| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti jsou naše zrcadlo. Bohužel? Bohudík?

 Příspěvky 110 z 235 [Dalších 225 >>]
17.9.2009 23:10:27
Ano ano, přesně tak!! Díky bohu za čokoládu a kávu~w~, méně již za nadváhu ~;(( Někdy si říkám, že až bude naše starší dítko (které začne "oxidovat" ihned jak otevře oči a pokud tvrdě neusne, tak otravuje, prudí, dělá naschvály, pokouší, vymýšlí šílené akce, zásadně si samo nehraje, pouze za doprovodu a plné asistence dospělé osoby a do toho se neustále o něco zajímá....atd., mladší sourozenec je pouze od toho, aby sloužil jako terč a hromosvod, nikoli jako parťák, a to vše již 5 let) někdy....snad....doufám....samostatné, tak se asi nudou zblázním. Ale ještě předtím se zblázním z toho, jak horko těžko sbírám poslední zbytky trpělivosti a navzdory nastudovaným stovkám pouček a moudrých rad zabývajících se efektivní výchovou dětí jednám zcela neefektivně..... POMOOOOOOC!
25.5.2009 15:55:05
Hezky clanek :-)
Mili+2
16.5.2009 15:02:13
Tedy konkretne-prerusit kojeni mimca a jit podesate vencit cokla?
12.5.2009 12:34:27
Markéto, jezevčíci jsou nejmazanější rasa a ty naschvály děla vám, protože ví, že ho nemáte ráda. Já péjskaře a psy nesnáším...jsem v paneláku a věčné štěkání a kňučení psů a jejich hov.. všude kde se podívám~q~. mě vytáčí !!!
12.5.2009 11:22:14
ano, ano souhlasím s váma Magggi.
Jana, 2 děti
  • 
10.5.2009 21:48:56
Ptáte se, jestli Vaše hnusné chování ovlivní Vaše děti? No samozřejmě, že ano. Taky budou zřejmě považovat psy za věci, radši se mi v tom nechce patlat...
Jana, 2 děti
  • 
10.5.2009 21:33:54
Winky, super shrnutí. Taky bych opravdu chtěla být ta ideální maminka, ale už nějak nemám sílu. U nás zajistit zábavu u staršího kluka znamená neustálý odpovídání na a proooč plné věnování se. Jakmile člověk přestane, nedokáže si hrát sám. Mladší si hraje bez problémů. O antidepresivech tajně sním.
MarkétaP + 4 dcerky
10.5.2009 14:52:49
Luky, jenže to není článek na HP rodiny, ale do tištěného časopisu - a od toho bych čekala jakousi úroveň. Asi marně.
10.5.2009 12:45:12
Bože, dámy - o co Vám jde? Ten článek je podle mě dobrý a je mi jedno, jestli je nějaká pasáž opsaná. I tak dá dost práce dát dohromady článek z několika zdrojů tak, aby to mělo hlavu a patu. Pokud dostanete za úkol napsat nějakou práci na odborné téma, jak budete postupovat? Ze zdrojů si vypíšete body, které pak dáte do vět - aby to nebylo doslova opsané, ale i tak je to pořád o tom samém. Tak co Vám vadí?
Článek mi přijde jako super shrnutí, dobrý náhled na výchovu - jak by to asi mělo vypadat. Myslím si, že o "super odbornou práci" autorce rozhodně nešlo. Sáhněte si do svého svědomí - kdy naposledy jste na hlavní stránku Rodiny napsaly něco takového Vy? Kritizovat je přece tak snadné...že???
10.5.2009 8:56:47
holky,rozumim tomu,co piseste.Na druhe strane ta vychova neni zase takove terno,pokud si neseme dobre vzory my,z detstvi.Vse,co zde bylo napsano,je ohromna pravda.Pokud svou vychovu takto zacnete praktikovat a vydrzite,uz v peti letech ditete si zacnete lebedit a tezit z toho,jak jste byli dusledni,trpelivi a laskavi.Dite opravdu kopiruje sve rodice.nemusite se prece nijak hlidat a kontrolovat,kdyz otvirate dvere ci zvedate mobil,staci byt proste ke vsem zdvorily.S tou premirou vzoru take naprosto souhlasim.Zvlast pokud je dite male a potrebuje jistotu,bezpeci.Takhle kdyz s nim rodice porad nekde trajdaji,cestuji,meni prostredi,postylku,podminky,lidi,kazdy ma taky jine zpusoby chovani,vychovy,jeden dovoli tohle,pro druheho je to nepripustne atd.,pak je pro dite zmatek a zacne "byt zlovive",neklidne.Mluvim o prvnich peti sesti letech veku,pak je ten hlavni zaklad vybudovany a muze se teritorium rozsirovat.Mi se velmi osvedcila duslednost,co slibim,pres to nejede vlak a dite nemusi silet,kdyz neco nedostane hned,protoze vi,ze to urcite dostane zitra,nebo ma minimalne jistotu,ze o tom budem diskutovat a urcite se nejak domluvime.Jestlize diteti neco z jakychkoli duvodu odepru,tak mu vysvetlim proc a pres to taky nejede vlak,takze nezuri,protoze je to zbytecna ztrata energie.protoze ale vi,ze jeho nazor se bere,vi,ze je s nim pocitano-je tisic moznosti,jak mu to dat najevo,tak taky vi,ze kdyz neco nejde,tak to proste vazne nejde,ne ze by se mamce nechtelo nebo byla unavena...Funguje to jako s tema krysama,jako s pejsky.prirovnani neberte doslovne,je to jedno k cemu to prirovname,proste i u zviratek to funguje.Kdyz pejsek pekne aportuje,pochvalite ho a date mu piskotek.Deti hodne chvalte a odmenujte je,funguje to bezvadne.Odmenou nemusi byt piskotek,ale treba jina drobnost,vylet,casopis atd.
 Příspěvky 110 z 235 [Dalších 225 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.