| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je mi tak špatně!

 Příspěvky 110 z 52 [Dalších 42 >>]
Andrea Součková
  • 
26.2.2009 10:57:55
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s bolestma nohou. Jsem v 10 týdnu a nohy mě trápí zhruba 3 týdny,jde o to, že mám sedavé zaměstnání takže zhruba týden marodím protože mi sezení dlouho nedělá dobře. Musím to střídat chodit, sedět, ležet, ale pokud jdu někam tak za hodinu mě ty nohy začnou bolet a chodím pomalu. Nejhorší je to večer a v noci nebo k ránu mě to i brobudí.
Nejde přímo o bolest ale o nepříjemný pocit od kolen dolů, ale není den aby mě ty nohy nechytly. Budu ráda za každou radu jek tu bolest alespoň zmírnit.
kačka
  • 
7.12.2008 19:42:52
Tak já na tom byla podobně. Mám dvojčata a při těhotenství s nimi jsem strávila hodně času v nemocnici na kapačkách. Tak jsem během třech týdnů shodila dvanáct kilo, nemohla jsem jíst ani pít, nakonec jsem za celé těhotenství přibrala dvanáct kilo, ale až v osmém a devátém měsíci, ´dvojčata se narodila v termínu a uplně zdravá. Můj gynekolog mi vždy říkal, že jakmile je mi takhle špatně že je to dobře.
7.12.2008 13:38:45
Ahoj, něco na tom bude. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že před prvním těhotenstvím jsem nebrala žádnou antikoncepci a celé těhotenství probíhalo bez jakýchkoli nevolností. Před druhým těhotenstvím jsem používala Depo-Proveru a celý první trimestr jsem prožila ve stavu nevolnosti či mdloby. Stačil mi i pohled na chlup v umyvadle.... :-©
Hana,2 kluci
  • 
7.12.2008 12:31:25
jelikož mi nechutná zázvor, tak jsem pila ledový čaj od rauchu , byl to bílý čaj se zázvorem, ten z toho nebyl tak cítit a byla to jediná tekutina kterou jsem do konce 5.m do sebe dostala.také mi trochu pomáhala zázvorová lízátka z lékárny a také něco zmrzlého,zmrzlina,nanuk.
U obou těhu jsem trpěla přesně od 6tt do 21tt, celé dopoledne jsem prozvracela a nebyla jsem schopná jít na ulici či chodbu když jsem cítila kouř nebo pach z někoho cizého.pomáhala mi na pachy čmuchat olej z mandarinky od salusu.jak v článku píší, obě těhu jsem měla v naprostém pořádku a dětičky taky, asi ta nevolnost ikdyž je hrozná k něčemu moc dobrému je:-)
kili
  • 
3.12.2008 20:53:41
smím-li poradit, zkuste ananas, nebo i čistou ananasovou šťávu.
Luďka
3.12.2008 13:59:13
Anniko, děkuju. Mně to polehávání (jak mi doporučil doktor) taky moc nepůjde. Syn je předškolák, aktivit má dost, holčičce je dva a čtvrt roku, manžel do večera v práci... No budeme to muset nějak vymyslet, abych mohla být víc v klidu. Na jednu stranu jsem ráda, že mi není zle a uklidňují mě ty příspěvky o těhot. bez nevolnosti. Třetí mimi jsme plánovali a hned se zadařilo, tak snad bude vše OK, musíme doufat.
Annika, dvě děti
  • 
3.12.2008 13:44:35
Neboj, ber to hlavně pozitivně. To je základ úspěchu. Krevní výron se mi objevil v 7. týdnu. Krvácela jsem a hematom v děloze mi ukázali na ultrazvuku. Mimču ale bilo srdíčko a to mě uklidnilo. Nejdřív mě hospitalizovali. Prý aby zajistili, že se určitě budu šetřit. Doma jsem už totiž měla dcerku. Po propuštění jsem se pár dní šetřila, ale znáte to..... Tatínek v práci, vracel se až pozdě večer, dcera sice dopoledne ve školce, ale odpoledne spoustu aktivit. Z práce na mě útočili, ať dodělám některé věci a kdy přijdu .....No a ta podlaha na mě přímo křičela "umyj mě". Tak jsem ji umyla. Další masivní krvácení. Bulela jsem a říkala si, že jsem si to sama pokazila. No ale kamarádka porodní asistentka mi řekla, ať nikam nechodím, lehnu si a že jestli je zdravé, tak se samo udrží. Ve 13. týdnu na vyšetřní byl ještě stále výrazný hematom, v 15. týdnu už byl jen malý a v 17. týdnu jsem byla už v pohodě. Mám zdravého chlapečka, řekla bych že někdy na můj vkus až příliš živého.

Pokud jde o nevolnosti, u dcery jsem je měla od 8. týdne do asi 18. týdne. Od toho 16. týdne už jen trochu. No a u syna to bylo mnohem horší. Možná taky tím, že už jsem starší. Od 23. týdne mě doktor znovu odvelel na neschopenku, protože jsem měla 3. kg pod původní váhou. Podotýkám, že jsem hodně hubená, takže jsem se dostala s bmi indexem do oblasti podvýživy. Zázvor jsem si koupila taky, ale po prvním kousnutí, jsem zvracela zbytek dne a od té doby ho nemůžu ani jako čaj ani jako cukroví. Musím říci, že mi nejvíce pomohlo to, že jsem zpomalila. Než jsem ráno vstala, dala jsem si sušenku, ležela jsem, dokud jsem ji neustála (neříkám, že se to vždy povedlo). Tím že jsem nemusela být v sedm v práci a před tím vypravit dítě a pak celý den fungovat, zase doběhnout těsně před zavřením školky pro dceru, nakoupit, uvařit, vyprat......, tak se to zklidnilo. Proto neuvěřitelně obdivuji maminky, které si děti pořídí blízko po sobě. Já na to nemám.
Luďka
3.12.2008 13:17:22
Jsem potřetí těhotná. Při obou předchozích těhot. mi bylo strašně zle (i když bez zvracení) a teď mi skoro nic není. Jsem v 10. týdnu a dnes gynekolog v děloze objevil krevní výron. Prý se to může vstřebat, nebo to nemusí dobře dopadnout. Máte s tím někdo zkušenost?
IvaT,Miloš+?
  • 
2.12.2008 22:08:09
Tak já jsem u prvního těhotenství pomalu ani nevnímala,že jsem těhotná,až na to rostoucí bříško.Žádné ranní nevolnosti,prostě vůbec nic a mám zdravého 11.letého syna.Teď jsem v 15.týdnu těhotenství a taky nemám žádné nevolnosti až na to,že jsem stále hodně unavená a trpím strašným nadýmáním.
Zuza
  • 
2.12.2008 19:28:48
Ahoj, tak velmi dobře vím co to je, ted momentálně jsem 9tt a už 3týdny žiju permanentně s hlavou v záchodové míse, zvracím dnem i nocí, nepomáhá mi absolutně nic, doktor mi předepsal Torecan...jako bych ho neměla, všechny prostředky a rady jak na nevolnost k ničemu. Začínám si připadat jak živá mrtvola...:-(
 Příspěvky 110 z 52 [Dalších 42 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.