| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Účinná zbraň bezbranných

 Příspěvky 110 z 99 [Dalších 89 >>]
Verča (Nelinka, Nikolka)
  • 
4.11.2008 12:19:24
Já mám taky takový pocit, že děti pláčou, kyž jim něco je. Možná, že některé ne, ale u nás to tak bylo.
První dcera ze začátku pořád spinkala, pak začala čím dál hůř usínat. Pak jsme ji i třeba hodinu houpali zabalenou v zavinovačce na balonu než usnula. Šla jsem s ní do poradny a tam jsme zjistily, že nepřibírá na váze. Začala jsem přikrmovat a od té doby je to zlaté dítě, které pláče minimálně. Druhá dcera ze začátku taky pěkně spinkala, pak začala mít problémy s bolením bříška. Začala zas čím dál hůř usínat (opět dlouhé uspávání na balonu), nebyla schopná usnout ani v kočárku. Zdála se nám jakási červená, myslela jsem, že to jsou potničky. U lékařky jsme zjistily, že má ekzém. Plakala ještě, než jsme ho vyléčily. Pak byl chvilku klid a zase začala těžko usínat a přestala přibírat na váze. Tak jsem začala přikrmovat umělým mlékem a od té doby, stejně jako starší dcera, je moc hodná, pláče minimálně a vydrží si dlouho sama hrát. Takže u nás ten pláč opravdu nebyl jen tak pro nic za nic.
MM
  • 
29.10.2008 13:49:17
Třeba najdete odpověď v knížce Koncept kontinua ...
janna,2 dcerky
  • 
29.10.2008 11:57:04
a to mi to také necoříká.první dcerka celkem v pohodě.ale tahle malá furijka,budou jí 3.a dny kdy neřve,většinou vsteky bych spočítala na prstech.

jako mimi do 2 měsíců no jakž takž.ale po pul roce,nechtela v noci spat,brala prášky pro deti od 10 let,jen čtvrtinku,aby spala a aby se uklidnila(protazin).pak od roku chvilku klid,pak v roce a pul zase protazin asi 3 mesíce.střídalose to s obdobím bušením hlavou do čehokoli a kdykoli,stačil špatný pohled.

ted spí starší dcerka asi 3 mesíce u babičky a vidaj se malo,chvilku přes den než sse madam sklidní,po hodince si totiž vjíždej do vlasů a rvou se jak koně.malá ji malem vypíchla oko tužkou když psala ukoly(1 třída).nebo ji kouše nebop štípe.samozřejmě že za je potrestaná,ale otřepe se a jede dál.

a jen tak prozajímavost,nasi říkají že není normální že takové dítě este nevideli.ale já když se bavím venku s ostatnimi maminkami ,maji lautr to samé uřvance a řváče.asi to vážně bude tou dobou.
luca
  • 
27.10.2008 16:59:25
Taky mám pocit, že děti jen tak pro nic za nic nekřičí a nebrečí. První naše mimi bylo pořádně uplakané a bylo to pro nás fakt náročné. Zkoušeli jsme vše možné, měla jsem strašný pocit, že mu nemůžu pomoci, pak to nějak samo po půl roce přešlo. Ale myslím, že když už jsou rodiče úplně vyšťavení, nemají mít špatné svědomí z toho, že toho uplakánka prostě nechají brečet, obzvlášť, když mají víc dětí. Každopádně bych se snažila zjistit, co je příčinou.
27.10.2008 16:15:43
I to by ses mela snazit odbourat, protoze deti, co spi s rodici v posteli, se probouzi casteji...
Vážný
  • 
27.10.2008 16:08:35
My jsme meli taky dite schopne brecet 3 a vice hodin a to trvalo tak do 3 let!!!. Jednim z hlavnich duvodu, kdyz jeste nechodil bylo, ze nesnasel omezeni svobody v postylce, brzo se ale naucil si stoupnout a PRELEZT okraj postylky v dolni poloze a hup po hlave na zem. Pak uz nejen po hlave, takze byl v postylce k neudrzeni. Takze nejaky cas usinal mezi nami, ale do usnuti jsme ho museli drzet. Usnul v pulce vety.

Pak se ukazalo, ze ma od problemu pri porodu LMD, ze je silne hyperkineticky (neurologicky nalez kolem 4 let), ze jsou tam nalezy v oblasti neurologie, reflexu,...

CHodil do specializovane skolky,chteli ho dat do zvlastni skoly, ze nezvladne normalni vyucovani. Nasli jsme mu priznivou skolu a ucitele, dostal integracni papiry od PPP, projevila se u nej dyslexie a silna dysgrafie, zvlast pod tlakem. Taky na TV mel problemy s koordinaci a orientaci. Nicmene jinak s nim manzelka drela a tak mel v 1.-4. tride same. A nyni jiz jen se slabou dyslexii (mluvci z nej nebude) a s jakztakz citelnym pismem bude delat prijimacky na 8-lety gympl, kam strasne chce...

Dodnes mu zustalo, ze tezce nese odmitnuti, vysmech, prohru a je pak agresivni, nebo se sesype. Ale to uz je jen malickost (kterou rada zneuziva mladsi sestra).
27.10.2008 9:11:06
Magrátko, my se přece trochu známe, ani jsem nevěděla, že máš čerstvé miminko. Nemám čas číst všechny příspěvky, to ty asi taky ne.
Obě moje děti řvaly kudy chodily, to první bylo šok, to druhé... byla jsem přesvědčená, že jsem tak v klidu a tak vyrovnaná, že se mi to stát nemůže. Stalo se. O nějakém: žehlíza, zatímco miminko spí, se mi mohlo jen zdát. Ale všechno jednou skončilo. Musím říct, že Amy má záchvaty nevysvětlitelného, srdceryvného pláče i v pět letech, ale většinu času je to bezvadná holka. Syn z toho vyrostl dáno, je hypersensitivní - fyzicky i psychicky, ale je to už nesmírně samostatný, odvážný kluk s obrovskou disciplínou - kterou díky svému hendikepu fakt potřebuje. Prostě ono to skončí, Vojtíšek bude chytré, citlivé, vnímavé dítě, ale bude to dobrý.~R^ Drž se!
luca
  • 
26.10.2008 21:07:28
Prosím tě, kdo ví přesně do čeho jde, když se rozhodne pro děti? Podle mě mizivé procento.
26.10.2008 19:19:37
Ale v postýlce už nejsme dávno.Spát u nás v posteli si vydobil od 6 měsíce.;((
 Příspěvky 110 z 99 [Dalších 89 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.