| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyjádření Hnutí za aktivní mateřství k případu úmrtí dítěte po porodu doma

 Příspěvky 110 z 788 [Dalších 778 >>]
renča
  • 
18.6.2014 23:15:50
je to těžké.....jsem lékařka...ARO a ZZS.....osobně jsem zažila těžké poporodní krvácení při porodu doma......bylo to opravdu strašné....porodní asistentka rukou tamponovala krvácení...dítě ještě viselo na pupečníku.....krevní ztráta byla velká a pro nás...to byl skutečně obrovský stres,než jsme mohli jak tak situaci vyřešit a opravdu velmi rychle jsme vezli oba do porodnice.....zažila jsem na sále u císařského řezu život ohrožující krvácení.....skončilo hysterektomií a matka přežila jen tak tak....dámy...opravdu žádný vtip-hrozná situace......ale dokážu pochopit ženy,které chtějí rodit doma....já sama jsem rodila v nemocnici...zle....mnoho vyšetřování...žádný klid a nikdo mi pořádně nevysvětlil,co mám vlastně dělat-protože já rodila poprvé a to celkem 26 hodin.....pak měl syn sepsi a téměř umřel.....neměla jsem žádné soukromí a ještě mě pak pomlouvali-sestry a doktorka,co se mnou rodila,že prý jsem to moc prožívala a pak jsem byla divná,když byl malý na JIPce.....no tak a co-nasrat !!!!!!!!!! jsem snad taky člověk,ne? k příštímu porodu sice jdu do nemocnice,ale beru sebou dulu-povede mě a bude se za mě trochu bít.....protože ne všechno je nezbytně nutné a nejsme vojáci,kteří poslouchají na slovo a máme svá práva.....myslím,že dobré řešení jsou porodní domy-já bych to uvítala
Vela
  • 
9.3.2012 15:59:07
Já souhlasím.Žena má právo rozhodnout jak porodí a kde dítě porodí.Vždyť i po porodu v nemocnici se rodí postižené děti.Nikdo nám nemůže zaručit, že vše dopadne dobře.O postižené děti po nemocničním porodu se stejně většinou stará rodina a ne porodník,neonatolog,nemocniční sestra...nikdo za rodinu nemůže rozhodovat je to i v souladu s Listinou práv a svobod.Já neodsuzuji lidi, kteří veškerou zodpovědnost přenesou na lékaře.Je to často tím, že jsou málo informovaní a spoléhají na autority.Je to jejich věc.
Eman
11.3.2010 18:13:50
To, co tady píšete jen podtrhuje, že needukovaní lidé nejsou kompetentní rozhodovat o všem, zejména o věci tak delikátní jako je porod. Jak píšete, že matka má plné právo rozhodovat o sobě a svém dítěti, prosím, ale pak ať taková většinou simplexní žena, nese zodpovědnost za své činy a je potrestána poté, co se rozhodla rodit doma v důsledku čehož dítě zemřelo či bylo na celý život zmrzačeno - nejčastější komplikací u porodů doma je hypoxie novorozence s výše popsanými důsledku. Učte se, studujte, a terpve pak ventilujte své názory milý hoi polloi.
30.10.2009 19:46:02
Milý pane, k paní Konigsmarkové jsem úmyslně šla na začátku těhotenství se poradit - a také právě proto, že se jí stala tahle smutná věc. Takový člověk, jako je tato porodní asistentka, která má navíc i NEGATIVNÍ zkušenosti s porodem doma, by přece nikdy nerodila nějakou ženu doma a neradila takovým ženám, kdyby domácí porod byl jen a jen tak děsně rizikovou záležitostí.

Ona sama mi výslovně doporučila, abych na vyšetření krve, moči a UZ v těhotenství chodila - že bych byla blbá, kdyby ne, ač mě do toho nikdo nutit nemůže. Jen mne varovala před vyšetřeními, která nejsou nezbytně "nutná". Paní Konigsmarkovou povazuju za rozumnou a velice vzdělanou ženskou, která neříká věci do větru a bez důvodu.

Jsem rozhodnutá rodit v nemocnici (nepodceňuju mateřský instinkt, který mi říká, že svou holčičku (první těhotenství) protentokrát nemám rodit doma), ač mají rozumné domarodky vždycky mou podporu (rozumné=vyšetřené, zdravé, nezanedbávající vzdělávání se v oblasti porodů). Uvidím, třeba už další děťátko budu rodit doma a moc bych ráda :)chtěla jsem i své první, ale po "domluvě" s miminkem jsem se zaregistrovala do porodnice.

Kde jste zjistil takové informace, které tu prezentujete?
21.3.2009 21:33:22
Trošku protimluv - pracovat léta na ARO a přitom po 2 letech ze zdravotnictví odejít... Taky by mě zajímalo, kolik matek ročně se kvalitně připraví na porod doma (tj. zejména zajistí si kvalifikovanou porodní asistentku) a následně skončí (v souvislosti s porodem, rozumí se~j~) na ARO či dokonce zemře...
19.3.2009 7:49:51
Jsem matkou tří dětí a doma bych nikdy nerodila!!! Ale myslím si, že maminy mají lkpráva rodit doma!!! Je to jejich rozhodnutí, i jejich rodin!! Jestli u porodu zemře miminko nebo rodička, je to jejich bolest i celé jejich rodiny! Kdyby šla matka na potrat hned na začátku těhotenství, nikomu to nevadí! Nikoho by to nepohoršovalo!
17.3.2009 19:51:48
Já bych nikdy doma nerodila! Mám tři děti. Ale rozhodně si myslím, že má matka právo se rozhodnout, kde porodí své dítě! A jestli se něco stane, je to její bolest i bolest v její rodině!Kdyby své dítě zabila na začátku potratem, každýmu by to bylo jedno!
Grainne
17.3.2009 13:09:58
Petro, to je skutečně fantazie - matky dnes a denně umírající po porodu doma.....přidušené děti....

Kde čteš takové pohádky?
Promiň, klidně vyjadřuj svůj nesouhlas k čemukoliv, ale nezneužívej bolesti druhých k šíření lží, nesmyslů a vlastních podivných vizí.
Petra, 2 děti
  • 
17.3.2009 13:02:33
Mili,

je mi to moc líto:( Moje sestřenice také přišla o dítě, je to to nejhorší, co se člověku může v životě přihodit - přijít o dítě:(( Pracovala jsem léta na ARU a denně mi umírali lidé pod rukami - i maminky rodící doma. Byl to strašný stres takže buď jsem si musela zvyknout nebo odejít, po 2 letech jsem odešla ze zdravotnictví. Mé dvě kamarádky jsou porodní asistentky a o "připravených" porodech doma slyším dnes a denně (roztržené, krvácející maminky s rozjetým DICem, přidušené děti atd. atd.). Říkejte si co chcete, na porod se nemůžeš dobře připravit - můžou nastat komplikace z vteřiny na vteřinu, a ještě jsem neslyšela, že by porod.asistenka prováděla doma SC(sterilní prostředí, anesteziolog, nástroje atd atd). netvrdím, že nemůžete natrefit na "doktora Cvacha", to bohužel můžete vždy a všude. Tomuto se dá vhodně předejít tak, že se s porodníkem domluvíte předem, to už je dnes celkem běžné a pokud ne hledejte si vhodná zařízení dopředu - máte na to 9 měsíců. Zařízení, kde bude anesteziolog, sál, ARO, dětská JIP a příjemný personál...jde to.
16.3.2009 23:21:06
Znám dost případů z porodnic, což stačí na to, abych chtěla rodit doma. Doma se prostě cítím naprosto v bezpečí. Žádný cizí lidi kolem mě, který mi říkají, co mám dělat. Jen PA, která mě nevidí poprvé. To je jen ve stručnosti. Nevim, jestli vám to pomůže nám porozumět. Někdo se bojí cizích zdravotníků, někdo případného rizika při dom. porodu. Ale napadá mě, že ani porod v porodnici neni bez rizika....
 Příspěvky 110 z 788 [Dalších 778 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.