| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S miminkem na cestách

 Příspěvky 110 z 198 [Dalších 188 >>]
8.6.2009 12:05:21
To je bohužel špatná zkušenost z dovolené~;(( Myslím, že se dá trošku vypozorovat, zda je děcko na cestování nebo ne. Já se před týdnem vrátila z Řecka s 11-ti měsíčním synem - byla jsem jen s kamarádkou a jejím 2ročním synem. Dovolená byla naprosto úžasná, jelikož náš malý je "Hanzelka" po rodičích~t~ Samozřejmě co se týče cesty letadlem,nikdo poprvé neví, jak bude dítě reagovat. U nás naštěstí super, Tobík bavil ostatní spolucestující - stále jim dával nějaké hračky a hrál si na schovku. Při vzletu a při přistání dostal pít mlíčko a ouška ho nebolela (aspoň myslím, jelikož vůbec neplakal, ba naopak). Já tedy mohu cestování i s malým dítětem doporučit, samozřejmě vybírat s rozumem. Pak myslím, že pokud jsou rodiče z cesty ve stresu, určitě to dítě vnímá velmi negativně.
  • 
27.5.2009 16:50:18
moc doporučuju emiráty s miminkem, byli jsme tam v mém 6měsíci těhotenství a nyní když je malé půl roku a od hotelu po péči o děti a vstřícnost personálu. Počásí je super i když bylo skoro 50C tak je taková vlhkost že je líp než tady při dvaceti. Jediné na co je potřeba dávat pozor tak je úplně všude klimatizace tak je potřeba si vždy říct aby jí trochu v taxikách i na pokojích (bungalovech nechávali staženou), procestovali jsme s malou celé emiráty v půjčeném autě (za pár korun) a podle toho že se pořád smála a všechno jí zajímalo tak jsme zjevně sobci co cestují pro svou potěhu bez ohledu na dítě nebyli. Let je sice delší, ale kromě krmení a našeho jídla bylo stažené světlo tak spinkala. Co se týká lékařské péče tak je opravdu na vysoké úrovni...
Ivka (kluci 8 a 3 roky)
  • 
23.5.2009 21:42:35
No právě- pokud by šlo o to, počkat 2-3 roky jak píšeš...ale my máme děti 5 let od sebe a plánujeme třetí-také to vypadá na větší věkový rozdíl (nééé že bychom tak velké odstupy plánovali, zkrátka život to tak přinesl :-)) čili pro nás by to bylo třeba 12 let převážně "doma na zadku"...Jsme s manželem cestovací tak by nám to asi vadilo, ale přežili bychom to. JENŽE co ty starší děti? Pro nejstaršího syna by to bylo téměř celé období, kdy jezdí dítě s nadšením s rodiči na dovolenou. To jen narážím na výše uvedené příspěvky (ne ten tvůj) o sobeckých rodičích co vláčí chudinko miminko po všech čertech...dokonce jsem zažila takové poznámky o trápení mimin v cyklovozíku, kde má podle mě naprostý komfort a náš malý vožení miluje. Musela jsem se ohradit, že trápení je spíš nutit 6-8miletého nevylítaného kluka chodit co noha nohu mine vedle kočárku s bráškou. Každý v rodině má právo na uspokojování svých zájmů a pokud to jen trochu jde skloubit a trávit čas SPOLU, rodinu to jen utuží. Rodiče sami za sebe často ochotně sleví, ale neměli by podle mě až tak kvůli miminku omezovat starší děti - ty mají také právo na své dětství.
Bumbi&05,08,10
23.5.2009 0:46:41
byli jsme v Řecku se synem, 15 měsíců. Bohužel prořval celou cestu letadlem, intezivně řval 2 hodiny letu, nedal se utišit prostě ničím - letadlo mělo totiž zpoždění a nám nevyšlo "časování" spaní do letadla a syn se přetáhnul. Druhý den byl syn ochraptělý, vyletěla teplota, změnila se na horečku, měl kolem 39-40, sráželi jsme ji koupáním v bazénu, protože to byla jediná možnost, jak mu ulevit... Vyčítala jsem si, že jsem pitomá, brát takhle malý dítě k moři, že jsme měli zůstat na zadku doma. Trvalo to 3 dny, pak to bylo dobrý, akorát syna šíííííleně poštípali komáři, takže na konci 2 týdenní dovolené vypadal, jako by měl lepru, štípance se hojili další 2 měsíce, repelenty na ty řecký komářiska nezabíraly (a syn byl jediný, koho štípali, nás ostatní, ani jiné děti ne).

Dovolená to byla nakonec nádherná, moc rádi na ni vzpomínáme.

ALE

jsem rozhodnutá s druhým dítětem moře odložit (letos by jí byl v září rok) a jet, až jí budou alespoň 2 roky. Přijde mi to najednou zbytečné, kvůli "jenom" dvoutýdenní pohodě riskovat zdraví mojí holčičky, raději počkám, až bude adaptabilnější na změny a budu se s ní moci lépe domluvit případně na tom, co jí je.

Na horách jsme byli s oběma (syn 9 měsíců, v zimě Alpy - super, dcera 7 měsíců Alpy - jí to bylo úplně fuk, jen tam víc spala, pro mě to bylo hrozně utrápené s dvěma dětma).

Vyzkoušela jsem si to všechno, a hodlám po těch zkušenostech ještě chvíli sedět na zadku doma a pořádně si to užít. Bláznivě cestovat budeme za 2-3 roky dál :-DDD
Hanka 75
22.5.2009 21:29:12
no jedno vám k tomu napsat mohu. máme chatu v oblasti, kde klíštata jsou a já mám několikaletou zkušenost, že přímo v okolí chaty se pochytají raz dva. Chatu jsme si ponechali, protože tam manžel strávil hodně prázdnin, zrekonstruovali... ale kdybychom tuto chatu neměli, tj. kdyby k ní manžel neměl vzpomínky, a nyní vlatně i kdyby prostě nebyla námi nově zrekonstruované přesně podle našich představ, určitě ji nerekonstruujeme, prodáme a pořizujeme něco na horách (klíšťata nejsou) nebo v oblasti, kde jich není tolik.
mě to za to stojí. něco jsem si s klíšťaty zažila a nechci řešit u dětí. osobně to skutečně jako jeden z důvodů pro výběr dovolené vidím. takže další plus pro naši dovolenou u moře :-) díky
Jana 2 dítka
  • 
22.5.2009 12:33:14
Počkejte až tu přibude článek o klíšťatech, to najednou všichni budou vychvalovat dovolenou u moře a sobecké matky budou ty, které děti vyzmout do přírody v ČR :)
Lusika
  • 
21.5.2009 14:06:36
Leda letět letadlem mimo sezónu, kdy už není vedro. Ale bude to pak lákadlo i pro rodiče..

My jezdíme po Čechách a na změnu reagují obě děti rozhozením režimu a horším usínáním. Tříletá každý večer mluví o návratu domů. Ale každé dítě je jiné.

Lusika
Hanka 75
21.5.2009 10:10:54
aha, a jaká bude asi dovolené v chatě při deštivém počasí, když manžel má dovolenou v září... se dvěma 11-timěsíčními dvojčaty ? no to si neumím představit-asi za trest. volíme Řecko, luxusní hotel s velkou zahradou, ubytování v bungalovu u písečné pláže. otazníkem zůstává cesta letadlem, ale já zažila klidná miminka v letadle, takže doufám, že naše to také budou snášet dobře, byt je tu samozřejmě riziko, že nemusí. Volíme Řecko, také proto, že let není tak dlouhý a ještě si ohlídám dobu odletu a příletu.

Dejte mi typ na dovolenou v Čechách, kde budu mít ubytování typu bungalov, zeleň, stravování v místě (nechci na dovolené vařit a nepovažuji to za svůj rozmar, ale za rozumné i pro děti), dostanu se s dvojčecím kočárkem bude-li třeba a hlavně co to počasí ??? Jestli máte takový typ tak sem s ním, budu moc ráda :-) Hory pro nás asi moc do úvahy nepřipadají, neb ještě jsme tu omezeni naším dvojčecím kočárkem. A nechci s dětmi cestovat někam daleko autem (tím myslím cca 4-5 hodin a více), na sedačky nejsou zvyklé, mají úklon hlavičky, cvičíme Vojtovku a co jsem tak pochytila, tak autosedačky pro ně nejsou nejvhodnější.
Za typ na dovolenou budu opravdu ráda, neb jsem příznivcem dovolené v Čechách (je ekologická bez dalekého cestování, a já moc ráda poznávám a vychutnávám krásnou přírodu v naší republice) a speciálně jsme hodně cestovali před dětmi, s tím, že ne dovolené u nás dojde po narození dětí. Ale ukázalo se, že když zvážím negativa a pozitiva, tak moře vychází pro nás lépe. Navíc mám kamarádky, které si dovolenou i s takto starými dětmi užili, mořský vzduch bude pro děti přínos, stravu pro děti pořešíme skleničkami, i ted skleničkujeme... úrazy nepředpokládám, budeme na ně tři dospělý lidé, prostředí během dovolené neměnné, poklidný režim...

Na dovolenou bychom mohli jet nejen na podzim, též v červnu, červenci, ale cvičím v tuto dobu stále Vojtovku 4x denně, potřebujeme na rehabilitaci a děti jsou ještě tak malé (byt je to co týden lepší a lepší), že si dovolenou kdekoli mimo domov s takto malými dětmi neumím představit. Za čtvrt roku to bude jsitě zase lepší. Ráda sem připíšu jak jsme na podzim dopadli :-)
Hanka 75
21.5.2009 9:49:59
jo v mém příspěvku má být: takže bych určitě nevykrikovala..., ale to je snad z kontextu poznat..
Hanka 75
21.5.2009 9:48:26
no jo Štěpánka, poslední dvě věty jejího příspěvku...

 Příspěvky 110 z 198 [Dalších 188 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.