| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O výchově ve víře

 Příspěvky 110 z 187 [Dalších 177 >>]
km
  • 
28.5.2009 7:25:20
díky, venkovanko, to potěší :)
Mili+2
15.5.2009 8:26:23
Neni to doslova tak. Obycejna mse trva asi tu hodinu a ctvrt. Na tri hodiny se protahne kdyz slouzi episkop, kdyz se spoji ranni modlitby a mse, ci kdyz jdete nekam do klastera kde mnichum na case nezalezi:-)
Obycejny pop to "uzene" i za hodku a jde se na kafe.~:-D~;)

Ale v Rumunsku je to mozna jinak.
Mili+2
15.5.2009 8:19:28
Karol, ja dite taham do kostela od narozeni, u nas chodi k prijimani i miminka, ovsem nenutim ji stat v pozoru hodinu a pul,ted jsou ji tri roky, proste prijdeme na pul hodiny, stoupnu si ke vchodu aby pripadne mohla vyjit ven (kouka jak zvon zvoni), zapali svicku, prohlidne si ikony, a chvilku prece ticho vydrzi, jde k tomu prijimani a pak si pred kostelem pohraje s detma , takze v tom zadny svinstvo nevidim.

Mili+2
15.5.2009 8:04:12
Krasne napsane, Hanko!
Mili+2
14.5.2009 8:22:49
To tedy mas terno, mit manzela muslima ktery ceka jak se deti rozhodnou samy...Ale asi nebude doopravdy verici, ze?
Monika 2 deti
  • 
10.5.2009 21:16:30
Manzel je muslim proto to nechavam byt a cekam az se deti zacnou ptat a ze si vyberou sami
10.5.2009 15:03:03
Tak jen bych ráda uvedla na pravou míru to, že jsem žena.. Z mých příspěvků to nebylo jasné.
Pak bych se chtěla omluvit všem, kterým jsem šťourla do "vosího hnízda", jelikož už týden ležím v posteli s nevyléčitelnou chorobou, synka vídám jen sporadicky a už mi to trochu všechno leze na mozek.. a při čtení podobných příspěvků se ve mě začně vařit krev.. Kdybych byla v jiné situaci, možná bych tyto příspěvk prošla a přečetla bez zaujetí a bez reakcí.

Jak se všeobecně říká jsem nevěřící. Nevěřím v boha, v bibli, chození do kostela mi přijde jako totální ztráta času, kdy se můžeme věnovat dětem trošku jinak. Myslím, že v aquaparku, zoo, na hřišti, na zahradě, apod. by byly se svými rodiči šťastnější. Taky si myslím, že pokud má dítě nějaký problém, chce být či problémy řešit se svými blízkými (rodiči) a ne s nějakým bohem, či snad dokonce farářem??.

Nicméně nejsem totálně nevěřící. Věřím, že je dán osud, cesta života, kterou jdeme. Je to nalinkované a nikdo z nás svůj osud nezmění. Věřím v duše! Věřím i v to, že si duše opravdu mohou své rodiče vybírat a že v tehdy jim je dán na cestu životem jejich osud. (ale přišlo mi absudní, aby se někdo z nás za takovouto duši pokládal a mluvil za ní - každý má mluvit jen sám za sebe).

Mám věřící kamarádku se stejně starým synkem. Nepochopila jsem ji, když odmítla amniocientézu. Nechápu ani spoustu dalších věcí, které dělá, ale neodsuzuji ji, jen to nechápu. O víře a těchto věcech více méně nemluvíme, pokud mi vypráví jak jí dítko (2leté) v kostele nevydrží na místě a jak je z toho zoufalá.. nereaguji na to. Mám ji moc ráda a v jiných směrech si rozumíme.

Své děti rozhodně nebudu a ani nemohu a nechci vést ke křesťanské víře. Budu je informovat podle rámci možností o všem co vím já (a že toho je tak akorát, vzhledem k tomu, že maminka tak trochu věřící je), pokud je to bude zajímat. Pokud je to bude zajímat více, ať si najdou informace sami, nechají se pokřít nebo cokoli jiného, bránit jim samozřejmě nebudu. Je to volba každého z nás! Toť asi vše ~x~
Tulka
10.5.2009 14:30:31
Matys,je fajn,že jsi sebekriticky dal slovo normální do úvozovek~t~
kili
  • 
10.5.2009 14:30:04
baže
10.5.2009 13:37:03
Matys...pod pojmem "cpát něco do někoho" si představím situaci, ze které není úniku a ty chcačky nechcačky musíš poslouchat něčí názory.
Pochybuju, že v takové situaci při čtení na internetu jsi... stačilo mi pár tvých řádků abych došla k tomu, že být dítětem ve Tvé rodině, kde ty jako otec a vzor, fanaticky, v rámci "normálnosti" vůči ostatním, popírá jakoukoliv možnost jiného úhlu náhledu na věci...hmmm, to není moc dobrá vizitka ~a~~a~~a~
 Příspěvky 110 z 187 [Dalších 177 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.