| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí na Spálence – tentokrát podruhé

 Příspěvky 110 z 225 [Dalších 215 >>]
27.1.2009 14:13:10
Proč hned nálepku extrémistka? Přišlo mi to jako normální porod, ostatně jak pisatelka též uvádí, nic zvláštního se nestalo, akorát doma a ne v porodnici. Naopak mi paní přijde jako docela zralá a sebevědomá žena, která se nějak rozhodla a byla ochotna za to přijmout odpovědnost. A taky, pokud si vzpomínám, nijak nehodnotí nikoho, kdo se rozhodne jinak...
27.1.2009 14:07:51
Jojo. Já jsem poprvé porodila císařem o dva týdny dříve a druhý porod byl spontánně. Klučíkv 3,6 kg, takže žádný mrňousek, ale pěkné mimčo a byl na dvě zatlačení venku. Vypuzovací fáze porodu cca 5 min a bylo hotovo. ~:-D A to mě doktor strašil, že to po tom císaři bude, jako bych nerodila...
vendyna (Janinka + Alenka)
26.1.2009 21:39:07
Souhlasím, zní to nádherně. Paní moc gratuluju k narození zdravého chlapečka. Ale já bych to taky neriskla.Nemohla bych.Já jsem ten typ, kterého bílé pláště uklidňují,nevim proč. Mě by strachy, že se něco zkomplikuje, klepla asi pepka.
Raduza
26.1.2009 9:15:59
i pohádkovým stylem napsaná :-)
Marketa
  • 
25.1.2009 23:56:10
treba v UPMD Podoli hlida i fyziologicke novorozence monitor dechu. Pokud jej matka odmitne, je povazovana za "divnou" a "alternativni"
Kalika
  • 
25.1.2009 16:27:14
Milá babičko, já rodím snadno, stejně jako psala Mili. V tom případě naopak ohrožuji své dítě tím, že ho odjedu porodit do porodnice, kde se necítím dobře, kde musím bohužel bojovat o to, aby mě nechali porodit v klidu a tím zvyšuji hladinu stresu a zpomaluji porod.
Takže V MÉM PŘÍPADĚ BY BYLO PRO DÍTĚ BEZPEČNĚJŠÍ PORODIT HO DOMA. Prostě ne všechny se dovedeme v cizím prostředí s cizími lidmi uvolnit a v klidu porodit. Zrovna tak, jako bych nebyla schopna se milovat před cizími lidmi, se mi před cizími lidmi prostě špatně rodí... Jsem stydlivka a jsem schopná se uvolnit ve známém a bezpečném prostředí a uvolnění je pro pohodový a bezpečný porod jedním z klíčkových faktorů.
Tak to mám já.
simona
  • 
25.1.2009 2:15:39
Jani, taky jsem měla chvíli dvojčata v jedné postýlce (z prostorových důvodů), každý měl svůj monitor, vzájemně se nedotýkali. ale efekt to němělo skoro žádný, zkoušeli jsme to bez dětí jen s rukama a když jsem se přestala jednoho monitoru dotýkat, spustil alarm tak v polovině případech, kdy jsme to zkoušeli. měli jsme postýlku hned vedle postele, na děti jsem dosáhla, ale i tak jsem spala líp když jsme děti mohli oddělit do svých postýlek.
ovšem další věc - věřím, že pro dvojčátka je velmi přínosné, pokud nějakou dobu mohou být spolu v postýlce, alespon pár týdnů.
Grainne
25.1.2009 0:33:18
Tak Cizinko a budeme doufat, že tyhle dokola se opakující diskuse k tomu přispějí.
V okamžiku, kdy začnou být nudné a objeví se pod nimi několik málo příspěvků, protože nikoho nebude udivovat, ani pohoršovat svobodná volba toho druhého, bude cíl naplněn.
cizinka1
24.1.2009 22:10:55
Grainne, doufam ze za par let tohle dojde kazdemu: ze kazda informovana volba je dobra, ze objektivni a vsechstranne informace nejsou minene pro zdeptani nekoho, kdo se jimi neridil, a ze lidi voli ruzne veci proto, ze jim vyhovuji, ne aby predvedli se a ponizili ostatni:)
Grainne
24.1.2009 21:44:31
Ještě doplním - tou správnou cestou nemyslím jakýkoliv konkrétní postup, či přístup, ale naopak přesně to, co které konkrétní ženě vyhovuje, to, kdy se bude cítit dobře a bezpečně.
Cílem vpodstatě není propagovat cokoliv, ani porod doma, jak to bývá podsouváno, cílem je to, aby každá ženě svobodně rozhodla sama za sebe, bez toho, aby byla napadána a zastrašována kýmkoliv "z druhé strany" a aby všechny zvolené možnosti byly vnímany jako rovnocenné.
 Příspěvky 110 z 225 [Dalších 215 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.