| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Jak dítě přinutit k pohybu?

 Příspěvky 110 z 75 [Dalších 65 >>]
Dan555
16.3.2013 22:13:27
My jsme koupili sestavu Suprafort a problém s pohybem děti je vyřešen. Lezou tam hodiny jako opičky.
DáMa
  • 
22.1.2009 2:23:46
Tak to byl můj sen, že nás děti budou všude tahat a my nebudeme stíhat.
Zatím je to tak, že syn ve 2,5 letech slušně lyžoval, od třech jezdil na kole, plavání se věnujeme od narození, bruslení asi od 6 let... a výsledek je, že v 8,5 letech by byl nejradši doma, maloval si, četl a stavěl ze stavebnic a hlavně "...abychom ho pořád někam netahali", lyžuje nicmoc, totéž plavání, na kole se musí šlapat... Jediné, co ho chytlo, je bruslení - tedy hokej a to i přesto, že je horší než mnohem mladší děti, ale je to jediná činnost odkud příjde zpocený. Bohužel letos skončilo bruslení pro radost a začali s těmi nesmyslnými víkendovými turnaji, kde stejně všechno projedou, ale jak je psáno výše, dokonale to rozdělí rodiny o víkendech.
Dcera bude asi šikovnější a pohyblivější, ale zase tvrdohlavější, takže v jejích 3 letech ji nemohu donutit na lyže stoupnout a stát (ač je moc chtěla), abychom mohli začít s různým popotahováním, strkáním, taháním na hůlce, což syna bavilo a díky nacvičené stabilitě neměl problém na vlek, jezdit na provaze, na hůlce, za ruku, v horším terénu mezi nohama... A sama toho moc nenachodí, po chvilce chce lyže sundat. Brusle asi budou podobné, taky moc chce... Zatím ji teda chytlo bobování, tak třeba ještě není její čas.
Takže těm, kteří se s dětmi nezastaví upřímně závidím.
10.1.2009 22:20:45
Veru, kdybys mi chtěla napsat, písni, tvoje názory se mi moc líbí, docela ráda bych vás víc poznala.
10.1.2009 22:19:38
Naprosto s tebou souhlasím. Hlavně v klidu. Moje mladší dítko bohužel je od přírody spíš lenoch, ale když už jedeme všichni na kolo, co jí zbývá, jede s námi a nakonec se jí to i líbí, ale sama by se nevykopala. Já jsem taky spíš pro společný zážitky než pro výkon v nějakém sportu. Takže hurá společně na výlet nebo na kolobrndy. Vždyť to je přece ta správná zábava a o to přeci jde, ne?
Cita
10.1.2009 21:58:53
Lído, mám to stejně..staršímu jde všechno pomaleji, víc se vzteká...ta mladší chce všechno sama od sebe, všechno jí jde hned a baví jí to...taky umí podobný věci současně (ona ve třech, on v pěti) :o)

Takže staršího povzbuzovat a bohužel i sem tam lehce nutit, nedá se svítit, sám od sebe by nechtěl nikdy...nladší naopak nenutit (jenže to neni potřeba :o)...není univerzální návod, záleží na povaze dítěte.
gg
9.1.2009 19:41:38
přesně, je to o organizaci, já to říkám furt, kdyby to bylo na manželovi, tak se taky děti dozví ve středu, že v sobotu něco bude..~:-D To já píšu lístečky, tisknu, rozdávám, dokonce jsem zavedla pro ty nejmenší deníčky. Takže u nás už ted rodiče vědí co se bude dít až do května. Uznávám, že způsob ve středu se dozvíš co bude v sobotu neuznávám a taky bych ho asi nerozdýchala.
jitucha
  • 
9.1.2009 10:23:15
vždyť píšu, "pochodit, poblbnout", to přece není lyžování. na první kontakt s lyžemi na rovině mi ale připadá zbytečné dávat rovnou lyžáky, zvlášť když jde o menší dítě.
Katka,kluci 6 a 10
  • 
9.1.2009 9:30:19
Zdá se ,že je to opět o lidech, jejich ochotě a také organizačních schopnostech. My jsme dostali rozpis pouze k lize´, co se týče zimních turnajů,dozvídala jsem pravidelně ve středu, že v sobotu "něco" je.....Načež jsme zrušili víkend, dojeli na halový turnaj a bylo tam od nás 20 kluků. Každý si pak zahrál cca 5 minut za celé dopoledne.No a když tato situace nastala asi počtvrté, začali jsme z toho vycouvávat....Trenéři jsou takoví vesničtí strejdové, hodní a fajn, ale jak už jsem psala - neumějí si představit, že má někdo kromě fotbalu ve volném čase ještě nějaké jiné plány...
gg
8.1.2009 21:24:44
Já myslím, že to jde všechno skloubit dohromady, alespoň u nás to tak funguje. Dám svůj příklad-zápasy v sezóně jsou jeden den z víkendu, řekněme sobota, když si děti udělají vše do školy v pátek odpoledne, máme celou neděli na naše aktivity. Nevím jak moc turnajů u vás bylo mimo sezónu, my máme asi 5 turnajů víkendových a 3 jednodenní v období mimo sezónu. Ostatní víkendy si člověk může dělat co chce - třeba jet na hory, to už záleží na naplánování. Rodičům dáváme dopředu vědět, které víkendy by si měli zamluvit pro házenou. Když jedeme na víkendový turnaj, manžel řídí tranzit, do kterého dáme 8 dětí. Pak už nám stačí jen 2 ochotní rodiče / každé auto přece veze tři děti/, kteří jedou s námi. Rodiče se střídají, funguje to. Někdy jedeme vlakem nebo autobusem, takže s námi nemusí jet žádní rodiče, přesto jezdí. Kdo nejede , může se věnovat svým zájmům. Není nutné, aby každé dítě jelo na každý turnaj, stejně si děti vybíráme podle momentální výkonosti, když někdo nejede, jede náhradník, není to sezóna, není to tak důležité. Horší je to u stěžejních hráčů, ti by měli jet pokaždé, ale ti jsou natolik zapáleni, že s tím není problém. Navíc poslední trénink před Vánoci byl 16.12 a další až 6.1. takže děti měli pauzu. Poslední týden v červnu, celý červenec a první týden v srpnu se také netrénuje. Ten pro koho je pauza dlouhá jezdí v tomto období na házenkářský tábor, třeba moji kluci. Taky si většina rodičů bere dovolenou, aby se přizpůsobili. V srpnu jsou tréninky nepovinné, kdo přijde ten trénuje. Takže myslím, že my máme volna spoustu, jak říkám ,nevím jak to bylo u vás. Zajímavé je, jak se někteří rodiče rádi zbavují svých ratolestí, slova vemte si je třeba na 14dní apod. Jednou jsme z turnaje přijeli o den dříve, protože jsme nepostoupili, samozřejmě jsme všechny rodiče informovali telefonicky,kdy si mohou děti vyzvednout. Počítala jsem s tím, že když někoho nezastihnu, tak jeho dítko spí u nás. Dělali jsme to pro děti, aby mohli být jeden den navíc doma s rodiči. Všichni v pohodě, kromě jedné maminky. Ta nám dokonce vynadala, jak si to představujeme, že už měla domluvenou diskotéku s kamarádkami a ted nikam nepůjde, protože se musí starat o děcko. Jó lidi jsou různí, ale to sem nepatří, to byl jen povzdech, že to taky někdy nemáme jednoduchý.
Jó a taky musím někdy volit. Třeba ted je u nás ples 16.1. a 24.1. Šla bych na oba, ale 17. jedeme s dětmi na jednodenní turnaj, tak jít nemůžu, musím být fit, když jich budu hlídat 15. Tak půjdeme až toho 24., ten víkend máme volný. A to je odpověd na otázku, tak bych to řešila i s těma horama, pojedu ten víkend, který bude volný
Katka,kluci 6 a 10
  • 
8.1.2009 9:23:01
A co bys dělala,kdybys sama třeba chtěla jezdit lyžovat ? Sama jsi psala, že jsi před tím nic nedělala, tak zkus pochopit taky nás.. když jsem kluka dávala na fotbal, bylo mi řečeno, jak se hraje liga (jaro - podzim ) a já to RESPEKTUJU, byli jsme ochotni se přizpůsobit.Jenže pak se ukázalo, že kluci mají domluvené halové turnaje (víkendy) i celou zimu,proč proboha ? Pokud jsou rodiče nastaveni tak, že prostě nic jiného, než dětský sport nemají,tak je to asi vyhovující. Ale mě prostě role obdivující mamky na tribuně víkend co víkend bohužel nestačí, ráda bych se ještě hnula i sama....
 Příspěvky 110 z 75 [Dalších 65 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.