| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Perfektní za každou cenu?

 Příspěvky 110 z 90 [Dalších 80 >>]
lris
18.6.2009 14:55:54
Díky za perfektní článek. V mnohém jsem se poznala. V životě jsem se vždy snažila o naprostou dokonalost a poháněla mne touha být v ledasčem nejlepší a musím říci, že se mi díky pevné vůli obvykle dařilo dosáhnout svého. S příchodem rodiny se mé ambice pomalu začaly přesouvat na syna a na ostatní už nezbýval čas ani energie. Mám naštěstí ještě dost času, abych mnohé změnila ku svému prospěchu, neboť mému synovi je teprve sedm měsíců.
Irena
17.3.2009 12:24:35
Fakt skvělý článek,hodně jsem se nasmála až mi tekly slzy,taky jsem se v mnoha místech poznala,člověk potřebuje občas nadhled ve svých problémech a k tomu je fajn si přečíst takové články,díky.~x~~t~~t~
16.3.2009 6:48:08
jako ze života....a opravdu obsahuje podstatu.....
Hanka 75
14.3.2009 19:51:49
díky moc za radu. Já už mám 6 a 7 kg děti (ted 5. měsíc) a už to s tím kojením na střídačku "doklepu". Už to není tak hrozné, když mají oba současně hlad, tak jeden vcelku vklidu počká, ale hrozné bylo když se mi to stávalo s malými miminky a jedno mi vřískalo hlady. Měla jsem problém, že se oba současně nenajedli. Přiložit jsem ještě jakž takž s vypětím všech sil zvládla, ale pak jsem se nad nimi hrbila, jedli třeba 30 min, když mi jeden odpadl odprsa, tak už se sám nepřisál, nebo špatně... nešlo to. Navíc byli oba odříhávací a pak jsem nemohla oba současně oříhnout. Když jsem je takto společně ze zoufalství oba nakrmila, tak jsem stejně pak musela zvlášť oba dokrmit, takže to pro mne časové úleva nebyla. Jen jsem tím ošetřila, že současně nebrečeli hlady - to bylo hrozné.
Proč jsi je musela tak vyndavat z postýlky ? Já si je vždycky nachystala vedle sebe, jednoho vpravo, jednoho vlevo, toho hůř papajícího jsem dala dřív a pak se ho snažila udržet u prsa a přindat dalšího (ještě že už to nemusím dělat :-)
V Klubu dvojčat mi tvrdili, že musím současně, že se jinak zblázním, tak jsem hodně energie na to vyplýtvala (pozvala si i laktační poradkyni), ale pak jsem se uklidnila, že kamarádka v USA také nekojí současně a i dalším maminkám dvojčat to nešlo. Vyřešila jsem to pí na výpomoc (což chápu, že každý nemůže), ale kdo může, tak je to dobré. Hlavně, že mi někdo zabavil to druhé hladové miminko, když babička nebyla a ono nebrečelo hlady.
A jak to bylo s dvojčátky dál :-) ? Dokdy trvá ten velký kolotoč ? Já musím říct, že je to u nás s každým týdnem lepší a lepší, jsem moc ráda. Někdo říká, že nejhorší je když začnou chodit. Ale já myslím, že nic horšího než ty začátky být nemůže, no nevím.

14.3.2009 14:33:42
Perfektně napsané - jako bych se viděla...
karma
12.3.2009 15:04:21
Blízkost je jasná. Ale proč je pozornost škodlivá?
12.3.2009 12:57:26
Moc jsem se pobavila!
Už dlouho mě nic tak nerozesmálo, jako tento příspěvek, za který děkuji.
Je pravda, že to píše sám život, pár bodů znám důvěrně.~t~
Teraza Horáková
11.3.2009 22:47:14
Hani, to moc nezávidím, tu střídačku. Nemám co.

Sama jsem neměla dost mléka, začali jsme s příkrmy ve 4 měsících, ale to přikládání najednou jsem se naučila na nedonošencích, kdyby mne někdo viděl, tak mne nechá zavřít - udal by nás sociálce - v porodnici na nedonošeneckém.

Nevím, kde jsi ten problém měla, - navíc tím, že byli nedonošení a lehcí, prostě jsem se naučila zvedat je z podstýlky za krk a hlavu. Dlaní podepřená záda, ukazovákem krk a palcem hlavičku. Když vidím ta videa, nechápu, jak jsem to mohla dělat :-))

a to jde jen u lehkých a malých miminek, těžko praktikovat u 3,5 kg miminka. Pak nějakým chvatem, to bych ti to video musela poslat, jsem si "šoupla" dítě do podpaží a druhé podobně....
Jitka, autorka
  • 
11.3.2009 22:02:45
Díky, moc jste mě potěšila!!!!
Hanka 75
11.3.2009 21:02:48
Díky všem za odpovědi. Potěší, že jste to také zažili v příp. ještě náročnější situaci se starším dítětem a přežili :-) Ne ted přeháním, my zvládáme, ale mám berličku v babičce a pí na výpomoc, takže si dost často kladu otázku, jak dokáží zvládat maminky bez takovéhle podpory.
Nám bohužel tandemové kojení nešlo, měla jsem problém kluky současně sama přiložit, párkrát jsem tohoto výkonu dosáhla (řvoucí miminka mě vyhecovala k tomuto výkonu), ale to byli výjimky. A navíc se mi takto tak dobře nenajedli a já nemám dost mlíka pro oba. Takže jak tu někdo psal, první týdny, jsem měla někdy pocit, že jen kojím a kojím a kojím..+ vařím příkrmy :-) Doted je mám na střídačku, ale už je to mnohem lepší.
Hezký den
 Příspěvky 110 z 90 [Dalších 80 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.