| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rizikové těhotenství

 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]
Cecílie
  • 
5.2.2013 14:44:01
Já jsem si nechávala u svého finančního poradce předělávat hypotéku a při té příležitosti mi kontroloval i životní pojištění. Ne jen to, že mi ho podstatně zlevnil, i přes to, že mi přibylo i pojištění proti závažným ženským nemocem (rakovina, prsu, vaječníků, dělohy...), ale ještě mi přibylo pojištění proti rizikovému těhotenství. Teď jsem od prosince na rizikáči a chodí mi peníze od pojišťovny + nemocenská :lol: .

Pokud by jste s tím chtěly poradit, tak tady je telefon na mého poradce: 775535443 p.Schneider
Lenka
  • 
22.2.2009 19:18:57
Hmm, v době, kdy vůbec přijít do jiného stavu je problém, stejně jako často udržet dítě, bych nikoho za rizikáč neodsuzovala, i když ho nutně nepotřeboval.

Co je lepší, hrát si na "paní statečnou" a chodit do práce, pak třeba předčasně porodit a vypiplávat nedonošence, nebo se v klidu soustředit na svoje těhotenství a mít donošené bezproblémové dítě?

Jasně, ani rizikáč není záruka, stejně jako to, že by dotyčná třeba dítě donosila i tak...jenže v dnešní době "plné vytíženosti" v práci nikdo na nějakou těhotnou a její potřeby nebere zřetel. Že v noci nespíš a přes den jsi na padnutí? Stejně musíš odvést svoji práci. Že jsi v práci ve stresu? No a co má být?

být "statečná" a případně na to dojet, se nevyplácí

hela
  • 
22.2.2009 18:30:51
Vysoké IQ mají i mnozí kriminálníci...
hela
  • 
22.2.2009 18:28:53
Hlavně že Tys to pochopila!
Seš nějaká chytrá, ale socky nepotřebujou rizikáč - socky nepracujou!!!!
hela
  • 
22.2.2009 18:26:57
Jenže to je právě ten rozdíl: když má někdo rizikvou práci, nemá tam být, i když mu nic není. Ale proč by kvůli tomu těhotná měla sedět celý den doma? To zdraví rozhodně neprospívá.
Jestliže někdo má rizikovou práci, proč by nemohl být dva dny u matky, u kamarádky nebo tak. Bude pořád hlásit? Nesmí nikam jít? Nesmí nic? Těhotný potřebujou pohyb a lidi, ne být zavřený samy doma.
Větší rozsah vycházek není vždy o tom, že seš celou dobu venku, ale že můžeš jít ven dle toho jak potřebuješ.
Něco jiného bude těhotná, které hrozí komplikace - té to doktor nenapíše a ani ona to snad chtít nebude.
hela
  • 
22.2.2009 18:22:20
Pořád se tak nelituj. Většina těhotných jezdí pražskou MHD ve špičku - jestli jsi to někdy zažila. A tam je daleko víc lidí, víc baciů, daleko blíž.
hela
  • 
22.2.2009 18:20:30
Jenže to je Tvoje volba - zaměstnankyň se nikdo neptá, jestli si chtějí nebo nechtějí něco platit - a věř tomu, že nechtějí. Platí xy let a dostanou z toho pak směšně zpátky. Takže když Ty tohle platit nemusíš, můžeš s tím počítat. Navíc je tam cesta, jak nějaké ty peníze mít, a vůči těm zaměstnaným je to docela sprosté, bo jim stát prostě ty peníze sebere a hotovo.
hela
  • 
22.2.2009 18:08:47
To se s Tebou nepřu, ale někdy je ta práce v kanclu i časově i fyzicky a hlavně psychicky náročnější než někde vy výrobě. Tam je to jen fyzicky, jasné a prokazatelné. Někdy jsou ty lidi v kanclech hrozný, že je pak fakt lepší být doma. Dřív třeba bylo hafo kuřáků, co Ti v kanclu hulili pod nos, co na tom, že Ty máš břicho, Tvůj problém.
hela
  • 
22.2.2009 18:06:16
Nepřeháníme. Co chceš dělat, když manžel v práci, jedny rodiče už nemáš, druzí jsou staří a zdravotně na tom špatně, nebo naopak chodí sami do práce? Sourozenci, pokud jsou, jistě rádi pomůžou, ale to musí bydlet blízko, což je často první problém, druhý pak, že oni na to musí mít kapacitu - a myslím, že dneska si teda nikdo nemůže vzít půlroku dovolené, aby se o Tebe staral, ani nemůžeš po všech okolo chtít, aby veškerou možnou dovolenou věnovali Tobě, když sami mají malé děti. Se zamysli.
10.2.2009 12:54:52
také jsem na ryzikovem tehotesvi a pobírám nemocenskou to hned nemusi znamenat ze jsem vychcanek urcite my zalezi na zdravi sveho ditete a mem nez an rozpoctu statni kasy aby mely politici za c jet na fotbal soukromim letadlem.
 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.