| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě v posteli

 Příspěvky 110 z 308 [Dalších 298 >>]
30.3.2009 19:08:50
~R^ ... já jsem zase spala s tříměsíčním, sotva dvoukilovým štěnětem, t
které jsem málem zašlápla. Mělo i nějaké vnitřní zranění a rozsáhlé pohmožděniny a vet. mi řekl, že má spát v posteli kvůli termoregulaci. Že se to tělíčko teď bude soustředit na hojení, tak ať není podchlazená. Přestože se spaním psů v posteli nesouhlasím, spala se mnou týden. Vyspaly jsme se obě dobře a nezalehla jsem ji! Nedokážu si představit, že bych mohla zalehnout dítě - připadá mi to jako nesmysl ... Budu si společné spaní s miminkem užívat, až mi bude jednou dopřáno ... :-)~s~
Igor
  • 
5.2.2009 15:05:06
Plně s autorkou souhlasím. Spaní bez své třináctileté dcery si ani neumím představit. Po tom, co se z ložnice odstěhovala moje žena, mě naše Květa každou noc příjemně hřeje.
4.2.2009 2:32:17
Každé dítě je jiné, ale já bych s tím nočním odstavením ještě počkala, když tolik pláče. Mám 2letou dceru, spí s námi a nočního kojení jsme se zbavily asi v 1,5 roce. Čím byla starší, tím tvrději spala. Takže, když v noci nebo nad ránem zaplakala, nereagovala jsem, zprvu trval pláč asi 20 min, to trvalo asi 3 dny. Zjistila, že to nemá cenu. Jde o to se rozhodnout a vydržet. Pro mě to bylo těžké, ale pak jsem poznala, že když se vzbudí třeba i půl hodiny po tom, co jsem ji nakojila, že nemůže mít hlad, že mě tak časté kojení omezuje, rozhodla jsem se s tím skončit. Držím palce.
Jíťa
  • 
3.2.2009 15:37:33
tahle část diskuze mi trošku unikla... Ale přece jen přidám svoji zkušenost.

Dítě nám spí v posteli a my si s manželem natáhneme kdekoliv na podlahu vrstvu dek. Gauč se nám nechce rozkládat a na složeným je to trošku akrobacie. Dá se to tak řešit i v malých bytech.
Věra S.
  • 
2.2.2009 23:57:50
Hlavně podle toho, jaký názor autor chce studií podpořit. Shodou okolností jsem zrovna tento týden našla velmi objektivní článek shrnující oba pohledy.
V USA se počet rodičů, kteří spí se svými dětmi se v posledních letech téměř zdvojnásobil. Z mnoha velmi rozdílných důvodů. Maminky z t.zv. dobrých poměrů, novým návratem k přírodě, kojením, dát dětem co největší pocit jistoty, lásku atd. Řada rodičů z asijských a afrických kultur a v chudých přistěhovaleckých rodinách, protože to jinak neznají, nebo nemají jinou možnost. Pro takové rodiny v současné době různé podpůrné organisace rozdávají kolébky a postýlky, protože počet úmrtí novorozenců se od roku 1984 témeř zčtyřnásobil. (103 v roce 1984 na 513 v roce 2004).
Risiko je nejvyšší právě u svobodných afroamerických matek. (27,3 ůmrtí na 100.000 porodů proti 8,5 u ostních matek). Je to hlavně proto, že v takových rodinách často nejde o vědomé společné spaní,o kterém tu všechny píšete, ale o to, čemu odbornící říkají chaotické dělení lůžka.
Americká Akademie Pediatrů proto nedoporučuje "opravdové" spaní spolu, ale oddělený speciální prostor pro miminko v posteli (prodávají se takové postýlky do postele), nebo kolíbku či košík hned vedle postele. Ostatně už ve středověku musely chůvy mezi sebe a dítě klást kládu, aby je nezalehly. Byl na to v Anglii speciální zákon.
Můžeme si samozřejmě myslet, že dětem (a nám) je spolu v posteli nelíp, že je to přirozené, že tak to má být, ale je také dobré se nad takovými čísly a fakty zamyslet a připravit lůžko či naučit se spát s dětmi tak, aby to pro ně bylo bezpečné. Věra S.


2.2.2009 22:30:28
Neznám nic hezčího než spát s málým drobečkem v posteli. V naší posteli se již přez deset let stříají dětičky a stále to vidím jako nejpohodlnější způsob nočního kojení i zahánění nočních děsů. Je pravda, že čím jsou větší,místa v posteli hodně ubylo a tak někdy volím útěk do jejich prázdné postele (ale většinou si mě tam zase po chvíli najdou). Myslím si,že společná postel dává dítěti pocit bezpečí a ukotvení v rodině-obzvláštˇ u dětí přijatých z dětského domova. Strašně rychle děti rostou ,člověk se jen trochu ohlédne a z malého miminka má doma pubertˇáka. Ti už o naši postel tolik nestojí,ale někdy večer,nebo ráno nám do postele rádi zalezou a rozebírají všechny ty svoje velké starosti a radosti. Myslím si, že první krok k těmto intimním chvilkám vznikal právě už v době jejich raného dětství. Naše postel je u nášich dětí misto klidu a důvěry.A já jsem za to moc vděčná.
Iva,dcery 5 a 3
  • 
2.2.2009 20:45:33
Taky jsme spali s dětmi. S tou starší a po druhém porodu i s tou mladší. Starší se ve 3,5 letech sama odstěhovala do svého pokoje i postele, mladší jsme k ní dali zanedlouho, teď už jsou samy a mají svůj klid - a my taky :-) Nic jsme nelámali přes koleno a tu čtyřku jsme si vlastně užili!!!!!!!
2.2.2009 20:38:03
hele to s tím nošením docela chápu-co kdyby se ti zamotala hlava, což může být pravděpodobné po porodu.co by se stalo?oba byste spadli...tak proto to chtějí-tohle mi přišlo rozumné....
2.2.2009 13:17:50
ano, mohu potvrdit, tez listopad 2008 u Apoli ;-)
2.2.2009 13:11:35
Spala jsem s prvnim - synem, a nechali jsme toho v momente, kdy jsme se spis vzajemne budili nez abychom spokojene spali - nekdy po jeho prvnim roce. Sel do sve postylky vedle me postele, a pak kdyz jsme ho budili i (nejspis mym) prevalovanim v posteli, sel i s postylkou do sveho pokojicku - nekdy po druhem roce. Ted spim s dcerou, a uz 3x jsem ji "zachranovala zivot", kdyz v noci znicehonic zacla "bublat" (zahlenena? rymu nema) a nemohla dychat a dokonce nemohla ani plakat - takze kdybych lezela nekde dal, mozna bych ji neslysela a nemohla ji hned pomoci. Manzel me uklidnuje, ze by si s tim sama taky poradila, ale ja jsem radeji klidna vedle ni...
 Příspěvky 110 z 308 [Dalších 298 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.