| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zbytečné zásahy do porodu

 Příspěvky 110 z 1209 [Dalších 1199 >>]
46XX
14.5.2013 23:59:09
strašné.
  • 
18.2.2010 14:49:16
A brzy půjdu po šesté.Uf!
Rodila jsem 3* s doktorem a všema těma chemickýma vymoženostma.Díky zesíleným kontrakcím,potažmo bolestem,které byly v podstatě v kuse a trvaly několik hodin,jsem byla dezorientovaná,vyděšená,dostávala jsem křeče do stehen(ještě 2 dny po porodu jsem znatelně kulhala) a ztrácela jsem vědomí...Tak dokonale mi "urychlily" porod,že 2* měli problém ze mně kluky vyndat,jeden má díky tomu aspergerův syndrom(jako následek nedostatku kyslíku),já mám nadosmrti poškozenou páteř a dodnes noční můry.
2* jsem rodila s PA.Bez klistýru,bez nástřihu(většinou Vás stejně nastřihnou preventivně víc,než by jste se potrhala sama,pokud má mimčo správnou polohu).Pít jsem mohla-po troškách pořád,dostala jsem během první doby porodní i oběd,aby se zabránilo hypoglykémii a velké únavě v důsledku malého množství cukru v krvi,zmatenosti apod.,a abych měla sílu miminko vytlačit.
Měla jsem bolesti po třech minutách,ale protože byla zachovalá plodovka(zatím neodtekla),tak to byl jak silnější menzes a já se usmívala a povídala si s PA vtipy.Ani mi nechtěla věřit,že mám bolesti a radši to stopovala... :-D
Do tý doby bylo miminko nahoře a já se otevřela za celou dobu jen na dva prsty.Pak malá klesla, praskla mi voda a zesílily bolesti.Během půl hodiny jsem byla otevřená na 5 prstů,za další půl hodinu jsem měla pocit na tlačení,tak jsem prodýchávala.Po dalších cca 15 minutách se holka narodila.Od prasknutí vody do vlastního porodu to trvalo necelé 2 hodiny!Ta ,dnes sedmiletá,měla 4100g,ta nejmladší,dnes dvouletá,měla 3495 g.Nebyl potřeba ani JEDINÝ steh!U žádné z nich!Obě mohly hned po porodu zůstat se mnou,mohla jsem si je na pokoji klidně vzít k sobě do postele,aby se ohřály ode mně...Nebrečely,jen koukaly,krásně se přisály hned na sále...Prostě nádhera.
Takže příště zase jedině do nemocnice,kde zastávají vyčkávací taktiku. :-)
Vždyť nebudu nemocná.Jen budu rodit. ;-)A Vy taky-myslete na to! ;-)
5.9.2009 12:45:49
Myslím,že s vámi naprosto souhlasím.Před osmi lety jsem rodila i když císařem,ale přístup i co se na oddělení šestinedělí týká se mi vúbec nelíbyl.Lékaři a hlavně sestry se kterými jste v kontaktu celý den,vám vnucují "něco" a vúbec se vás na názor neptají.Za pár měsícú mám rodit po druhé a proto,že jsem již o něco chytřejší,tak s přítelem sepíšeme porodní plán a už si do toho nenechám kecat,tak jako v minulosti.
Doporučuji to i ostatním budoucím maminkám.Pak by se vám nemělo stát,že vám dají něco co nechcete.
  • 
21.4.2009 17:34:04
Přesně tak, kdo chce rodit tak, tak ať si rodí. Ale odsuzovat některé zákroky doktorů ... to ne. Jsem taky prvorodička, čekám chlapečka, už se na něj těšíme s manželem, ale rozhodně bych nemohla říct, to co holčina říká. Mám maku, která porodila celkem 4x vždy v nemocnici ... nic, co by jí nebylo po chuťi jí nedělali ... až na jeden císař, který ale podstoupit musela, jinak bych teď neměla ségru. Většinu zkušeností mám od ní. Ale jak holčina může říct, že krom pár latinských slov .. apod. je na tom stejně jako doktor? Kde má praxi a zkušenosti z ní? Je ještě mladá a podle mě i trochu naivní.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
3.4.2009 22:10:12
Katko, tak to je snad prvně, co s Tebou souhlasím:) Slečna vypadá, že v 19-ti letech přečetla už toliko, že vlastní zkušenosti nepotřebuje. To co popisuje ve svém emailu partnerovi není všechno a všude pravda. Na svůj porod vzpomínám v dobrém, i když jsem nerodila v rodinném prostředí jen s PA bez vyvolání porodu. Matyáš se narodil 7 dní po termínu a s vyvoláním jsem souhlasila, byla jsem dokonce dotázána zda ho chci, a chtěla jsem ho proto, že 7 dní je dlouhá doba a někdy rozhodují i minuty a Matýsek rozhodně není traumatizované dítě, že vylezl na svět třeba o pár dní dřív než by se mohlo(ale také nemuselo) stát přirozeně. Až bude mít slečna něco za sebou, potom ať hodnotí. A jestli si myslí, že ze střední školy toho ví stejně co lékař, který má za sebou vysokou a praxe v nemocnici, no tedy to je silná káva...pokud chce být stejně naivní i nadále raději ať lékařku nedělá, jednou by totiž mohla být ona tou, která ublíží matce či dítěti nebo oboum...~o~
Ruda
  • 
8.2.2009 13:39:18
Chudák přítel, 25-letý muž. No, snad je aspoň hezká :)))
František
  • 
8.2.2009 9:58:21
Troufám si tvrdit, že i lékař je odborníkem na normální porod. Aby byl schopen řešit komplikace, samozřejmně detailně zná i fyziologii.
Je úsměvné, jak se některé asistentky úporně snaží upřít lékaři, že by mohl znát co ony.
7.2.2009 21:58:33
Stále se mi zdá, že někteří lidé žijí sto let za opicema a myslí si, že když budou rodit v porodnici, budou muset rodit jen vleže a poslouchat příkazy doktorů. Já jsem hned plánovala porod v porodnici a ani mě nenapadlo, že bych mohla rodit doma. Znám hodně případů, kdy to s miminkem dopadlo špatně. V porodním boxu jsem byla s manželem, měla jsem tam balón, vanu, radio atd. Rodit jsem mohla jak jsem chtěla, klystýr jsem chtěla, už se ale nestihl, nikdo mě do něj nenutil, rodila jsem pouze s porodní asistentkou,ke konci byly komplikace a až tehdy byl přivolán doktor a za to jsem byla ráda, protože poslouchat na přístroji varovný signál srdce miminka je opravdu psycho, tak musel ven za pomocí vakuové pumpy. Kdybych rodila doma jen s porodní bábou asi by syn nepřežil.Svému tělu jsem rozhodně věřila, ale když to nešlo tak to nešlo.
Belatrix+A(10/09)+J(09/11)
6.2.2009 21:36:36
Dano, místo toho srdceryvného výlevu jsi radši měla napsat, co se ti na článku nelíbí. Co je podle tebe hovadina? Proč by neměla autorka dělat PA? Já bych takovou PA náhodou brala. Samozřejmě až dostuduje. Pořád lepší než taková, která mi bude lhát, aby mě vmanipulovala tam, kam potřebuje.
Grainne
6.2.2009 9:23:28
Dano, seber se a vzpamatuj se. Na tvém místě bych nejdřív zkontrolovala svůj písemný projev, než někoho obviním z nevzdělanosti. Ono tě to i uklidní.
 Příspěvky 110 z 1209 [Dalších 1199 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.