| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vztah dítěte ke zvířatům v jednotlivých vývojových obdobích

 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]
fifulilinka
18.7.2012 14:22:13
Naše dcerka by chtěla pejska, kočičku, ptáčka a pak další zvířátka, co zrovna uvidí, je jí pět let a nebojí se pohladit ježka, pomazlit se se žížalou nebou se nechat omotat hadem. Nevím, jestli to časem povolí, nebo z ní bude zvěrolékařka ~:-D O výchově, zdraví dětí a o dalších zajímavých tématech se bavíme na Komunitě 111. Je fajn vědět, že ostatní mají podobné radosti a starosti a moc mi pomáhá je sdílet.
10.3.2009 11:14:20
Kocour je k miminku naprosto úžasné zvíře. Ovšem nejdříve ho nechte komplexně vyšetřit u veterinárního lékaře. U koček jsou často potíže s vnitřními parazity.
8.1.2009 7:04:37
s tím plně souhlasím.dítě, pokud zvíře jednou v budoucnu chtějí rodiče pořídit, by s ním mělo vyrůstat odmala.mere to jako samozžejmost ne jako hračku
  • 
20.11.2008 22:56:09
No zdá se mi, že autor článku malé děti poněkud podceňuje, moje zkušenost je, že dcera ve věku asi 8 měsíců uměla kocoura řádně pohladit a vycházet s ním bez sebemenších mých zásahů, od asi roka a půl na něj volala jménem a krmila ho z ruky, na dovolené se na něj opakovaně ptala a evidentně ho postrádala. Ve dvou letech si už dávno dokáže kočku zcela samostatně přivolat a na dlouhé chvíle zabavit taháním myšky z provázku a zapojuje ji do svých her na schovávanou a podobně. Běžně našeho obyčejného pouze bytového kocoura hladí, drbe pod krkem, sahá mu na drápky, bere si ho na klín, poslouchá zblízka jak přede, vypráví mu co viděla venku apod. Kocour ji má zjevně rád od jejího narození.
Dana
  • 
8.6.2006 8:24:25
Ahoj, doporučuju morče. Akvárium může být hezký doplněk bytu, ale dítěti bude chybět fyzický kontakt se zvířátkem. A k "ohmatání" je opravdu nejlepší morče. Na rozdíl od křečka není nerudné a nekouše, na rozdíl od pískomilů apd. není tak rychlé a co mám zkušenost tak je ze všech hlodavců nejmíň "cítit". Samozřejmě při pravidelném čistění ubikace. Navíc se brzy ochočí a "komunikuje" kvikotem /nebo jak to nazvat/.
Doporučuju koupit mláďátko a samozřejmě zdravé... víc o morčatech naleznete na netu...
Hodně štěstí.
  • 
14.4.2006 20:59:37
Doporučila bych rybičky, chystáme se je našemu malému také pořídit.
Jinak jsme z venkova a máme kontakt se spoustou zvířátek. Na dvorečku máme mimořádně tolerantní fenečku (už měla štěnata, tak asi nějaký mateřský pud zůstal). Také máme kočku a 2 kocoury, ti už jsou tolerantní méně, spíš se snaží Štofimu vyhnout. Ocásky a pacičky tááák lákají. Všechna zvířátka vyrůstala s naším synem, jsou na sebe celkem zvyklí.
A proč rybičky? U známých viděl akvárko a naprosto se do něj zamiloval -).
A jakmile vidí nějaké obrázky s rybičkami, úplně se rozzáří.

Vše nejlepší vašemu synkovi
12.3.2006 23:35:09
Memu synovi budou koncem dubna dva roky a ma strasne moc rad zvirata.Pravidelne kazdy mesic chodime do ZOO a nikdy se nemuze odtrhnout od vybehu a vsech moznych expozici.Proto jsme se rozhodli ze mu k narozeninam koupime nejake zviratko,ale vubec si nejsem jista jestli je to dobry napad a pokud ano tak jake zviratko??? Martina
Eva K, 17tt
  • 
17.10.2005 15:04:46
Činčilu jsem měla, potřebuje hodně prostoru a času. Aby jí bylo dobře, pouštěla jsem ji po bytě, ale znamenalo to ohryzané kabely a bobky v rohu, potřebovala veliké akvárium, kde přes den spala, v noci řádila po bytě.
Možná ti ji rodiče nechtějí dovolit z nějakého podobného praktického důvodu, ne proto že by ti chtěli rozkazovat. My měli vždycky jen jedno zvíře, tři jsou vážně luxus.
Utíkat z domu není rozumný nápad, chceš před problémy a hranicemi, co ti život postaví, utíkat? To daleko nedojdeš.
Eva
  • 
26.8.2005 15:28:36
Mám velkou radost,že jsem na internetu objevila Vaše články jsou věcné a na vysoké úrovni. chtěla bych se s Vámi spojit za účelem výměny zkušeností atd. Připravujeme s mojí přítelkyní v Madarsku,kde žiju, program pro děti, který má za ůkol děti seznámit se psy s jejich potřebami atd.,cílem by bylo děti naučit jak se chovat v přítomnosti psů, aby nedocházelo ke zbytečným konfliktům. Mám krátkou referenci o našem programu přeloženou do češtiny a tak bych Vám jí mohla příští týden poslat a popřípadě bychom mohli nějakou formou spolupracovat.Velmi se těším Eva Trojanová
Máří
  • 
20.4.2005 23:45:28
Agato, bravo, moc pěkně Jsi to napsala a Míše poradila.
 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.