| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ať je ti Tam dobře, Ondrášku

 Příspěvky 110 z 198 [Dalších 188 >>]
  • 
28.10.2012 21:37:57
Dobrý den,Píšu vám i na youtube komenty a koukala jsem se i na video Ondráška(Ondrášek naše sluníčko,od+maminky,Ondrášek)Je mi to moc moc moc líto,myslímm na to už od jary 2012 a dnec 28.10.2012 a zjistila jsem že se jedná o toho krásného Ondráška na kterého já myslím každej večer(nelžu)a je mi to strašně líto co se sttala vaší rodině myslím Ondráška,teď co to píšu u toho celou dobu brečím,kolikrát brečím i před mamkou a ona aď toho nechám,ale to nejde. Nejde na toho krásného broučka přestat myslet,pokaždé,když na něho myslím modlímm se k BOHOVI aď ho vrátí,ale on jako by mě neslyše,mám pocit že není,vždy mu říkám že mu dám vše co chce jen aď ho vrátí.Mám totiž málého jedenáctiměsíčního brášku naštěstí není nemocný a jsem ráda,protože to je to nejhorší co se rodině a děťátku může stát.Prosím odepište mi na email: kina.svbodova@seznam.cz je mi 10 let.
Toto je pro Ondráška do nebíčka,strašně bych si přála abys tu byl dala bych cokoli.A ještě to věnuju mamince vám a celé jeho rodině tak naschle a držte se
Svatka S. ,2 děti
  • 
28.12.2008 0:28:41
Vážení rodiče malého Ondráška, přesně vím,co celá vaše rodina nyní prožívá. Před 10 lety mi na neuroblastom zemřel můj prvorozený syn Martínek, Bylo mu pět let, když u něho nemoc zjištěna. Léčili jsme se na onkologii v Motole. Při příjmu na oddělení jsem zažívala stejné pocity jako vy, malý měl dlouhé kudrnaté vlásky a v očích vyráz naprostého zděšení z dětí bez vlásků, všudepřítomných kapaček, misek na blinkání, bolesti a utrpení jeho vrstevníků. Diagnostikovali u něho 4.tzn. nejtěžší stadium. Velké naděje nám nedávali, ale lečba zabírala a tak nám to připadalo jako malý zázrak. Martínek byl moc statečný, prošel chemoterapií, operací i transplantací kostní dřeně. Rok byl v remisi. V listopadu 1997 nám oznámili, že se mu nemoc vrátila. Zkoušeli ještě nějaké léky, ale bez většího efektu. Po strašných bolestech 11.3.1998 zemřel. Tolik bolesti a utrpení, co Martinek zažil, dokáže pochopit jen ten, kdo si něčím takovým prošel. Na bezmoc, kterou prožívala celá moje rodina nezapomenu do konce života. Přesně jako vy jsme mu slíbili, že už bude jenom doma a do žádné nemocnice už nepůjde. Dívat se na jeho marný boj nás ničil. Vysoké dávky morfia ho uspávaly na dlouhé hodiny, při kterých aspoň necitil bolest. Zemřel v noci s úsměvem ve tváři. Skutečně se usmíval. Pro něho utrpení zkončilo. Zkončilo i pro vašeho Ondráška. Přejme jim ten klid, kdy už je nic nebolí. Přeji celé vaší rodině jenom to nejlepší. Svatka S.
Simona, holčička 1,5roku
  • 
14.12.2008 16:00:35
Pláču a nemůžu udržet slzy...Když si vezmu čím jste a hlavně Ondrášek musel projít, jak byl statečný a bojoval, a stejně si ho ta hnusná nemoc odvedla pryč... Něco takového by se vůbec nemělo dít!!! Je mi to moc a moc líto! Sama často pomýšlím, co všechno by se mojí holčičce mohlo stát a děsí mě to, člověk chce vidět toho svého človíčka šťastného a spokojeného. Věřím ale, že i přes své poslední dlouhé měsíce, kdy musel Ondrášek bojovat, tak ve Vás měl tu nejúžasnější rodinu, jakou mohl mít! Dokud tady mohl být, cítil u sebe svou maminku a já věřím, že je snad opravdu někde nějaké to nebíčko, kde si všichni andílkové žijí už jen v lásce, bez bolestí a nemocí. Moc Vám přeji, abyste mohli myslet na Ondráška už více bez bolesti a více s láskou, vzpomínali na to, jak byl úžasný a že je moc dobře, že jste ho měli a že měl on vás! Držte se! A Ondráškovi i ostatním andílkům posílám do nebíčka velikánskou pusinku a objetí!
Darina
  • 
13.12.2008 16:11:44
Tak silný příběh a napsaný tak, že z něj přímo vyzařuje ohromná odvaha, síla, pokora ... jsem snad ještě neviděla. Přeji hodně sil, Ondráškova dušička bude stále s Vámi.
Jitka
  • 
12.12.2008 10:16:55
Milá Petro,
nemůžu zastavit pláč a přes slzy ani pořádně nevidím na klávesnici. Myslím na vás a úpřímně s vámi cítím. Chápu, že žádná slova nedokáží zmínit to co prožíváte, ale aspoň na dálku vám posílám pohlazení, pevné obejmutí a snad pár slov podpory. Držte se a hodně sil! Také posílám malému Ondráškovi pusinku a pohlazení. Je mu určitě dobře a věřím, že se jednou znovu setkáte.
Všechny krásné okamžiky a vzpomínky si člověk musí schovat na mizerné časy jako takový ohříváček na zimu. Hodně takových nádherných vzpomínek a ať milosrdný čas zmírní všechno, co je teď tak těžké a zanechá ve zpomínkách jenom ty nádherné okamžiky.
Sakra, proč! Proč se tohle děje!?
Bože, prosím, jestli jsi, ochraňuj co nejvíce dětí a opatruj ty, co to štěstí nemají.
aa
  • 
5.12.2008 17:14:45
Co je to za arogantní a necitlivý příspěvek? :-X Zrovna člověk, který má rád zvířata to má chápat a ne napadat autorku, které odešel kocourek, v té době jediný přítel. Sama tam na konci píše, že mateřská láska je nejsilnější, proto si myslím, že ta paní ví, o čem je řeč.
Martina, Martínek 3,5 roku
  • 
5.12.2008 0:33:11
Je mi to hrozně líto když čtu něco podobného. Je to hrozně nespravedlivé. Když si vzpomenu kolikrát jsem dnes synovi nadala za blbost a přitom by to mohlo potkat jeho mám chuť si nafackovat. Moc Vám držím pěsti ať to zvládnete. Já bych tolik sil neměla.
5.12.2008 0:13:09
Peťko, je mi strašně moc líto odchodu vašeho Ondráška.Přeji Vám i celé Vaší rodině hodně síly a pevnou víru, jinak se to asi zvládnout nedá.
Člověk se opravdu zaobírá malichernostmi a díky tomuto příběhu si to budu dlouho a dlouho uvědomovat.
Možná bezdětné páry mají štěstí, že nemohou poznat takovou bolest, jakou Peťka a ostatní maminky andílků.
Těžko říct, co čím Bůh zamýšlí.
A za co bude asi moje dnešní motlitba? Aby se mé dvě holčičky, které teď spokojeně chrupkají ve svých postýlkách nezalíbily Bohu natolik, aby si je vzal k sobě.
Hagar a 7dětí
  • 
4.12.2008 1:00:59
máš pravdu a napsala jsi to za mě....
Hagar a 7dětí
  • 
4.12.2008 0:56:46
soucítím s vámi!!Upřímnou soustrast,víc se asi napsat nedá
 Příspěvky 110 z 198 [Dalších 188 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.