| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí pohodově

 Příspěvky 110 z 296 [Dalších 286 >>]
Pavlína007
16.1.2009 11:05:14
Jen k té neúplné rodině, ať si samozřejmě každý dělá, jak sám uzná za vhodné. Musím ale jen říct, že jsem byla v porodnici s ženou, která taky neměla po svatbě a byla jsem moc šťastná, že já vdaná jsem, protože náš Jonášek se aspoň jmenoval stejně jako já (myslím příjmení). Zatímco ona se jmenovala jinak a já jsem si říkala, že by mi to přišlo hrozně líto, kdyby se můj milovanej klouček jmenoval jinak. Říkala jsem si, že kdyby se někde "zatoulal", tak ani nikdo nepozná, že jsem jeho maminka. Ale to víte, ty poporodní přecitlivělý nálady ~n~
Jinak myslím,že nějaký ten červenofialový flíček mají všechny děti. Obzvlášť na zátylku a na čelíčku ~;)
15.1.2009 22:27:43
Z celého článku mi v hlavě utkvělo, jak rodičku pořád někde přesouvali a cosi s ní dělali. A co nechat ženskou porodit v klidu? Třeba by pak lékaři nemuseli "zachraňovat" tolik dětí v nouzi díky pozastaveným porodům.
13.1.2009 20:22:56
No já nevím mě to přijde normální docela pohodový porod, který všem ženským závidím. Já rodila před 4 1/2 roky na Bulovce prvního syna koncem pánevním a to přirozenou cestou. Takovej horor bych nikomu nepřála malej nešel porodit já trpěla jak zvíře a konec už jsem nevnímala, protože jsem musela dostat masku, fakt paráda. Po porodu nedýchal, abgar skóre na prdlačku. byl samá modřina, nožičku vykloubenou nahoru jak ho rvali ven a já zašitá až na zádech. I po tak dlouhý době na tu bolest nikdy nezapomenu, tak když jsem rodila 2 dítě o měsíc dřív před termínem přišlo mi to "docela" sranda, bolesti jsem měla ukrutný, ale prcek hned brečel a i když měl 2,5 kg čilej byl hned po porodu a to je pro mě dneska při srovnání obou porodů nejdůležitější. Přeju Vám všem tady rychlý, bezproblémový porod (bezbolestný by bylo taky dobrý, ale o takovým porodu jsem ještě neslyšela. Jiřina ~d~~a~
Rebarbora
  • 
13.1.2009 16:09:31
Za nástřih bych popravovala (pokud to není v zájmu života dítěte). Mě to zničilo sexuální život. Je prostě po všem a psychicky taky nic moc. Nedávno jsem viděla dokument o ženské obřízce - povězte mi, proč nás ty chlapi mají nutnost pořád stříhat, řezat a všechno možné dělat tam dolů (nástřihy začaly fungovat v době, kdy lékařek žen moc nebylo, proto se domnívám, že to byl úchylný nápad nějakého blba, který se ostatním zdál OK). Lobotomie byla také vynášená do nebe, dnes také nechápeme jak to mohli lidem dělat. Kdyby si měl nástřih vyzkoušet chlap na vlastní kůži, asi by se pominul. Můj manžel mě pořád uklidňoval, že to je přece normální, tak sem se ho zeptala, jak by se mu líbilo, kdyby mu rozstříhli a sešili... tak vypadal poněkud vyjeveně. Raději bych se přirozeně zranila, přijde mi to normální. Od porodu nejsem schopna ani porcovat drůbež, vidím sama sebe na porodním stole. A co teprve ta jizva, která se pořá ozývá! Na nástřih se mě nikdo neptal, šití neumrtvili (rok 2007!!!).
Katar
  • 
13.1.2009 15:37:52
Tak musím nesouhlasit, když jsem si šla naprosto opvrávněně stěžovat, ředitel porodnice mě nazval hysterkou, protože si nikdy nikdo nestěžoval, všichni byly spokojení a chodí jim jen děkovné dopisy. Takhle to může také vypadat, když se někdo ozve...
hrúda
11.1.2009 19:29:10
Evál, v Ústí nad Orlicí. Malá porodnice, možná proto lidštější přístup, nevím. Mohu srovnávat s Pardubicemi před třemi lety a je to nebe a dudy.
Vaal
11.1.2009 19:21:20
Jani a kde si rodila? Já v Brně-Bohunicích.
hrúda
11.1.2009 19:07:58
Omlouvám se za hrubku a opravuji: sestřičky mi ho vozily*
hrúda
11.1.2009 19:03:01
Evál, mám devítiměsíčního synka, který měl novorozeneckou žloutenku. První co zkusili bylo malé světlo které se dalo vložit do postýlky a byl u mě. Bohužel toto nezabíralo a tak byl posléze dán pod velké světlo v inkubátoru. Nicméně jsem k němu mohla kdykoli zajít, sestřičky mi ho vozili na kojení dle potřeby, což v jednom případě bylo po necelé hodině a nikoli ve chvíli, kdy miminko začalo křičet, ale okamžitě jakmile se jim zdálo nervóznější a začalo se ve vyhřátém pelíšku vrtět. Mohla jsem ho mít u sebe hodinu a půl i více, nikdo na mě nehulákal, ať už ho vezu zpět. Sama jsem si ho každý den koupala. Miminko mělo pod světlem pevnější polštář oválného tvaru a uprostřed něj vytvořený dolík ve kterém bylo skoro jak v bříšku. Miminko bylo pod stálým dohledem sestřiček, jedinkrát musely všechny k porodům a tak pro mě jedna došla do jídelny, ať si k malému jdu sednout, aby tam nebyl sám.
10.1.2009 12:58:40
Nanyno,jenže tady nejde jen o subjektivní honocení líbilo/nelíbilo se mi na zádech.Poloha na zádech vede k většímu množství komplikací,než polohy jiné (špatná rotace,prodloužení 2DP,útlak cév a tím hrozící hypoxie miminka,vymizení kontrakcí)...proto je tahle poloha prostě špatná...i když jistě může být pro někoho pohodnější.
A ano,samozřejmě záleží na napolohování lůžka,ale tělo by mělo být co nejvíce vertikalizované...
 Příspěvky 110 z 296 [Dalších 286 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.