| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Noví otcové, staré manýry

 Příspěvky 110 z 245 [Dalších 235 >>]
Pavla
  • 
5.3.2009 0:08:25
Veroniko, to je docela pořádný problém. Jak je tchyně slepice, synáček a tchán opečovávaní mamánci, jde s tím vůbec něco udělat? Maximálně před manželstvím mělo být jasno, jak se budete o práci v domácnosti dělit, teď už to bude veliký problém, a když nemáš pochopení u jeho rodiny, chtějí to postaru, tak to se skutečně udřeš. A to nemáte děti! Představ si situaci byť jen s jedním dítětem. Až se vrátíš do práce, bude to stejné plus starost o dítě. Šíleně mě štvou chlapi, kteří se ještě dnes chlubí, že neumí uvařit ani čaj a vejce. Neumí utřít prach, neumí umýt nádobí, ale uměli by, jenže jsou jenom líní to dělat, takže tvrdí, že neumí. A ještě si představ do budoucna, zaměstnání, domácnost, starost o dítě nebo děti, manžel po práci odpočívá na gauči a večer před spaním se tě může zeptat. Bude s tebou něco nebo mám jít spát? A ty budeš držet žehličku v ruce, nebacíš ho s ní? Dneska ženy vydělávají jako muži, někdy i více, domácnost jim leckdy zůstává celá, starost o děti také a ještě poskytují zadarmo manžílkům sex. To se pánové mají. Za hospodyni by zaplatili majlant, za prostitutku také, české ženy to poskytují všechno zdarma. Hospodyně - charita, manželská prostituce - charita a ještě domů nosí peníze. Chtěla bych být českým chlapem tohoto ražení. A až je česká žena v padesáti sedřená jako mrcha, tak se jde odpočinutý manžílek omladit k nějaké třicátnici. Dnes už na tento starý český model opravdu není doba. Tito pánové by měli zůstávat na ocet. Naštěstí někteří to už pochopili.
Katka
  • 
3.3.2009 21:10:59
Já měla něco podobného doma, dokonce slovně napadal manža i mě. Nakonec jsem skončila psychicky mírně vyčerpaná u psycholožky, která mě z toho docela dostala. Máme spolu dvojčata, nyní předškoláky, jedno z nich je hůře zvladatelné, máme to už potvrzeno od doktorů. S kočárkem tatínek nevyjel ani jednou, ale všude hrdě vyprávěl jak se o něstará, ale nedokázal jim vyměnit ani plenu, pouze práce, pivko, kamarádi. Vše se změnilo když jsem začala chodit do práce, a najednou tatínek zjistil že občas musí děti vyzvednout ze školky, udělat něco k jídlu, občas zajít k doktorce. Dokonce už i umyje nádobí, ale je to práce na dlouhý lokte. Ale ty chlapy to chce trochu pošťouchnout. Samy je to nenapadne.
singera
  • 
3.3.2009 9:43:05
pryč od něj! Nemáš třeba ve svých rodičích nebo v někom oporu?
esmeral33
3.3.2009 9:08:00
Já osobně jsem zoufalá,když chci,aby aspon syna naučil na flétnu,tak abych s ním boxovala několik kol.Všechno v domácnosti visí na mě,přijde domů,pojí a sedne k počítači,maximálně děckám pustí pohádku,která je nebaví,tak je mám na krku zpátky,ale on je hlídá celý den.Na baráku žádný pokrok,a že by s nimi šel na procházku neexistuje.Neuznává,že okolo 18,hod by se mělo pojest,děcka umyt,je natolik zaneprázdněn hrou a vrčí:pí,ta mi jebe mozek.atd.Jestli jel s kočárkem,tak možná dvakrát před osmi lety,když se narodil první syn.Je to přesně ve smyslu tchýniné věty:Však co by ses staral,at se stará sama.Podotýkám,že bych občas potřebovala vystřídat,hlavně s učením prváčka,zatím nemáme diagnozu,ale si nějaké dys.,ev.lehký autismus tam bude.Nebo,že by byl zblblý,tím věčným manželovým řvaním a urážky.KDYŽ VIDÍM VENKU OTCE S KOČÁRKEM,CHCE SE MI BREČET. zuzanka
Pavla
  • 
3.3.2009 4:24:41
Žabátko, to on tě Bůh miluje, on miluje každého i ty největší zrůdy, co se kdy narodily, ale: jestli se pro něho nerozhodneš za života, tak si tě vychutná po smrti, šup s tebou do hořícího jezera, ne proto, že jsi se tady na zemi chovala příšerně (doufám, že teď rozumíš a nebereš to osobně), ale proto, že jsi se pro něho "svobodně" nerozhodla. Takže, aby ti bylo jasno. V nebi budou všichni sociopati, sadističtí vrahové, ty nejzvrhlejší zrůdy, jestliže ovšem stačili zažbrblat, "odpusť mi mé hříchy" a přijmout do srdce Ježíše Krista. Chceš být v tom nebi s těmito zrůdami? Já tedy ne. Mám jich dost tady a ještě na věčnosti se jich bát, to ani náhodou. Jak pohodlné pro tyto zrůdičky. A to ve vězení udělají skoro všichni, už jim ani nic jiného nezbývá, vždycky je nějaký cituplný kazatele obrátí na víru. Vrah malého Jakuba - Novák už ve vězení čte bibli, další adept do nebe. Filozofie křesťanů. Sebehodnější a sebelepší člověk nemá u Boha šanci, když zároveň nepřijme oběť Ježíše Krista. Takže to je křesťanský Bůh. Mně zkrátka nevyhovuje. On totiž Bůh nedělá rozdíly mezi lidmi, všichni zhřešili a o tom se nediskutuje. Rozdíl je jen v tom, kdo hříchy vyzná a přijme oběť jeho Syna J. Krista, ten bude v nebi a ostatní zahučí do ohnivého jezera. Musíme se smířit, že tam budeme my nevěřící všichni a sadističtí vrazi nám budou vesele mávat z nebe.
Pavla
  • 
3.3.2009 4:04:19
Dobri, tvoje matka je také věřící? TO by mě vážně zajímalo.
Pavla
  • 
3.3.2009 4:00:14
Grainne a Terezo, přesně souhlasím, křesťani nadělají spoustů keců o podřízeností a nadřízenosti v manželství, podle nich manželství jinak nefunguje, ale s tím nesouhlasím, nejkrásnější vztah je ten, který popisujete vy dvě. Jsem moc ráda, že se tu někdo takový našel, moje dcera má také takový vztah, vůbec nechápe, jak se někde pořád o něco dohadují, kam v létě, v zimě, kdo vynese koš, hádat se o blbostech, a pak mohou křesťané "radit". Oni se o všem dohodnou úplně bez problémů, a to jsou oba dominantní, ale zároveň inteligentní a mají se rádi, myslím, že totéž je u vás. Ale jsou nevěřící, takže křesťani by jim ani nevěřili, protože funkční manželství mají jenom křesťané, ale já vím, že to tak není, jenom pořád radí pohanům. Jak píše Tereza, manžel problém se zuby, chápu to stejně, přece jenom totální blb by to neřešil. Klidně ho objednám, znám chlapy, že jsou ještě zbabělejší u doktorů než my ženské, v nejhorším tam s ním i půjdu, ale kdyby k zubaři odmítl jít, tak se leknu, že jsem si vzala totálního pitomce. Zub se sám nespraví a nepřestane bolet. A Dobri honem musela napsat, a co kdyby nešel k zubaři? To je právě problém těch křesťanů, asi si berou pitomce, že vůbec musí položit tuto otázku.
Pavla
  • 
3.3.2009 3:48:38
Z té rady od Dobri, vidíš, jak jsou křesťani ujetí a vůbec nepoužívají mozek. Copak jde srovnávat manželství dobrovolně založené dvěma lidmi a vztah mezi šéfem v práci a podřízeným? V žádné práci prakticky nejsi dobrovolně, do nějaké zkrátka musíš, abys se uživila. Takže první nesmysl. Vůbec si nemůžeš vybrat svého šéfa, jakého ti přidělí, takový je. Máš-li kliku, je solidní, když ne, tak máš stresy nebo se ti podaří přejít jinam, a to není dnes vůbec jednoduché. A motat do manželství zákony, které se musí dodržovat, to je fakt děs. Křesťani jsou něco našprtaní a narazí to na všechno, vlastního úsudku nejsou schopni. Vztah šéfa a podřízeného opravdu není o lásce a zamilovanosti. Vztah mezi manžely není o nadřízenosti a podřízenosti, ale vykládej tohle křesťanům. Když je šéf blb a jenom rozhoduje a nikoho se na nic neptá, tak ani jeho oddělení dobře nefunguje. A jestliže se takto chová v manželství chlap (může to být někdy i žena), tak to hrozí rozpadem. Jedině, když si to ta žena nechá všechno líbit a ustupuje a upozaďuje se, jak jí leckteří radí, je parádně nešťastná, ale to už je přece úděl žen, tak poradí i křesťané. On ti Bůh v nebi odplatí tvoje manželské utrpení už i tím, že tam zase budeš se svým šíleným manželem, toho totiž nepotrestá za to jak se k tobě choval, jako chlap mohl.
Pavla
  • 
3.3.2009 3:24:17
Petra Noemi, teď jsem se smála, doufám, že ty nikdy nevlezeš ke křesťanům, tam bys se nehodila, já bych tam také nikdy nevlezla. Jaká pak dominantní žena? Na to zapomeň. Všechny musí být pokorné, poddajné, submisivní, dominantní jsou jenom pánové, ale i oni z kazatelen hlásají, že všichni křesťani mají být pokorní, oddaní před Bohem, oni jsou "pokorní" před Bohem (to jim jde dobře), ale ženy musí být navíc pokorné a oddané i vůči nim. Znám několik křesťanek zoufalých ze svého manželství, ale rozvod nepřipadá v úvahu a dobrovolně tedy trpí, jelikož Bůh to tak chce.
Pavla
  • 
3.3.2009 3:15:38
Ono je to totiž tak. Křesťané řeknou jedním dechem, že Bůh stvořil ženu i muže naprosto rovnocenné, ale: pak přijde na řadu apoštol Pavel s tím svým. "Žena budiž podána muži svému, ženy ve shromáždění ať mlčí a ptají se svých mužů" a tím se celé křesťanství řídilo celá staletí. Je to přece pro chlapy výhodné. Natanela si myslí, že nevěřící nemohou mít pěkné manželství, ale to se strašně mýlí. Vyrostla jsem v nevěřící rodině, rodiče se měli rádi a respektovali jeden druhého a pěkně to fungovalo. A to si Natanela vážně myslí, že u křesťanů to funguje perfektně, protože mají víru v Boha? Je opravdu naivní, oni to jenom umějí daleko lépe skrývat a kdyby tam ženská zdechala, tak to nikdy nepřizná, to by totiž vypadalo, že má špatnou víru, je to když tak zkouška od Boha a ona musí věřit, že jí Bůh pomůže, sice nepomůže, ale ona tomu věří. S křesťanama probírat praktický život je vážně ztráta času. A co se týče apoštola Pavla, z každého verše, kde se zmiňuje o ženách, je přímo citit jak on je nenáviděl. Měl vážný problém. Byl buď impotentní, ale spíše bych viděla, že byl homosexuální a nechtěl si to přiznat, proto ten náboženský fanatizmus. Nenáviděl ženy a homosexuály úplně nejvíc. A l. Korintským 13. kapitola, zrovna od Pavla verše o nějaké lásce, opravdu dojemné. U něho se ale vždycky jednalo o lásku k Bohu, ta mu šla dobře, byl parádní fanatik.
 Příspěvky 110 z 245 [Dalších 235 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.