| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nůžky

 Příspěvky 110 z 380 [Dalších 370 >>]
20.9.2012 14:46:18
Nevěřím, že by se k Tobě tahle absurdní nůžková aféra nedonesla a doufám, že se tu taky objevíš, proto Ti píšu touto cestou. Moje desetiměsíční dcera si taky hraje s nůžkama. Dělá kromě toho další spoustu obecně neschvlaovanejch věcí, není očkovaná a tak dál... Nechceš se s náma kamarádit? Bydlíme sice na Rokycansku, ale mohli bychom se třeba navštěvovat...
Ne, že bych neměla dvě nebo tři podobně smýšlející kámošky, ale lidí na stejný vlně není nikdy dost, že? ~;)
Napiš kdyžtak na mail sarorifree@seznam A nebo zkontaktuj na Fb, jmenuju se Ronja Korousová.
A nic si z toho nedělej, máš prostě lidi dialogu přístupný a lidi, vyhrožující sociálkou a nadávající do krav, no. ~6~
L
  • 
3.6.2009 22:57:22
A jsme zase u toho ...jak si můžete dovolit tvrdit, že to s vámi oana maminka nechce řešit, když jte se s ní o tom sama rozumně nebavila ... první kdo se chopil nepatřičné reskce jste byla vy a jak známo akce plodí interakci ...
L
  • 
3.6.2009 22:19:04
Vím, že tato reakce nebyla adresována mě, ale nedá mi to nereagovat, když to tady tak sleduju...
Určitě máte v mnohém pravdu, ale uvědomme si, že nejste objektivní...
Myslím, že jste vyvolala přesně tuto diskusi ... kdo je jaká matka. A myslím si, že o to vám šlo, snad jen podvědomě, ale je to tak. Z vaší reakce je to vcelku jasné.
Pokud to tak není, doporučuji vám příště poněkud jiný postup. Máte-li k někomu výhrady a musí-li to ven, směřujte k oné osobě. Těžko se reaguje, řeší a poučuje z chyb, pokud se mluví o někom, za jeho zády a rozpoutávají se bouřlivé a zcela neobjektivní diskuse.
To, že máte jiné názory na vedení svých dětí, ještě nedělá horší vychovatelku z oné osoby ... Každý z nás vyrůstá v jiném prostředí a své děti také jinak formuje a každý máme odlišné postoje. Nikdo z nás nemůže soudit, zda ty jeho jsou správné nebo ne. Soudcem je nám náš vlastní život a postupy našich rodičů.
Jsem si víc než jistá, že ani ona maminka nechtěla a rozhodně neohrozila své dítě vědomě!!!
Jiná věc je, že si neuvědomila možné důsledky a hlavně odlišné postoje okolí. Ale každý se učíme a od toho nejsme tady na světě sami.
Bůh ví, co přesně vás vlastně tolik pohoršilo. Možná byste měla své zkoumání směřovat tímto směrem. Zda to nebylo také trochu selhání z vaší starny... vždyt když s někým nesouhlasím, je dospělé mu to říct a říct mu proč. A navíc pokud se vám nelíbilo, že si dítě hraje s nůžkami a že může ohrozit ostatní, proč jste mu ty nůžky proboha vracela!
L
  • 
3.6.2009 21:41:04
No, ono všeho moc škodí ... a to myslím na obě starny :( mně se nezdá rozumný ani tento postup. Jak je naučit s něčím zacházet, když je nenecháme?
31.5.2009 23:38:38
No tak to buď sakramentsky ráda, že se jim nic nestalo. Na dítě se přeci musí dávat pozor, stačí chvilka nepozornosti a malér je na světě. Že se o nůžky nemá šanci zranit? Viděla jsem případ, kdy si malá dívenka probodla hrudní koš obyčejnou tužkou. Málem to nepřežila!! S nůžkami se toho může stát taky mnoho a myslím, že snadněji. Začíná to stříhnutím do prstu, končí to vypíchnutým okem, apod.
Je opravdu hodně nepříjemných historek o úrazech, které si děti zavinily docela "neškodnými věcmi". Například taková šiška stromu. Syn mé bývalé paní profesorky byl se školou v přírodě na pobytu. S klukama si nasbírali plný koš šišek a pak hráli šiškovou válku (jak neškodná to hra). Profesorčin syn má od té doby skleněné oko (asi to každému dojde..).
No a s tím lízátkem. Známá už jednou své dcerce lovila lízátko z krku. Všechno nepříjemné zkušenosti.
A pokud své dítě necháte někdo hrát s nebezpečným předmětem, tak to dítě opravdu lituji. Pokud se to stane nedopatřením, chápu..stane se každému. Ale vy si s těmi úrazy zahráváte. Je to jako bych před své dítě postavila hrnec horké vody a "schválně jestli se poleje".......~Rv~q~
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
30.5.2009 15:20:52
No rozhodně si pod vařením kávy nepředstavuje asi nikdo z nás zmáčknutí knoflíku, teda nejspíš valná většina z nás:) Kdyby zuzuk napsal, že uměla zmáčknout knoflík na kávovaru, tak budiž:) Můj syn taky vaří a peče, umí si na 15 měs. otočit knoflík na sporáku a u trouby, taky se umí sám namazat olejíčkem, umí rozsvítit, myje si sám zuby a obličej:) Jenže, zuby si myje, že si šmrdlá kartáčkem v puse, stejně jako by tam šmrdlal čímkoliv jiným, maže se že si ručičkama hladí bříško...atd. Prostě to dělá jako dítě a nenapíšu, že se sám myje, maže, že vaří kávu, nebo peče bábovku~b~
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
30.5.2009 0:10:17
Kreditko díváš se na TV občas? Viděla jsi Besip video- Nemyslíš, zaplatíš? Jak na Tebe působí to miminko, jak varzí do čelního skla? Je Ti to jedno, nijak? Mně bylo napoprvé do pláče a ještě několikrát potom, nyní už je to ohraný, tak nad tím neuvažuju, ale představ si, že nejsi taková nána, jako ta v tom MC o teré je článek, že jsi matka, která si jen nevšimne, že si její děcko vzalo nůžky a běžně mu je nedáváš na hraní...nikoho to nezajímá, nikdo se o to nestará a TVOJE dítě se s nima zapíchne...sice to bude Tvoje chyba, ale nezeptáš se, proč mu je někdo nevzal, než si něco udělalo, když to ostatní ženský viděly? Nechápu Tě ani trochu~a~
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
30.5.2009 0:03:05
No promiň, ale desetiměsíční dítě asi nebude tak "motorné" aby si dokázalo hrát s nůžkami a nic si neudělalo a když si nic neudělá, není to o jeho šikovnosti, ale o štěstí. Můj syn mi každou chvíli v nepozorované chvíli sebere manikúru a zásadně se mu líbí nůžtičky...jenže už ho mám prokouknutýho, takže jakmile vleze do křesla, ze kterého dosáhne na manikúru, čekám kdy bude naprosté ticho, to totiž vím, že se zabavil a nůžky již našel a vyndal a tak vlítnu do pokoje a vezmu mu to za stálého přesvědčování, že si s nimi prostě hrát nemůže a nebude...proč to nedám jinam aby na ně nedosáhl? Protože chci, aby se můj syn naučil poslouchat, nyní trénuje mou trpělivost cca týden, ale řekla bych, že už je opatrnější a čeká delší dobu než se po manikúře natáhne, ono totiž kdybych měla uklízet všechno, co ho zajímá, museli bychom mít holobyt:) Rozhodně bych ho nenechala v klidu hrát si s nůžkami nebo čímkoliv jiným, pilíčkem, nožem apod. A to je o dost starší než v článku zmiňovaný chlapeček.
Šakalík, syn (4) a dcera (1)
  • 
29.5.2009 0:01:44
Přesně tak, Majo, přesně tak. Tento příspěvek bych sám z fleku podepsal.
maja
  • 
27.5.2009 23:12:52
naše dítě i když umí vylést a slést z postele, si taky klidně sedne na kraj a hodilo by toho potápěče, jak píšeš. Takže.....
 Příspěvky 110 z 380 [Dalších 370 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.