| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O maminkách na mateřské a jídle

 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]
Iveta P
  • 
14.8.2012 22:41:08
super napsaný článek, nemá chybu.
21.3.2009 13:03:48
ale bohuzel pravda :))))))))
Katka 3 děti
  • 
19.3.2009 19:04:41
Krásně napsaný článek a neřekla bych, že nadneseně. Mám také tři děti po dvou letech. Třetí neplánovaný, ale chtěný. Je to broučínek. Jsem 6 rok na mateřské dovolené. Babičky pracující a nebydlí poblíž. Takže opravdu sama s manželem. Když byl nejmenšímu půl roku naprosto jsem se složila. Jen jsem brečela, že to prostě nezvládnu. Do té doby v rámci možností, v pohodě. Takže kdybych ten článek četla před 2 lety - nevěřila bych. Opravdu každé dítě přinese do rodiny další nálož povinností a starostí. Teď je maličkýmu rok a půl a já se začínám zase smát, ale opravdu pomaličku. A pocit, že se nemůžu najíst, pocit, že nemůžu vůbec nic, to znám velice dobře. Záchod, umýt hlavu a podobně normální věci pokud to člověk nechce dělat v noci se prostě zvládá velice špatně. Ale kdo to nezažije nikdy nepochopí.
A jen pro úplnost před mateřskou jsem pracovala 10 let na funkci, kde byl docela šrumec a celý život vrcholově sportovala. Na dno jsem si ve sportu sáhla mnohokrát. Myslela jsem si, že je to to nejhorší, co jsem kdy v životě zažila. Ale to si člověk mohl zase dobít baterky. V klidu se vysprchovat, najíst, napít a vyspat...... Dno na mateřské dovolené, které jsem zažila já bych nikomu nepřála a ten pocit, že už ani neumím česky a neumím se podepsat, ten je snad nejhorší. Ale dost chmurů, začíná jaro a začínám se pomalinku smát, takže jednou to skončí a budem ještě vzpomínat, jak říká moje babička. Článek je o mě a děkuji za něj, moc jsem se nasmála, že v tom nejsem sama. Píšu mu jedničku. Katka
18.3.2009 21:19:20
Jako maminka dvou dětí, momentálně na mateřské s tím mladším prevítem, jsem se královsky pobavila, protože článek je vtipný, vtipný a zase vtipný...
Eva B., dvouletá dcerka
  • 
18.3.2009 12:58:47
Ahoj maminky, přiznám se, že jsem četla pouze ten článek a ne příspěvky. Ale i tak chci přidat své "řešení"
Bydlíme ve městě a bylo to u nás skoro jako u pisatelky článku. Změna nastala ve chvíli, kdy mi kamarádky řekla, že ona chodí pro obědy na základní školu. Tak jsem se chopila šance a šla tam taky. Moc dobře tam vaří, je to opravdu vhodné i naší malou dcerku. Prostě dopoledne se věnuji malé a jsme venku nebo doma a něco děláme. Pak jdem procházkou do školní jídelny a najíme se a odevzdáme talíř a jdem procházkou domů. Podle mě ideální. :)
Možná si teď říkáte " A co manžel? Nemá vařeno!? " Ne, nemá. A to proto, že jsem vyvářele jak blázen a manžel přišel domů a udělal si jídlo sám. Tvrdí, že mu ode chutná, ale má dobrou jídelnu v práci a tak teplý jídlo už večer nemusí. A taky možná proto, že můj manžel je sportovec a tak si dělá i "jinou" stravu.
Takže já mám v tomhle klid. Malá mi jí opravdu téměř vše a já mám čas na vše.
Tomu já říkám " dovolená" :D
  • 
18.3.2009 9:02:22
Dobrý den,
chci Vám jen napsat, že jsem se už dlouho takto nezasmála:-) Váš příspěvek je absolutně výstižný. Byla jsem na tom úplně stejně:-)))
Mějte se krásně.
Renáta
15.3.2009 20:16:17
Tak ani nevím, jaký jsem měla z toho článku dojem.. Trochu mě to pobavilo, trochu Tě lituju a trochu si řikám, že si člověk nemůže nechat všechno líbit..ani od miminka ne..
Adámkovi je 8,5 měsíce, většinou toho přes den moc nenaspí (trochu před obědem a trochu opoledne) a do polívčiček ho přemlouvám, jak to jde. Ale na jídlo se přeci čas najít dá..když se napapá Adámek, dám ho na zem, ať si hraje a většinou je hodný..a když ne, tak si ho posadím na klín a pořád mám jednu ruku volnou na to, abych se poměrně dobře najedla :) A když si chci venku něco koupit? No, na nákupy chodím téměř výhradně s kočárkem..dnes už jsou přeci téměř všude markety a obchody, kde se dá nakupovat jednoduše s kočárkem. Ale vyvařovat bych taky nemohla..běhat se špinavýma rukama za dítětem, které se hodlá hrabat v květináči nebo se snaží rozbít něco z elektroniky, to asi jde hodně špatně :) Ale uvařit si něco jednoduchého s bramborem, rýží nebo těstovinami, to se stihnout dá :)
15.3.2009 16:53:00
To asi bude v pohode, kdyz jeste pije materske mleko, ne? Da se predpoklada, ze jakmile mlicko nebude, bude i zizen...~;)
JANKA
  • 
15.3.2009 16:49:47
DÁVÁM ZA PRAVDU, ČETLA JSEM. A DOPLŇUJI - AUTORKA JE STEPHANIE CALMANOVÁ.
PAK JE TAKY BÁJEČNÁ KNUHA - "NEZOUFEJTE, JSOU JEŠTĚ HORŠÍ DĚTI NEŽ TY VAŠE ANEB BALZÁM NA DUŠI ZDECIMOVANÝCH RODIČŮ" TU NAPSAL IVO ŽELEZNÝ A NEMÁ CHYBU! DOPORUČUJI...
tucnak1
15.3.2009 11:00:52
V příspěvku je zmínka o pití, což je náš obrovský problém. Dcera (2,5 roku) by nemusela pít vůbec, zkouším vysvětlovat, domlouvat, nic nezabírá - s maximálním úsilím do ní naleju 2-3 deci za den a pitný režim si udržuje mateřským mlékem. :-((( Jaké máte zkušenosti vy?
 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.