| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Průzkum (prosba): Přípravka pro budoucí prvňáčky

 Příspěvky 110 z 73 [Dalších 63 >>]
22.3.2009 7:54:03
Každý rok pořádá škola "Školu nanečisto" - kurz pro nastávající prnáčky. Kurzu se mohou zúčastnit i děti, které mají odklad, skládá se z osmi dvouhodinových lekcí. Více informací a fotografie z roku 2007 a 2008 najdete zde: http://www.kptnalepky.cz/stranky/akce_skoly.html
21.3.2009 19:37:42
"Škola na zkoušku" u nás probíhá vždy od dubna do poloviny června, 1x týdně 30 minut, zdarma.
ZŠ Černý Most, Bří Venclíků 1140, Praha 9
Rydanie,2kulíšci+1?
21.3.2009 8:52:36
Moje dcerka navtěvuje školku v Klukách u Písku a od října chodí s předškoláčky jednou za měsíc do školy. Z těchto návštěv je nadšená a doma to důležitě probírá a dokonce i poučuje svého staršího brášku, který chodí do druhé třídy této školy :) Jsem ráda, že se může takto seznámit s tím co jí čeká po prázdninách. Vše je bezplatné, v rámci programu školky v dopoledních hodinách.
Mimojiné musím pochválit jak pani učitelky ze školky, tak i školy a poděkovat za přístup k mým dětem. Syn je velice živý a pani učitelka by zasloužila svatozář :) pani vychovatelka se stará o volný čas i maminek v občasných odpoledních dílničkách.
Ani na chvilku jsem nelitovala, že jsme se rozhodli pro malou školu na vsi a ne velkou školu ve městě.
Renata,kluci 7 a 2
  • 
20.3.2009 12:52:44
Kubík chodil na přípravku už ve školce.Tam to bylo 1x týdně asi 3 měsíce a platilo se 300 spíše za pomůcky , které si všechny odnesly domů.Bylo to ještě před zápisem.
Škola u zápisu nabízela stejnou možnost, 4 měsíce odpolene, jednou týdně hodinu.Cenu nevím.
jana
  • 
16.3.2009 15:30:57
syn chodil na přípravu do školy do ZŠ v Milovicích nad Labem.konala se jednou za měsíc,od dubna.asi na 2 hodinky a seznámil se tak už s paní učitelkou,s dětmi,které budou s ním ve třídě. jinak v programu školky už byla příprava do školy,návštěva školy v Milovicích a také školáci přišli párkrát navštívit děti ve školce.vše bylo zdarma.
Pajka, 2 kluci
  • 
16.3.2009 15:21:03
v této malotřídní školičce je pravidelné seznamování předškoláků se školou součástí předškolní výchovy. Děti se hravou formou seznamují s prostředím školy, prací ve škole, návyky....
Začínají od října 1x 14 dní a od února pak do dubna každý týden přibližně 1 - 2 vyučovací hodiny. Od dubna do června jezdí škola a školka společně na plavání, tj. opět spolu děti tráví čas a zvykají si na sebe.
16.3.2009 13:24:55
Na této škole jsme absolvovali přípravku a to měsíc před samotným zápisem.
Bez poplatků,velice vstřícné a hodné p.učitelky,a to jednou týdně po jeden měsíc.
Byli jsme moc spokojeni,dcera se seznámila s celou školou a začala se kupodivu do ní těšit,což před tím ani náhodou.Zápis jsme zvládli úplně v pohodě.


Markéta
  • 
16.3.2009 10:37:08
nejde o to, že by záchod nenašli. Ale třeba náš prvorozený je hodně úzkostlivý a přípravka (od listpadu do dubna jednou týdně 45 min., s paní učitelkou, kterou pak měl v 1. třídě) mu celkově pomohla v tím, že si opakovaně zkusil různé situace, které ve škole mohou nastat - právě ten záchod (což u nás všeobecně bylo dost velké trauma, syn dlouho nechtěl chodit ani ve školce, na nádražích a vůbec v nezvyklých situacích), sezení v lavicích, chození k tabuli - a pak se v září mohl soustředit na tu lavinu dalšch zkušeností a povinností, která se na něj sesypala.
Zároveň si paní učitelka "oťukala" děti a pak si individuálně promluvila s rodiči o tom, co by bylo potřeba ještě procvičit před nástupem do školy - pravolevá orientace, vady řeči - zase, ne proto, že to děti nutně musí zvládnout už k 1. září, ale pokud to přes prázdniny procvičí, budou pak mít méně starostí na podzim.
A v neposlední řadě jsme si my rodiče mohli obhlédnout paní učitelku v reálném provozu, ne jen během oficiálního dne otevřených dveří - jak mluví o dětech a jejich problémech, jak reaguje třeba na řvoucí a pobíhající třeťáky ve chvíli, kdy odcházela s našimi dětmi do třídy - prostě myslím, že to bylo všeobecně přínosné.
  • 
16.3.2009 9:59:32
Kdo jste v klubu prvńáčků z FLČelakovského?
Možná jsme ve stejné skupině,napište
16.3.2009 9:52:38
Navštěvujeme Klub budoucích prvňáčků na ZŠ FL Čelakovského ve Strakonicích,klub je zcela zdarnma každou středu od 15 hod do 15.45Děti jsou rozdělené do 4 skupin a každý týden mění třídu i paní učitelku,vše je formou hry a dcerka je moc spokojená. Lenka Toningerová
mail:l.toningerova@seznam.cz
 Příspěvky 110 z 73 [Dalších 63 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.