| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Výlet i s kočárkem: Dolní Posázaví

 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]
Jitka,syn 1,5 let
  • 
28.6.2009 20:23:48
My jsme se s naší tetičkou vydali taky dnes na tenhle výlet.Celý minulý týden pršelo,tak jsme měly trochu obavy z terénu.Ty se nám bohužel potvrdily.První část trasy je ještě docela pohodová,nutno dodat,že jsme jely s golfáčema Chicco.Mírně kamenitá cesta nás neodradila.Zmiňovaný "náročnější " úsek jsme skoro celý absolvovaly s kočárkem v podpaží.Nejdřív malý spal,tak jsme ho nesly obě i s kočárkem přes kameny,což bylo docela náročný,pak se vzbudil,takže chvíli ťapal sám,ale louží bylo tolik,že jsem ho stejně nakonec musela nést,teta třímala kočárek.Brody nepřicházely v úvahu,musely jsme využít lávky.Do cíle jsme dorazily celkem udřený a zablácený od hlavy k patě,ale jinak moc spokojený.Výlet doporučujeme,ale spíše v sušším období.Kdyby se nějaká maminka rozhodla absolvovat výlet sama,tak ať má pevný boty,silnou fyzičku a hlavně pevný nervy.Největší odměnou pro malého byla ale stejně cesta vláčkem,takže doporučujeme:-)
Veronika Pačesová
  • 
7.5.2009 12:37:00
Osobně myslím, že určitě, záleží, jak jsou velké, ale terén je opravdu nenáročný :-)
Hanka 75
6.5.2009 19:50:40
dekuji za rady oběma. Zvyklí zatím nejsem vůbec na nic, protože se zatím skoro nikam nedostaneme, ale je to každým dnem lepší a lepší a miluju procházky přírodou a takový výlet s kočárkem by se mi moc líbil, takže doufám, že za 4 měsíce to už pro nás bude. Nebudeme mít s manželem problém "zabojovat" na 100m úseku, bála jsem se aby nebyl delší, protože to by s dvojčecím kočárkem nešlo (to co jsem viděla na fotce). Brodů se trochu bojím, to spíšekočárek přeneseme přes most - snad bude mít tu nosnost. Uvidíme. Díky ještě jednou.
Veronika
  • 
4.5.2009 21:52:30
Záleží, na co jste zvyklí :-) ale myslím, že i takto se dá výlet zvládnout bez problémů, pokud budete 2 dospělí a budete počítat s tím, že místy bude třeba, aby kočár přidrželi oba, tak byste to měli bez problémů zvládnout. A pokud nebude po deštích, zvládnete namísto mostů přejet přes vodu :-)
Veronika (VeZPac)
BNP
4.5.2009 21:40:46
Nejnáročnější úsek (lesní cesta s kalužemi a kořeny, po rovině) byl cca 100 metrů. Budete se muset zapojit oba, ale není to neprůchozí.
Můstky přes potok (myslím že tři) byly užší než 80 cm, takže budete muset využít brodu, který je vedle každého mostu - využívají jej auta, kterými jezdí osadníci. Hloubka byla asi 10 cm (šli jsme po vydatném dešti).
Ještě bych upozornila na asi 200 nebo 300 metrový úsek, kdy se šlo dolů po cestě dlážděné kameny. Není sice nebezepečný, ale byl nepříjemný a museli jsme jít pomalu, aby to s dětma moc neházelo. Ale obě děti nám tady spaly, takže to asi bylo OK.

Nevím, co máte už za sebou a jaká jsou vaše měřítka. My rádi chodíme s dětmi do přírody a tohle byl rozhodně ten nejschůdnější terén, jaký jsme zažili. 90% cesty je příjemná vycházka po asfaltu nebo zpevněné cestě.
Hanka 75
4.5.2009 20:04:19
kočárek a 10-měsíční dvojčata - myslíte, že by to šlo, přes ten problematický úsek. Od pohledu se mi zdá, že žádná legrace, takže by mne zajímalo, jak je asi dlouhý. Jinak to zní přímo báječně, milujeme ekologické cestování vlakem a bylo by se nač těšit na léto :-)
Dvojčecí kočárky se vejdou do dveří 80cm, s dětmi bude vážit cca 40kg. Asi máme smolenku :-( Uvidíme, jestli nám poradíte, zda ano či ne. Děkuju
BNP
4.5.2009 9:37:59
Výlet jsme podnikli a moc se nám líbil. Máme kočár pro dvě děti a i s ním se to dalo zvládnout, v jednom úseku muselo starší dítě po svých, aby se kočár odlehčil, ale jinak to bylo bez problémů. Ani jsme nebrodili, na lávky jsme se hezky vešli, i když je kočár maličko širší než je běžné.Popis trasy naprosto odpovídal realitě (včetně zpoždění vlaku).Díky a těšíme se na další výlet!
Lucka Tobi 06/07 a Fabi 10/08
  • 
3.5.2009 20:03:51
Ahoj, my taky v sobotu, ale trošku jsme to zkrátili od Bohulib jsme šli na Petrov a na vlak, protože s náma šli dva dvouleťáci a na ně by to celé pěšky bylo moc. I tak se sem tam nesli a vezli. Půlroční to zvládl v kočárku v pohodě a byl to nádherný výlet!!! Mohu jen doporučit.
KatkaB.
3.5.2009 19:32:26
Dnes jsme výlet absolvovali s naším skoro dvouletým synem. A bylo to moc fajn, doporučujeme! A tímto i děkujeme za podrobný popis. Opravdu nás nic nepřekvapilo. Jen občerstvení v Libřicích jsme vynechali. Obsluze vadilo, že si náš syn hrál se štěrkem, který je tam všude na zemi a byli proto nepříjemní. Došli jsme tedy až na nádraží do Davle, kde byla nabídka sice slabší, ale naopak obsluha velmi milá a dětičky jim rozhodně nevadí.
3.5.2009 12:43:53
Milé maminky, proč musíme být tak upjaté na ty kočárky, existují přece šátky a špičkové sedačky a výlety může být nespočítaně!!!!
 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.