| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Migréna trápí i děti

 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]
Kateřina Želinská
  • 
29.10.2015 14:28:27
Dobrý den, prosím ty z Vás, které mají děti ve věku od 10 do 19 let a trpí bolestmi hlavy, jestli by dětičky poprosily o vyplnění dotazníku na toto téma k mojí Bakalářské práci.
Děkuji. :-)
http://www.survio.com/survey/d/S9C5C1P6M8U4C8S9H
Hanka, 2 malé děti
  • 
22.12.2008 11:36:42
Dobrý den, mě by téma migrény a kinezilogie zajímalo. Sama jsem tam chodila s ekzémem, manžel má migrény a nemůžu ho přesvědčit, aby na kinezku šel.
15.12.2008 19:21:30
Poruchy vidění jsou nepříjemné a než je rozpoznáš, asi tě vylekají, ale patří to k migréně, u mě to bývají počáteční příznaky. Rozhodně si nech udělat všechna potřebná vyšetření.Martina
Barča, 2kluci
  • 
15.12.2008 14:49:34
Já si tím Ibalginem "odrovnala" žaludek a žlučník - křeče. No horší myslím bylo, když jsem používala na "zaspání" záchvatu Rohypnol a už mi tři tablety na usnutí nestačily - trvalo to móc dlouho. Nyní jsem jen na tom algifenu a samozřejmě Fromenu. Moje záchvaty (myslím ty třídenní) jsou tak 5x do měsíce a může za to změny tlaku.
15.12.2008 13:59:06
8 tablet čtyřstovky ibalginu na dospělého není tak moc. Můj dvouletý syn se nedávno u babičky dostal k platu dvoustovek a půlku "růžových lentilek" spolykal. Když jsem volala na toxikologickou linku, tak mi řekli, že aby se mu něco stalo, tak vzhledm k váze (tehdy cca 11kg), by toho musel spolykat tak 10x víc. Takže když je to nárazově, tak se nemůže nic stát.
Jinak na migrénu se musí útokem, já používám algifen a beru najednou tak 60-70 kapek a pak ještě 1-2 čtyřstovky ibalginu po odeznění úvodních příznaků, na bolení hlavy. Je to tak jednou za měsíc až dva a zatím žiju.
15.12.2008 13:04:05
Migrény jsem bohužel taky podědila, ale u mě se projevily až v pubertě asi kolem 14. roku. Mě bohužel tma a ticho nepomáhali, protože opravdu trpím všemi příznaky, které jsou v článku uvedené a vždycky to vyřešila až injekce na pohotovosti (pamatuju si, že vždycky když mě tam vezli, tak jsem pozvracela celé auto - citlivější povahy prominou ~j~) a následovaly 2 dny šílené bolesti hlavy při každém prudším pohybu. Je pravda, že ve škole se na mě taky dívali jako na simulanta, ale kdo to nezažil, tak prostě nepochopí. Ono se to taky těžko vysvětluje, že když se na někoho podívám, tak ho vidím, ale bez hlavy a připadá mi to úplně normální ~:-D. A nebo že chci něco říct a místo toho ze mě vyleze neuvěřitelný blábol, připadám si vždycky jako bych byla totálně na mol.
Ale po 12 letech jsem se už naučila ohlídat začátek a hlavně mám doma dvouleté dítě, takže musím fungovat i když mě chytne migréna. Každý to má jinak, ale u mě pomáhá 70 kapek Algifenu (najednou, je to hnus, ale funguje) a po odeznění úvodních příznaků (poruchy vidění, "putující" brnění jedné strany těla, případně poruchy řeči) čtyřstovka Ibalginu proti bolení hlavu. Člověk je pak jako zfetovaný, ale schopný fungovat (rozhodně ale nedoporučuji třeba řídit auto, je to "o hubu").
Samozřejmě pokud má někdo migrénu 2x do týdně, tak toto za chvíli přestne působit, protože na Algifen i Ibalgin si tělo časem zvykne. Je to spíš řešení pro ty, kteří maji jako já záchvaty tak jednou za dva měsíce.
Přeji všem do boje hodně úspěchů ~:-D
15.12.2008 9:21:27
Migrenou trpim uz od 12, jeste jsem nenasel lek, ktry by mi pomohl. Dam ale jednu radu, beru kazdy den tabletu rozpustneho horciku a pokud na ni nezapomenu nebo pokud se velmi nezpotim (napr. tim,ze beham v lete na primem slunci), pomaha to jako prevence na 100 %.
Barča, 2kluci
  • 
15.12.2008 7:25:21
U nás nikdo migrénami netrpěl jen já a starší syn, který má nyní záchvaty už jen tak 5-6x do roka a stačí mu si vzít Algifen a prospat den. Já si v těhotenství užívala bez záchvatů, za to po porodu mladšího syna to se mnou pěkně zamávalo a šestinedělí byl zlej sen. Prošla jsem si období, kdy jsem byla na Ibalginu a to na hóóódně vysokých dávkách, abych vůbec fungovala. To se bohužel projevilo žlučníkovými záchvaty a skoro-odrovnání si žaludku. Také jsem si vyzkoušela "závislost" na Rohypnolu, kdy jsem neusnula ani po třech tabletách. Nyní jsem na triptanech a musím zaklepat, že dokážou záchvat zastavit.
14.12.2008 20:10:01
Dobrý den, nikdy jsem migrenu neměla, až asi ted. Projevuje se to takto: začnou se mi dělat mžitky před očima, mám problém číst, jako bych se dívala přes nějakou síťku, kde problikávají jen některá místa v síťce. Nejde o velikost písmenek, spíš o to rychle se v textu zorientovat. Mám pocit, jako bych se třeba dlouho dívala do rozsvícené žárovky a pak se podívala na papír - takové blikavé tmavé skvrnky se mi dělají před očima. Tento stav trvá třeba dvě hodiny a pak začne bolet hlava, která bolí třeba tři dny. V úterý jdu na CT, tak budu vědět víc, na neurologii jsem už byla -měla jsem si sahat rukou na nos atd, to je prý v pořádku. Ty poruchy vidění mne děsí.
Gabča, dcera 6/06
  • 
13.12.2008 22:39:06
já to taky "přežívala" na Paralenu, což bylo o ničem, i když v začátku mi v nemocnici normálně dali algifen, prý se může, i když v letáku je napsaný opak, asi si mysleli, že už je to jedno... :( Malá je naštěstí v pořádku, ťukám na všechno kolem...
 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.