| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Být… či nebýt?

 Příspěvky 110 z 450 [Dalších 440 >>]
1.12.2009 0:49:57
takový text odzbrojí,

krásné

Hodně štěstí
  • 
30.11.2009 23:00:03
Dobrý den, před 4,5roku se mi narodil nádherný chlapeček, vše v pořádku, těhotenství, porod...Za 5 měsíců u něj diagnostikovali těžkou metabolickou vadu.Neměla jsem možnost rozhodnout se,spousta vad se nedá určit dopředu,zaplať za to...Malému dávali lékaři rok života,max.2.Dožil se 4,5roku,bylo to těžké období,ale zároveň krásné.Byl unavený,měl epi záchvaty a další problémy, ale také byl spokojený,naštěstí ho nic nebolelo,a když to šlo,tak mi stále něco žvatlal a smál se na nás a s námi,vítal členy rodiny,když za ním přišli na návštěvu,krásně papal ze lžičky, a užívali jsme si vzájemné lásky a přítomnosti od toho okamžiku,kdy mi došlo,že právě to je pro něj v dané situaci to nejdůležitější.Před měsícem bohužel odešel,jedna komplikace následovala druhou a vše dohromady ho udolalo........Dříve jsem si také neuměla představit, co to je, mít postižené děťátko, ale dnes na 100proc. vím, že nám to oběma stálo za to a že bych si nikdy nenechala děťátko vzít, když by nějaké prenatální výsledky poukazovaly na možnou vývojovou vadu či postižení.Není to lehké,starat se o takového broučka,člověku to změní veškerý život,jste mu k dispozici 24hod.denně,musíte na pobyty do nemocnic,bojíte se stále,dáváte dokola léky,jste unavení, ale to, co mi můj synek dával po celou tu dobu zpátky ve formě lásky, to je nádherné a nenahraditelné.Stýská se mi po něm a kdyby jsem si mohla vybrat mezi zdravým dítětem anebo Patričkem, volila bych zase Patrička.Myslím, že většina rodičů,když si tímhle prochází a trošku to už zvládnou anebo prošla, by to své "postižené" děcko také nevyměnila za ten život, kterému se obecně říká ...normální...Martina a andílek Patriček
Helin+4lístek
22.11.2009 15:40:11
Zde se jedná hlavně o to, že skutečně nemáme právo, brát našim nenarozeným dětem život a že se to děje VŽDY trýznivým a krutým způsobem je bohužel pravda. Já sama mám postižené dítě Downovým syndromem a naše holčička obohatila nás i své 2 zdravé sourozence. Nenadržujeme jí, jen respektujeme a chápeme některá její omezení. Jinak je ale velmi roztomilá, šikovná a je s námi hlavně šťastná a my s ní. Naše 2 zdravé děti se vždy budou učit být ke slabším citliví, něžní, umět pomoci a získat z toho dobrý pocit v srdci. Naše postižená holčička má zase radost, že v nás má svůj domov, lásku. Úplně jinak by to dopadlo, kdybychom ji v těhotenství odstranily, což jsme mohli udělat a byli jsme k tomu určitou dobu (zejména já) od lékařů naháněni. Pro nás je ale život našeho dítěte vzácný a tak nás ani nenapadlo,abych potrat podstoupila.Teď vidím doma, o co bychom přišli, jaká by to byla strašná ztráta a vůči ní hrozná nespravedlnost, aby nemohla žít svůj život. Bohužel, byla by to opravdu vražda...
16.4.2009 1:39:28
Řekla bych to asi takto, je těžké se prokousat všemi příspěvky co tu jsou k tomuto článku. Nicméně jde na to říct jen jedno, vše se odvíjí od jedné věci a to od "práva ženy rozhodovat o svém dítěti (nenarozeném). Pokud chcete, aby ženy ztratily právo rozhodovat o životě svém i svého dítěte, tak vy co jste striktně proti potratům, tak za to bojujte. V momentě, kdy ale nedejbůh budete vystaveni tomuto druhu rozhodování, děkujte sami sobě, že toto právo nemáte. Nikdy nevíte, co vám život připraví a kdy i vy budete aktérem tohoto velmi tvrdého životního divadla.Ženy chodí na potraty z mnoha důvodů např. finanční situace, nechce být s partnerem se kterým dítě čeká, dítě je postižené, dítě prostě nechce, dítě bylo počato při znásilnění, ohrožuje to její zdraví a tak podobně. Nelze to bagatelizovat. Každý z důvodů nám může připadat malicherný, ale i závažný, záleží na úhlu pohledu. Navíc daní dnešní doby je i to, že děti, které mají postižení a které by před padesáti lety nepřežily, protože nebyla zdaleka tak dokonalá zdravotnická péče, dnes žijí zásluhou lékařů. Takže o přirozené selekci nelze vůbec hovořit. Zkrátka žijeme v době, kde máme možnost 90% věcí v tomto ohledu ovlivnit.
Zkušenost s rozhodováním o potratu nemám a jsem tomu ráda, ale určitě bych nechtěla, aby mi toto právo bylo odebráno, protože životní situace jsou nevyspytatelné. Mám ale známé či příbuzné, kteří toto rozhodování mají za sebou. Kamarádka, která byla na potratu (ve velmi ranném stádiu těhotenství) protože druhý partner, se kterým dítě čekala ji opustil a měla dítě ještě z prvního vztahu. Byla tedy samoživitelkou a byla ráda, že uživí sebe i dítko, další člen rodiny by pro ni byl velkou zátěží, kdyby byla dále bez partnera.Velmi dlouho z toho byla špatná a litovala toho. V tuto chvíli mohu říci ano chápu to.
Příbuzné byl diagnostikován u dítěte ve 3 měsíci těhotenství DS a těžká srdeční vada. Nikomu nic neřekla a dala si na rozmyšlenou a to do 5 měsíce těhotenství. Potom to řekla manželovi a rodině s tím, že se rozhodla na potrat nejít, vzhledem k tomu, že nevěřila že dítě je postižené a už cítí pohyby, tak nechce dítě zabít. V té době již měli 3 letého zdravého syna. Bohužel diagnoza nenarozeného dítěte byla z části vinou maminky, neboť přesto, že jí lékař upozornil, že po prodělané těžké borelioze, kdy bude muset užívat léky, které by mohly způsobit postižení dítěte v těhotenství a doporučil ji po tři roky neotěhotnět, aby se tomu předešlo a organismus měl čas se pročistit, tak to nerespektovala. Potřebovala "zachránit" manželství dalším dítětem. Nicméně dítko se narodilo a postižení se potvrdilo. Po tři roky trávila svůj život po nemocnicích s postiženým synkem, neboť už od narození podstupoval operace kvůli srdíčku a jeho stav nedovoloval žít normálním životem. Zdravý klučík po tři roky nevěděl, že maminku má. Obětovala se tedy nemocnému dítku, které nyní již nežije. Ano dala mu šanci žít, nepovedlo se. V tomto případě hodně těžko chápu.
Důvody jsou tedy rozličné, já sama jsem ráda, že tyto rozhodnutí jsem zatím nemusela podstoupit, sama nevím, jak bych se v dané situaci zachovala a ani nebudu předvídat, jak bych reagovala. Neodsuzujme tedy ani rozhodnutí matky, která se rozhodne pro potrat, ale ani matky, která si v danou chvíli umí racionálně zdůvodnit, proč na potrat nejít a vzít na sebe břímě odpovědnosti. Nejde o nic jiného než si zachovat právo "smět o tom rozhodovat".
Žžena
9.4.2009 11:33:04
Víš, Natanelo,
na ty "záhady evoluce", které jsi odněkud opsala, odpovědi jsou (akorát na křesťanských a jiných webech se furt někdo tváří, že ne...). Ale odpůrcům evoluce se nehodí do krámu. Studovala jsem evoluci na VŠ dost do hloubky, četla jsem i soudobou odbornou literaturu... a na Tvoje otázky ODPOVĚDI JSOU. Ale pokud je nechceš vidět, nejdeš do hloubky, tak je halt nemáš. Co kdyby sis zkusila přečíst pár knih? I v češtině vyšlo několik kvalitních a pro laika celkem stravitelných věcí, kde odpovědi na své otázky dostaneš. Ale prodávají se v knihkupctvích s odbornou, nikoli duchovní literaturou.
9.4.2009 10:51:32
Víš co, Žabátko, každá máme své. Já evoluci nevěřím, pro mě je to pouze jiné náboženství, kterému nevěřím a věřit nikdy nebudu.
Stvoření je pro mě pravdou a tak to i zůstane.
Nemá smysl, abychom se tady pořád dohadovaly.

Ty si nech evoluci, já si nechám stvoření.

Přeji Ti krásné a požehnané Velikonoce :-)
9.4.2009 8:55:01
Ještě jednou: ČLOVĚK - tělo PES - tělo
- duše - duše
- duch
Už vidíš ten rozdíl, pes má duši, NEMÁ ducha.
Mentálně postižený člověk má ducha, pes ducha nemá.

V nebi jsou zvířata, když jsi četla Bibli o stvoření určitě ti neuniklo, že v Ráji byla zvířata. Adam a Eva byli z Ráje vyhnaný, zvířata ne.

O evoluci jsem přemýšlela dlouhých 17 let. Už na škole, kdy nás to učili, mi přišla divná a nevěřila jsem jí. Podotýkám, že pocházím ze zcela nevěřící rodiny. Žabátko, právě protože mi to všechno bylo divný a nedávalo mi to smysl, hledala jsem dál.
Když se skutečně začneš zabývat stvořením, zjistíš, že stvoření nemá žádná hluchá místa, v evoluci je jedna díra za druhou.
Něco pro tebe:~t~
Vývoj druhů
Víru v evoluci popírají i další zákonitosti přírody a řada nálezů. Například učení o vývoji člověka ze zvířat vyvrací genetika, biochemie a řada dalších oborů. Evoluční “noční můrou” jsou i zkameněliny. Těžko věřit, že by údajný miliony let trvající vývoj jednoho zvířete v jiné nezanechal po sobě miliony kostí zkamenělých mezistupňů, když zůstaly miliony kostí hotových druhů! To zneklidňovalo už Darwina. Pokud se podle této fantazie vyvíjelo křídlo ptáka z přední končetiny nějakého dávného plaza (máváním prackami a skákáním ze stromů!!!) mnoho desítek milionů let, muselo by za tu dobu žít miliardy rodin poloplazů a poloptáků (kteří kdysi mávali prackami a skákali ze stromů, než se jim vytvořila funkční křídla). Ti prý měli ještě před létáním evoluční výhody (například údajnou tepelnou izolaci díky peří) a museli se tedy v krátké době rychle rozmnožit a vytlačit hůře přizpůsobené původní druhy. Kdepak jsou jejich kosti?! Miliardy kostí?!

Evolucionisté zcela klidně ignorují statistiku – nejen tu, ovšem. Oni ignorují všechna fakta, která se jim do teorie nehodí. Evoluční teorie je udržitelná jen díky pečlivé selekci faktů, tedy zákonitostí, dat a nálezů. Jde o uměle vybranou mozaiku ze střípků, které se do ní hodí, aby tak vznikl domněle správný obraz o naší minulosti. Vše nehodící se škrtněte.

Když se zachovaly spousty kostí plazů a savců, proč ne spousty kostí poloplazů a polosavců? Když máme zkamenělé kosti ploutví a křídel, kdepak jsou miliony zkamenělin poloploutví a polokřídel? Stejná situace je i s kosterními nálezy, které by měly prokázat údajný vývoj člověka ze zvířat (tedy existenci jakýchsi “pololidí”).

Druhá otázka, která Darwina také zneklidňovala a na kterou dodnes neexistuje odpověď, je, proč vůbec existují oddělené skupiny zvířat? Proč jedna skupina nepřechází plynule v jinou (když to tak prý bylo kdysi)? Proč dnes nežijí poloryby a poloobojživelníci, proč nežijí plynulé přechodové skupiny plazů až k ptákům a proč nežijí zvířata podobná opicím, která by v současnosti plynule přecházela v dnešní lidi – když prý tito tvorové žili po dlouhé miliony let kdysi dávno před námi?

Evoluční paleontologové a biologové zahánějí tyto dotěrné otázky řadou neuvěřitelných hypotéz a domněnek. V hodinách biologie se evoluční fantaskní příběhy o vzniku člověka ze zvířat učí tak jistě jako v dějepisu o původu Germánů nebo Slovanů, ale pokud by se vycházelo jen z faktů, pak by se tyto neustále měnící se hypotézy mohly učit jen v kroužcích antropologické fantaziologie a ne ve vědě. Žádný vědecký obor není tak poznamenán spory, podvody, omyly i osobními tragédiemi jako právě antropologie a evoluční biologie. Tam se pohádky o pradávných velmi nezvyklých procesech a událostech na naší Zemi mísí s hypotézami, spornými nálezy a dogmaty.

9.4.2009 8:20:12
koukám, že jsi prošla pěkným náboženstvím. Taky jsem měla podobnou zkušenost, skoro deset let jsem o křesťanech nechtěla ani slyšet, ale Boha jsem milovala pořád. Díky tomu, mi Bůh ukázal jeho lásku a když jsem mu to dovolla uzdravil i mojí zklamanou duši a dal mi církev, která je plná Božího slova a ne náboženství.
Sylvo, Ježíš nanáviděl zákonictví, on sám řekl, že sobota je tu pro člověka a ne člověk pro sobotu.
Jinak k tomu spasení, Bible mluví jasně:
Římanům 10
9. Vyznáš-li ústy svými Pána Ježíše, a srdcem svým uvěříš-li, že jej Bůh vzkřísil z mrtvých, spasen budeš.
10. Srdcem se zajisté věří k spravedlnosti, ale ústy vyznání se děje k spasení.
11. Nebo dí písmo: Všeliký, kdož věří v něj, nebude zahanben

A k duši:
Jakub 1:
21
Odhoďte proto všechnu špínu a spoustu špatnosti a s krotkostí přijímejte zaseté Slovo, které má moc spasit vaše duše.


Sylvo Bůh tě miluje, nemusíš dělat žádné skutky, aby sis zasloužila spasení.
BŮH TI ŽEHNEJ~;)
Sylva
  • 
8.4.2009 22:34:29
Natanelo, to že žijeme v poslední době už křesťané tvrdí 2000 let a budou to nejspíš tvrdit dalších 20000 let, jestli bude tato planeta ještě existovat. Patříš k evangelíkům (není to tzv. "Letniční hnutí"), soudím podle toho daru jazyků, ve kterých se modlíš. To znamená, že světíš neděli. Jsi parádně vedle. Správný den, který mají křesťané světit je sobota, takže věříš nesprávně, tvoje církev nemá tu správnou pravdu, na to je jiná církev se svojí absolutní pravdou a ani nevíš co to je věřit ve správného Boha. Tím, že světíš neděli, tak zneuctíváš Ježíše Krista. A při posledním vylití Ducha svatého to bude právě jenom o té sobotě a neděli. Víš např. o tom, že ti co světí sobotu jsou jediní praví křesťané a také sobota bude posledním zkušebním kamenem pro pravé křesťany a dělícím znamením před druhým příchodem J. Krista. Kdo nepřijme sobotu, dostane na čelo nebo ruku znamení šelmy a půjde do hořícího jezera i kdyby se rozkrájel a modlil se až by se z něho kouřilo i v jazycích. Zkrátka - neděle - je znamení šelmy - a sobota je znamení pravého Boha. Je ti to už jasné? Na to se zaměř, abys ses nakonec neminula cíle. A ti co přijmou sobotu před druhým příchodem J.K. to nebudou mít lehké. Budou pronásledování kvůli sobotě, nebudou moci kupovat ani prodávat, přijdou o veškerý majetek, budou muset utéct někam do hor před pronásledováním a nakonec mnozí budou i zabiti kvůli sobotě (Zjevení 13. kapitola), takže buď neděle a peklo nebo sobota a spasení a život na Nové zemi. Ovšem musíš vydržet to pronásledování. Jestli máš znalosti, asi víš jaká církev má tuto pravdu. V čem se také mýlíš, člověk má duši zrovna tak smrtelnou jako zvířata a po smrti nic neexistuje. Spravedliví věřící čekají na vzkříšení až přijde J.K. podruhé a bezbožní budou po tisíci letech vzkříšení také, ale jenom k soudu a k odplatě v hořícím jezeře. Musíš si to ještě ujasnit. Nesmrtelnost duše člověka převzali katolíci z pohanských náboženství, v bibli o nesmrtelnosti duše člověka fakt nic nenajdeš, neznáš ani bibli. Já už to neřeším, jelikož v křesťanského Boha tak jak ho prezentují křesťané věřit odmítám, tak je jasné, že hupsnu do pekla, ale u tebe by bylo škoda, když bys kvůli takové pitomosti jako je neděle nebo sobota přišla o život věčný, tak také pořád hledej, nikdy není hledání dost.
Sylva
  • 
8.4.2009 22:33:32
Natanelo, to že žijeme v poslední době už křesťané tvrdí 2000 let a budou to nejspíš tvrdit dalších 20000 let, jestli bude tato planeta ještě existovat. Patříš k evangelíkům (není to tzv. "Letniční hnutí"), soudím podle toho daru jazyků, ve kterých se modlíš. To znamená, že světíš neděli. Jsi parádně vedle. Správný den, který mají křesťané světit je sobota, takže věříš nesprávně, tvoje církev nemá tu správnou pravdu, na to je jiná církev se svojí absolutní pravdou a ani nevíš co to je věřit ve správného Boha. Tím, že světíš neděli, tak zneuctíváš Ježíše Krista. A při posledním vylití Ducha svatého to bude právě jenom o té sobotě a neděli. Víš např. o tom, že ti co světí sobotu jsou jediní praví křesťané a také sobota bude posledním zkušebním kamenem pro pravé křesťany a dělícím znamením před druhým příchodem J. Krista. Kdo nepřijme sobotu, dostane na čelo nebo ruku znamení šelmy a půjde do hořícího jezera i kdyby se rozkrájel a modlil se až by se z něho kouřilo i v jazycích. Zkrátka - neděle - je znamení šelmy - a sobota je znamení pravého Boha. Je ti to už jasné? Na to se zaměř, abys ses nakonec neminula cíle. A ti co přijmou sobotu před druhým příchodem J.K. to nebudou mít lehké. Budou pronásledování kvůli sobotě, nebudou moci kupovat ani prodávat, přijdou o veškerý majetek, budou muset utéct někam do hor před pronásledováním a nakonec mnozí budou i zabiti kvůli sobotě (Zjevení 13. kapitola), takže buď neděle a peklo nebo sobota a spasení a život na Nové zemi. Ovšem musíš vydržet to pronásledování. Jestli máš znalosti, asi víš jaká církev má tuto pravdu. V čem se také mýlíš, člověk má duši zrovna tak smrtelnou jako zvířata a po smrti nic neexistuje. Spravedliví věřící čekají na vzkříšení až přijde J.K. podruhé a bezbožní budou po tisíci letech vzkříšení také, ale jenom k soudu a k odplatě v hořícím jezeře. Musíš si to ještě ujasnit. Nesmrtelnost duše člověka převzali katolíci z pohanských náboženství, v bibli o nesmrtelnosti duše člověka fakt nic nenajdeš, neznáš ani bibli. Já už to neřeším, jelikož v křesťanského Boha tak jak ho prezentují křesťané věřit odmítám, tak je jasné, že hupsnu do pekla, ale u tebe by bylo škoda, když bys kvůli takové pitomosti jako je neděle nebo sobota přišla o život věčný, tak také pořád hledej, nikdy není hledání dost.
 Příspěvky 110 z 450 [Dalších 440 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.