| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše Eliška je štastné dítě

 Příspěvky 110 z 532 [Dalších 522 >>]
Jana a Verunka
  • 
10.2.2009 21:26:51
Hanko, moc se mi líbil Váš článek. Máme také osmiletou Verunku s DS a pak ještě zdravého staršího syna. Myslím, že žijeme normální život, já chodím do práce, Verunka v pohodě zvládá školu i družinu. Jenom to všechno nějak moc utíká a z Verunky začíná být slečna. Doslova si vychutnáváme, jaká je to zábavná slečna a nejenom pro nás. Ale má i spoustu svého, jako každý. Máme rádi život a všechno co k tomu patří. Přejeme Vám hodně štěstí.
28.1.2009 11:19:11
Děkuji za Váš článek prošla jsem tím samím mám dvou letého syna Jakuba s DS. Mnoho lidí mě odsoudilo , že jsem si nechala " dauna" , ale já nelituji je to zlato co moc obohatilo náš život a svojí láskou si naklonil na svou stranu i mou matku. Nebylo to jednoduché ,ale neměnila bych.Přeji celé Vaší rodině mnoho nej. S pozdravem Heinová
26.1.2009 18:11:58
Děkuji za úžasný článek.
Když jsem byla poprvé těhotná,říkala jsem si,že bych nezvládla výchovu postiženého dítěte.Těhotenství probíhalo v pořádku,všechny testy a UZ dopadli v pořádku,všichni doktoři říkali podle vyšetření a výsledků,že budeme mít zdravé dětátko....
Ale po porodu se nám změnil celý život...
Rodila jsem v noci a druhý den ráno mi pan doktor řekl,že miminko není asi v pořádku,ale že to není na 100%,tak nebude říkat ani žádné diagnozy.
Měla jsem strach,pořád jsem si malého prohlížela a nic jsem na něm neviděla,byl jako ostatní děti na pokoji...
Bohužel nám 4den po porodu,kdy už jsem malého kojila,řekli,že má malý DS...
S přítelem jsme se rozhodli,že si malého necháme a nějak to snad zvládneme,vždyt jsme skoro ani nevěděli co to všechno obnáší...
Nyní je malému 4,5roku.Chodí od 3let do speciální mateřské školky,je moc šikovný,akorád ta řeč pokulhává,ale mladší mráška si s ním rád povídá a učí ho povídat.
Musím se pochlubit,už 14dní je v noci bez plen ~R^:-)
Na život mám ted úplně jiný pohled,malý je naše sluníčko a nikdy bych ho nikam nedala!Jsem ráda,že ho mám ~s~
markéta
  • 
9.12.2008 18:41:07
No ale asi jeho hladina nebude moc vysoká. Tedy myslím tak vysoká, abys to dokázala vnímat. Jinak by bylo zbytečný si dělat test, hned od oplození bych něco měla cítit, ne? A já tedy necítila nic. Až tak od dvou měsíců nevolnost.

Já bych si asi postižené dítě nedokázala nechat. Můj názor je, že by to mělo být na rozhodnutí matky, protože ona je většinou tak, která ponese po celý život odpovědnost a péči. Nepopírám, že mentálně postižené děti dokáží být šťastné. Jsou podle mě jako zvířátka - a prosím, to nemyslím urážlivě. Dokáží milovat, dávat lásku najevo, spoustu věcí se naučit. Ale my lidé jsme prostě tací, že od dětí očekáváme, že nám budou rovnocennými partnery. Že si postěžujeme na to, jak nás šéf sjel, pobavíme se, jakou měla kolegyně nemožnou sukni, jak byl ten film, co jsme včera viděli, úžasnej a jak vyplnit bankovní příkaz. To jsou věci, které s takovými dětmi prostě sdílet nemůžeme.

Také tu byla nakousnuta jedna věc a nevím, jestli se tím někdo´zabýval. A to, zda je v rodinách s postiženým členem vyšší rozvodovost (resp. rozchodnost :-) když nebyli rodiče sezdání).

V každém případě by měl být dostatek zařízení, kde by se poskytovala denní, týdenní atd. péče, co nejvariabilněji, aby postižení nebyli vázáni pouze na rodinu, aby měli přátele, aby měli kam jít, když už se rodiče nebudou moci starat a taky aby si mohli rodiče odpočinout.
devilmum,mam čtyřmesicniho kluka
  • 
7.12.2008 11:18:32
po dlouhe dobe mi zeskelnely oci..ani ne tak ze soucitu jako z obdivu k vasi rodine,proze si myslim,ze kdyby to takto bralo na svete co nejvice lidi,snad by tu hned bylo veseleji a tak celkove..drzim vam moc palce at se dal radujete z kazdeho dne..jinak Eliška je ma jmenovkyne a opreju ji hodne stesti!!a Lukasek taky
Johanka 2012
  • 
4.12.2008 16:50:37
Myslí, že každé dítě je svým způsobem trošku "postižené"-některé nechce v noci spát, jiné nechce jíst, jiné je hyperaktivní, jinému nejde psaní, jinému počítání, a některé má DS. Ale každé to dítko je pro rodiče opravdovým darem! A dítě, jehož rodiče toto nevidí, nebo vidět nechtějí, je postižené ze všeho nejvíc. Přeji autorce moc radosti ze všech dětí a spoustu trpělivosti při překonávání překážek!Moc pěkný článek!
4.12.2008 15:18:11
Koukněte na film "Němý výkřik". Od kdy je dítě dítětem?
http://www.stopgenocide.cz/?a=3&id=25&j=0
http://prolife.cz/?a=54&id=7
4.12.2008 15:04:36
Dneska už existuje několik možností, jak můžou žít lidé s DS v dospělosti. Třeba chráněné byty apod. Pokud bych měla dítě s DS, rozhodně bych od jeho sourozenců nevyžadovala, aby se o něj postarali, kdybychom jako rodiče už nežili. To by záleželo čistě na nich, jestli chtějí. Do toho se nedá nikoho nutit.
Hagar a 7dětí
  • 
4.12.2008 1:24:25
to se nedivím,že to zrovna ty nechápeš...není to o ženatých milencích,takže nic pro tebe
Dagi, 2 děti
  • 
3.12.2008 22:18:26
Tak já moc dojetím nepláču, ale toto mě fakt dostalo.
 Příspěvky 110 z 532 [Dalších 522 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.