| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku První zážitky se šátkem

 Příspěvky 110 z 268 [Dalších 258 >>]
Klára
  • 
9.5.2009 21:41:14
musíš ho mít dobře uvázaného - v té správné výšce tak, aby hlavička dosedala do té prohlubeniny, co je na zádech a přechází do krku. pak spočívá a neklimbá.
jinak, když jsem to ještě neuměla trefit, jsem to řešila ještě zajištěním hlavičky velkou šálou.
Klára
  • 
9.5.2009 21:31:17
Moje první dceruška byla tak uřvaná a tak totálně nenáviděla kočárek, že jsme ani jinou možnost neměly. Lépe řečeno: měly. Mohla jsem se s ní zavřít doma a propadnout šílenství, což se mi nechtělo.
To bylo před skoro šesti lety. Šátek jsem sháněla těžko - Watanai měl zrovna výpadek ve výrobě a paní, co prodávala Girasoly, jich měla už jenom pár, tak jsem po telefonu kývla na to, že "zelený", aniž jsem věděla, na co vlastně kývám.
No a pak jsme nosily. Neobratně (kdepak bych tehdy sehnala video) podle nakreslených obrázků. ALe hlavně v tichu.
I tak jsme si užily pozornosti. Holt, malé město: "je tam tak zkrouocená, chudinka..." "chudák děcko" popř. "já myslela, že tam nosíte kopačák".
ale jiná možnost pro nás nebyla. moje dítě prostě kočárek nesneslo. nesneslo to, že je tak daleko ode mě. potřebovalo moje tělo, moje teplo...

druhé mimi bylo kočárkové, tak jsem ho nenutila a užívala si chození v pěkném oblečení s kočárkem jako jiné maminky. až teď. sedm měsíců a dítě začalo mít problém, že je máma moc daleko. a tak se máma díky šátku přiblížila. už znám základní triky, už vím, jak natvarovat šátek kolem dítěte, aby to bylo rychle a zároveň to sedělo a dobře vypadalo.
Zrovna dneska jsem kamarádce psala: díky bohu za šátek.
Právě te´d mi moje hočička spí na zádech v "tibeťanovi"a tváří se totálně šťastně.
Markéta
  • 
1.5.2009 16:30:01
dcera má právě 1,5 roku a na šátek nedám dopustit, nosím ji v něm od narození doteď. Ve městě jsem se setkala jak s kladnými, tak zápornými ohlasy - na ty lidi jsem se vždycky jenom usmála a slušně jim řekla, že mám na to jiný názor. Potěšilo mě, že to, že Lolu nosím v šátku, inspirovalo další maminky k pořízení a šátkování.

Momentálně dceru postihl (poprvé :-( ) nějaký bacil - neustále zvrací a má průjem, díky šátku to zvládáme dokonce s úsměvem.

27.4.2009 16:48:23
Ahoj, právě mám chvilku čas a pročítám si články na Rodině. Já mám synka 8,5 měsíce starého a také ho nosím v šátku. Ale už je hodně těžký na to, abych ho nosila na břichu, proto jsem na čas přestala,ale teď to zkoušíme na zádech. Už se mi to docela daří, ale zase když jsem sama, tak tam nemůže usnout, protože by mu klimbala hlavička. Jaké máte zkušenosti vy a jak to praktikujete? Jinak šátek je opravdu prima věc. Dagmouš
km
  • 
23.4.2009 10:33:17
návody i s obrázky jsou na stránkách www.babysatky.cz
šátek jsem si u nich i koupila, velmi příjemné jednání majitelky internetového obchůdku
km
  • 
23.4.2009 10:28:09
teda, ono je jedno, co se mně nelíbí ;) - prostě je to hazard se zdravím dítěte
km
  • 
23.4.2009 10:13:34
Markéto, ten půlrok se vztahoval na ty supermarkety ;) A to ještě v případě, že ti má kdo dítě doma pohlídat. Chápu, že maminka samoživitelka holt to dítě vzít s sebou musí, ale když vidím malinkatý děťátko, s kterým oba rodiče brázdí uličky obchoďáků, tak se mi to nelíbí
marketa
  • 
23.4.2009 9:14:14
i na zadech se to da uvazat bez pomoci ;-) je to o cviku.
23.4.2009 0:23:15
Evi,ja si myslim,ze tvuj nazor na kontakt s ditetem je naprosto spravny a spontani,je to moc hezke,ale bohuzel malo rozsirene.Ja si myslim,ze nektere veci od kterych jsme postupem casu upustili byly vynikajici.Neslysela jsem treba od generaci me mamky nebo babicky nekdy neco o tom,ze dite poslalo rodice do prdele a podobne problemy jako zazivaji dnesni rodice,uteky z domu,drogy....myslim,ze to vse vychazi z kontaktu s rodinou a hlavne rodici.Ja jsem malou nosila v takovem vaku kde mohla byt jen svisle a male se to libilo,ale me z toho bolely zada.Ja osobne bych ,,rypajici,,lidi slusne odpalkovala,at se staraji o sebe.Je to tvoje dite a ty nedelas nic spatneho,naopak,je to metoda,ktera by se mela rozsirit.Ostatnich negativnich nazoru si nevsimej,mluvi z nich hloupost a neznalost jako z Ambry a ostatnich neznalcu.Jen se nad tim pousmej a myslet si muzes sve.Preji hodne stesti s detatkem a at roste jen do zdravi a do krasy,jednou ti za to bude vdecny a budes stastna.Mnoho stesti ~x~~x~
Ihuhu
22.4.2009 21:14:16
Jak jsi byla, prosim, spokojena s tim Vatanai? Uvazuji ted tak o nem. Diky.
 Příspěvky 110 z 268 [Dalších 258 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.