| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak moc je rodina důležitá právě o Vánocích

 Příspěvky 110 z 165 [Dalších 155 >>]
Gabča
  • 
3.12.2010 21:05:41
Ahoj Dano, je mi líto co se Ti přihodilo a musím s Tebou souhlasit. Taky jsem byla v pubertě nesnesitelnej spratek, s mamkou jsem se jen hádala a nesnášela jí za její názory atd. Pak jsem se vdala a s manželem jsem u našich bydlela 5 let, opravily jsme si horní patro domku na menší byt. Vztahy byly jak na houpačce, chvíli klid a pak zase drama. Nakonec jsme se odstěhovaly do svého a to co jsem zažila první 3 měsíce bylo jako očistec. Najednou mi naši, hlavně mamka se kterou jsem se pořád hádala, začaly hrozně chybět a pořád jsem za našima jezdila a nebo jsme si s mamkou pořád volaly a brečely u toho. Teď již bydlíme sami 3 roky a je to super, ale vztahy s rodinou se mi zlepšily o 1000%. Jsem ráda že jsem měla čas na to si uvědomit co pro mě rodiče znamenají a mohla jsem lecos i napravit, narozdíl od Tebe Dano. Autorce bych chtěla jen říct, važ si toho že vůbec nějaké rodiče máš, kteří se o Tebe starají a mají Tě rádi, a to jistě mají, protože jinak by Tě neživily, nešatily, neplatily školu, atd. Moje mamka když jsem byla malá pracovala 10 let v dětském domově, a můžu Ti říct, že minimálně 50% dětí by dalo vše za to, aby měly rodiče, jako máš Ty, a to píši minimálně 50%, ale jak mám zkušenost tak by jich bylo minimálně 99%.
21.3.2009 23:47:29
Ahojky, cetla jsem tvuj prispevek, no, musim rict, u nas to bylo v mnoha ohledech bohuzel jeste horsi, navic ja jsem byla uz starsi nez ty a s dodelanou skolou, ucila jsem ovsem na ZS, takze jako zacinajici jsem mela 6000Kc.Doma jsem zustavala spise kvuli tomu,abych nebyla proste sama,jsem hodne spolecenska a chci mit lidi kolem sebe. Od 14let jsem chodila na brigady a pri studiu jsem byla na stipendium v zahranici,takze penize bych byvala mela.
Nakonec to uz ale bylo k nevydrzeni,nemohla jsem si udelat ani caj. Nasla jsem si tedy podnajem za 3500Kc, no, spis mistnost v novem penzionu pro turisty. Po praci jsem chodila jeste na brigady nebo ucila soukrome (samozrejme i vikendy a vecery) a vydelala si tak na podnajem.

Prvni den byl kruty a prazdny, citila jsem se jak v hotelu,ale rychle se to zlepsilo a zpetne musim rict,ze to byla jedna z nejlepsich veci, ktere jsem pro sebe kdy udelala.
Mozna take rodice casem vice pochopis,kdyz sama budes pocitat, kolik stoji naplnena vana (me mama teda odmerovala minuty sprchy a hned po minute na me tukala nebo mi lezla do koupelny, hlavu jsem si mohla myt jednou tydne,atd.atd...).Vietnamci take nejsou zrovna nejlevnejsi a nejkvalitnejsi obleceni, existuje rada jinych moznosti, jak nakoupit moderne,kvalitne, nove a pritom levne.
No, v kazdem pripade se neboj,ze bez rodicu neprezijes. Chod s otevrenyma ocima a ver,ze vse zle je pro neco dobre, clovek se aspon donuti trochu pridat a vybicovat se k vykonum, kterych by jinak nebyl schopen.Urcite ocenis vic veci,nez jen svobodu,naucis se spoustu veci. Hledat, porovnavat, analyzovat....hodi se ti to pro karieru:)
Pri VS si muzes dobre vydelavat, mas na to cele prazdniny...Neber brigady,ktere muze delat kazdy idiot,zaprve si nic nevydelas a za druhe ti to nic neda,krome unavy. Zamer se na svuj obor a to,co te bavi, pripadne,co by ses chtela naucit. Jako zdravotnice mas velkou vyhodu,nemusis jen uklizet nemocnice,ale muzes si rozjet vlastni job a pritom jako student neplatit dane. Muzes jezdit misto na detske tabory na zajezdy s CK, po vecerech si muzes rozjet soukrome hlidani deti (divila by ses,kolik rodicu by dalo cokoliv za obcasne pohlidani ditete,aby si mohli neco zaridit nebo vyjit).Chce to dobre napady. Hodne starych lidi potrebuje take pomoc,kolikrat jen udelat drobnost nebo nekam skocit nebo pomoci jim s bolistkou.Muzes jet jako aupair nekam do ciziny nebo tam delat rovnou pecovatelku, v zapadnich zemich je nedostatek techto profesi a jsou dobre placene, rodinny system tam nefunguje tak,ze se o rodice staraji ve stari dcery nebo synove,mnoho lidi ani zadnou rodinu nikdy nemelo....
Pripadne muzes jet na leto pracovat do ciziny, bud jako zdravotnice a nebo delat i jine veci- treba v nemocnicich se shani hodne personalu,jsou dovolene.Pritel muze s tebou a nebo se za tebou jet podivat.
Preju hodne zdaru a neboj se. Cim driv z domu zmizis,tim lepe. Muj bracha to vzal utokem v 18letech a dodnes prichazi na navstevu jen na hodinu a zas jde, a nikdo si mu nedovoli rict ani N, protoze uz by neprisel.
chlapi jsou v tomhle mene ohleduplni a jednaji rozhodne,nas zensky berou i rodice jako krehka stvoreni,ktera maji pocity viny a citi se pak spatne,kdyz neposlouchaji jako hodne holcicky maminku a tatinka, a aspon me pripada,ze toho i tak rodice vyuzivaji trosicku a "dovoluji si":)))).
17.1.2009 13:59:38
ale z Tvého povídání mi v hlavě vyvstávají vzpomínky na naše Vánoce.. Předem říkám, v 17ti jsem se odstěhovala, bylo to taky jediné řešení.. Nicméně úplně chápu, že chceš kapra jinak a Vánoce jinak, už jsi dost veliká, ale taky úplně chápu, proč Tvoji rodiče lpí na tradicích... Proč jim vyčítat, že chtějí kapra v trojobalu, když ti nabídli, že Tobě ho udělají jinak? Chceš aby Tě respektovali a sama to neděláš? Až budeš mít vlastní děti, pochopíš.. Dnes i chápu názor, dokud tu bydlíš.. je to asi staromódní, nicméně ty asi úplně nevidíš do výdajů za domácnost a na výplatní pásky tvých rodičů.. Letos třeba živý stromek, přes metr a půl stál 700.. Najdeš je na zemi? Lehce se to kritizuje.. Až na něj budeš mít a budeš chtít dát tolik peněz zrovna za stromeček, kup si ho... Tak to dnes dělám já.. Co třeba úcta k práci a penězům někoho jiného? Teprve až budeš chodit do práce, pochopíš.. Chápu, že boty za 300 jsou na nic, nic nevydrží, ale s tím už holt nic neuděláš.. Mě naši v 17ti nekoupili ani jedny ponožky..
Lucka 345
8.1.2009 9:06:36
Přečti si v této rubrice článek Jak jsme zchudli, který vyšel dnes. Věci se prostě mění, lidi a názory taky. Třeba to za pár let uvidíš trochu jinak.
Silva
  • 
7.1.2009 18:29:20
Myslim kolie Lassie, ze byses mela vyprdnout na opakovani toho, co uz bylo Lizou napsano a drzet se tematu, ktere tento clanek popisuje.
Ja to tak udelala,Lizino ozveno:-)))))))))
Od Lizy to bylo vtipne, od Tebe trapne.
Lassie66
7.1.2009 15:18:48
Silvo, co řveš? ~t~
Silva
  • 
7.1.2009 15:17:36
Lizo,tak ted jsi mi to teda vysvetlila.Neumim se chovat..aha.Boze, ty normy!
Asi bych se mela stydet nebo co ja vim.
TAK TO ME TEDA ANI NENAPADNE, PROTOZE JSEM NEVYCHOVANA!!!!
Líza
6.1.2009 17:20:08
To víš, pohybuješ se v nějakém prostředí, které má nějaké normy. Například jedna z norem na internetu je, že kdo píše delší text se zapnutým capslockem, řve.
Takže nejde o to, co já si myslím, ale o to, že se neumíš chovat.
Silva
  • 
6.1.2009 17:18:40
LIZO,
JA SI NEVSIMLA, ZE BYCH NEKDE KRICELA....
Ty si myslis, ze ano.A to je prave ten Tvuj jinej nazor.Ja si myslim, ze ne, Ty ze ano.Tak si to mysli holka, nikdo Ti to nebere, brepto!!
pajda
  • 
6.1.2009 8:21:42
Z tvého článku jsem pochopila jednu věc - jsi nešťastná, protože se věci nedějí podle tebe. Tak nějak očekáváš, že se rodiče sami od sebe přizpůsobí a změní a ty pak budeš šťastná. Když se na to podíváš z druhé strany, zjistíš, že to samé čekají i tvoje rodiče od tebe. Že je budeš poslouchat a nebudeš jim zavádět nové pořádky. Ale přitom neštěstí, máš i velké štěstí - a to vzpomínky na krásné vánoce z dětství. To je dobrý vklad do vašich vztahů a být tebou, určitě bych to rodičům řekla - jak moc se ti vánoce v dětství líbily. A určitě těch bezva vzpomínek z dětství bude víc. Myslím, že nic by tak rodiče nepotěšilo než vědomí, že ta jejich snaha nebyla marná, a že si z toho do života bereš něco moc pozitivního!
U nás to např. bylo tak, že jsem vánoce celé dětství nenáviděla - naši totiž měli otřesné vztahy a ty kumulovaly právě o svátcích, kdy jsme byli doma jako v papiňáku. Žádná radost z dárků, jenom stres z toho, aby se nepohádali, aby táta neroztřískal talíře a neprásknul dveřma, aby máma celý večer nebulila zavřená v ložnici atd atd...Přesto svoje rodiče mám moc ráda a jsem mamce za hodně věcí vděčná - a to hlavně teď, když mám sama malé děti.
Takže rozhodně to není u vás doma tak špatný a zazněly tu opravdu dobré rady, co můžeš udělat ty sama - zkusit brigády a vydělávat svoje vlastní peníze, pozvat mamku třeba do cukrárny a probrat to celé v neutrálním prostředí, říct rodičům, že očekáváš od nich důvěru ve tvé schopnosti, poctivě se připravit na vysokou a hlavně neřešit životní styl rodičů, ale víc sebe a svůj vlastní život! Máš ho celý před sebou a to je k nezaplacení!
 Příspěvky 110 z 165 [Dalších 155 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.