6.6.2009 10:09:10
To je všechno pěkné,ale jen by mě zajímalo co budete dělat až děti budou televizi chtít a budou chodit na násilné filmy ke kamarádům a do kina.Nebudou více šokováni,když o tom teď nemají ani páru?Asi je fakt,že takovým filmům je dobré děti chránit co nejdéle,ale vyhnout se tomu nemůžete.Je to hrůza máte pravdu a myslím,ale že je to více o výchově a genech o příkladech v rodině.Nejhorší je,že to násilí už je i v kreslených pohádkách.Já už jsem starší mamina a musím říci,že dříve byli v televizi zase jen válečné filmy a koukali jsme na horory na videu po kamarádech a moc rádi jsme se báli,ale že by to někoho z nás inspirovalo to určitě ne.Dnes je toho více,protože máme kabelovku a zahraniční programy navíc.I ve zprávách je to samé násilí.Počítačové hry jakbysmet.Ale ukážeme-li dětem,že život není jen násilí a naučíme-li je milovat sami sebe,rodinu,kamarádů si vážit,života i přírody a zvířat.Nemohou je takové filmy ovlivnit jen možná poučit,že né všichni lidé jsou hodní a nemůžeme všem důvěřovat a musíme být v životě i opatrní.~x~
4.6.2009 10:35:46
Souhlasím s vámi, že na televizi je nejlepší se nekoukat, ale nevadí vám, že ty mrtvoly všichni financujeme? A to nejen u veřejnoprávní televize, kde všichni koncese platit musí, ale i u komerčních - hlavní zdroj jejich příjmů je přece reklama, a ta je zase zakalkulovaná v ceně výrobku, tj. s každým pracím práškem, s každým jogurtem cink! spoříme si na ty hnusárny... Je mi jasné, že lidi, co do této diskuse píšou, nejsou mainstream... ale přesto: já chci v té televizi taky najít něco rozumného pro sebe, v rozumnou dobu, a ne nějaký fidlání v půl třetí ráno! - to byla také hlavní myšlenka autorky.
Helena, 3 dospělé děti
  • 
3.6.2009 17:41:45
Nepřijde- toť má odpověď na otázku. Ale stejně tak je jasné, že se někdy násilí v našem životě zkrátka neubráníme. ale pokud se jedná o televizi, už tu bylo přece někde napsáno - televize má čudlík, kterým se dá vypnout.
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.