| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 8 týdnů

 Příspěvky 110 z 69 [Dalších 59 >>]
Veronika Dl. Adrianka 8týdnů
  • 
22.4.2011 8:59:59
Zdravím všechny maminky, to co tady píšete o malým, tak mám pocit, jako byste psala o mé holčičce, přesně tak to máme my taky, přes den bývá skoro většinou vzhůru, akorát po obědě usne, v kočárku spinká a můžeme s ní jezdit přes všelijaké obrubníky a kameny a nic ji nevzbudí :)k večeru kolem šesté je vzhůru, po koupání spinkat nechce, zabere až tak po desáté večer, budí se pak kolem 3hodiny ráno a pak až kolem 7-8hodiny - na kojení, takže se to docela dá zvládnout, má i chvilky, že prospí celou noc, to už se já sama v noci budím a kontroluju ji, jestli je v pořádku. Takhle by mi to vyhovovalo :) aspoň bych se trošku vyspala, ale když pročítám trápení jiných maminek, co se jim mimča budí v noci každou hodinu, tak ta naše prdelka je ještě zlatíčko. Už se taky hodně směje, zvedá nožičky do vzduchu a na bříšku ji hlavička drží chvilku, ještě nemá asi takovou sílu, ale ono to přijde.Strašně ráda poslouchá, když jí něco vyprávím, zpívám a když přijde domů taťka z práce a začne na ni mluvit, tak vykulí očka a třepou se jí ručičky, jak na jeho hlas reaguje, je to hrozně hezký. Tak krásné mateřství všem přeju :)
_margitka
26.6.2009 18:37:39
Ale to přeci nejde...říkat jestli je v 8 týdnech dítě hodné či není. Buď víc spí nebo víc řve, ale ani jedno rozhodně nedělá proto, aby bylo hodné či zlobilo. Je to miminko!A tak se k tomu musí přistupovat. Mám nedonošeného chlapečka, který v některých dnech propláče celý večer. Jiné dny je úplně klidný. Prostě záleží na mnoha faktorech, jak mu zrovna je. Snažím se být trpělivá a nebrat si jeho pláč jako nutně extrémně negativní věc.


24.8.2008 10:41:31
Jmenuji se take Iva ale jinak to moc podobne nemame,teda spis jsme pravi opak.Me se to zda hodne to spani,nebo aspon ve srovnani s moji malou.Mala ma ted 8tydnu a pres den spi tak pul hodiny nebo vubec a nezabira na ni vubec nic,v kocare to prorve.Chce se furt chovat nebo kojit jinak rve a rve.A v noci usne az v 10 vecer a ve 12 se uz budi a pak ve 3 a v 5hod takze ja moc hodne dite nemam.Zavidim to vsem maminam co maji tak hodne deti,to se to pak vychovava jinak nez me.
8.4.2008 12:59:30
Maší Kačce je také 9 týdnů a hlavičku už pěkně drží.Krásně pase koníky a zvedá u toho i nohy.už jí ani nemusím přidržovat hlavičku.Udrží jí i několik minut a pak si jí položí ke mne na rameno.Nevím kde ti odborníci vzali to,že dítě udrží hlavičku 5s.
  • 
26.11.2007 18:41:41
ahoj malino , mam tez 2mesicni mimi a sem na tom stejne jen tim rozdilem ze nekojim,, ale jinak je to stejne maej nerad si v kocaru a rad se nosi,, tez musi mit hodne lidi kolem sebe ale vybere jsi skym se smat ,, ji po trech hodinach a v nci spi , prez den jen pul hodky ,, uz jsi hraje sam hlavicku zdvyha al na brisku place takahoj a drzim palce ahoj marta
Mart
  • 
31.5.2007 9:15:19
Moobing - šikana, pomluvy, nátlak k odchodu v zaměstnání... Kdo vám pomůže? http://mobing.tajemstvi.eu
Jitka syn 6 nedel
  • 
28.5.2007 14:40:52
Bud klidná já mám taky dojem že mladej přes den nespí.Chce chovat,povídat si a zajímá ho vše okolo.Zato ovšem usne ve 20hod.a do 4,30 o něm nevím.
Lidka 8týdenní Viktorka
  • 
5.3.2007 12:17:09
Ahoj Lidko,tady taky Lidka,Když jsem si přivezla Viki z porodnice,myslela jsem,že ji prostě nakrmím,přebalím,chvilku pochovám a budu mít chvilku pro sebe.Byla jse vyděšená,když jsem zjistila,že to tak není a nebude!Přes den toho moc nenaspinká,napapká se a povídáme si,zpíváme a děláme blbosti,až je unavená,tak si sama řekne,že je čes spinkat.Zbytečně ji nenitím,aby spala,když se jí nechce.Mám z ní velkou radost,je mnohem vnímavější,než děti mých kamarádek,co celý den jen spí.Všechno ji zajímá,krásně paseme koníčky a smějeme se nahlas.Zítra se jdeme přihlásit do plavání pro miminka,už se těším,určitě jí to půjde a já alespoň shodím nějaké to kilčo.Nevěš hlavu,vždyť ja to radost mít zdravé a živé miminko!!
12.12.2006 15:23:28
moje 8tydeni dcera je hodne cila pres den toho moc nenaspi nekdy spi jen pul hodky a vnoci se probouzi po dvou nejvic trech hodinach a taky ma moc rada kdyz si povidame nejradsi by mluvila taky ale protoze ji to jeste nejde tak se vzdy z toho rozplace
Martina
  • 
10.4.2006 18:01:02
mám sedmitýdeního chlapečka a od narození je velmi aktivní miminko neustále pozoruje okolí , brouká si a hodně se směje taky pěkně drží hlavičku. ze začátku jsem měla s jeho aktivitou trošičku problém vyžadoval neustálou pozornos a já nestíhala běžné věci sestavila jsem si denní harmonogram který mi velmi pomohl teď jsme si zvykli na určitý režim a musím říct že je to báječné o půl osmé večer pravidelně usíná a budí se pouze na opapání. doporučuju všem maminkám dělat slet věcí ve stejný čas pravidelně a uvidite že vy i vaše miminko si na to brzy zvyknete a budete oba v pohodě
 Příspěvky 110 z 69 [Dalších 59 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.