| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bakalářky, …ale moje!

 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]
katyh
16.11.2008 15:05:38
Ahoj. Studium na vysoké i v pokročilém věku doporučuji všem. Rozhodla jsem se dvacet let po maturitě. Udělala jsem rázný řez a změnila celou svou profesi. Nějak mi dřív nedocházelo, že je to možné. Teď už budu mít školu pomalu hotovou. Právě píšu diplomku na téma o rodině. Všem co se rozhodnou studovat fandím.:-)
2.11.2008 20:06:05
No ja to delam stejne jako Jirka. Ucit se zacinam az dam deti do postele, nekdy kolem devate. Neucim se porad, jen kdyz je potreba. Na zkousku se ucim tak tri dny dopredu - a to vetsinou nocovky, ale pak to dohanim o vikendu. Jsem sice spac, ale tech 5h spanku mi pres tyden staci. Ale jsou dny, kdy jdu spat uz v osm:-) Ja prave do skoly jezdim autobusem a nebo s manzelem autem - takze tech 30 minut vyuzivam take k uceni. Ja jsem trochu flegmatik - tak mozna proto se neumim stresovat. Ono je to asi nekdy vyhoda.:-)
Ale ono s tim studiem - asi si to musi kazda v nas nejak usporadat. Chapu te Daso, jestli uz mas takovou zkusenost, ze jsi pak skepticka. Ale, kdyz jsi zvladla tu prvni skolu, pak statnice z anglictiny - myslim, ze nebude problem :-)
Jiřka + 2 kluci
1.11.2008 18:22:56
Dášo, ano, je to o určení priorit. Pro mne je priorita moje rodina a škola je až na druhém místě. Takže děti opravdu ani neví, že studuji, věnuji se jim plně celý den a o víkendech normálně jezdíme na výlety. Nemám ani ten nejmenší pocit, že bych jim musela něco do budoucna vynahrazovat. To je holt moje aktivita a nechci tím pokud možno nikoho zatěžovat navíc a tak se se školou protloukáme nocema. :-))
1.11.2008 14:32:16
Jiřko,diky moc.Zkusim to tedy,mne ale spanek bude moc chybet.Mozna bych si pri cteni pohadek nemela k malemu lehat do postele,ale treba sedet,jenze on me tam tak chce!Vim,ze mi ten starsi proklouzl mezi prsty,vyrostl jedna dve,ani nevim jak a je pryc,zije v Anglii.Proto jsem mozna s timto druhym(5let)trochu hystericka v tom,ze s nim chci byt o to vic,co jsem zanedbala s tim starsim,nevim.No jeste malou poznamecku si neodpustim,vim,ze se zvladnout da vsechno,kdyz se musi,ale tady jsem narazela na to,ze se to pripadne nemusi(studovat pred tim nez mam deti,nebo az jsou velke)a hlavne se porad pise- v pohode.Ja bych byla v nepohode,uz kdybych jen dite nekomu sverila.Na druhe strane,kdyz jsem mela toho prvniho,bylo mi 22 a delala jsem plno veci vc.studia,byl u babicky a nijak me to netrapilo,taky se tam tesil.Dnes to ovsem trapi me.To je ale muj osobni pribeh,kazdy to mame jinak.Moje mama studovala,mela nas 3 za sebou po roce(6,7,8let) a 5let dojizdela na Univerzitu do Prahy.5.let znam mamu ospalou,ktera blimbala,kam sedla,nikam jsme nejezdili,jenom jsme slyseli,ze nam to mama jednou 1000x vynahradi(to rikal tatka).No happy end to nemelo,mama dostudovala a..nasi se rozvedli...
Jiřka + 2 kluci
1.11.2008 11:59:21
Dášo, učím se po nocích, po večerech se věnuji ještě dotazům maminek jako lakt. porad. a poklidím domácnost. Má hodina na školu začíná okolo 21. h. Prostě nechci nikoho šidit, děti v podstatě neví, že studuji (kdyby mne neviděly do té školy některé víkendy chodit. Tedy intimní život s manželem trochu trpí, když se do školy připravuji intenzivně, to je pravda, ale je to vždy dočasné období (byť teď trochu delší vzhledem k velmi náročné bc. práci, respektive obrovskému záběru, které mé téma nabízí). Člověk si zvykne na všechno a tak můj organismus zatím těch max. 5-6 hodin spánku za den zvládá, prostě přepnu knoflík a musím vydržet. Snažím se to částečně dohnat o víkendu, kdy většinou jeden z těchto dnů se snažím spát zhruba 3 h během dne. To mi hodně pomůže. Ale opravdu se zvládnout dá vše.
1.11.2008 11:02:10
no mozna mas pravdu,ja jsem studovala pred mnoha lety,denni studium,zadne babicky,manzel na vojne,dite jsem vlacela i ke zkouskam,hruza.Obdivuji lidi,co se ve zkouskovem obdobi nestresuji,protoze pro me byla predstava,ze budu zkousku opakovat neprijatelna,proto jsem se tak bala,nechtelo se mi to ucit nanovo.Je ale jina doba,studuje kdekdo,tehdy bylo velke stesti se na skolu dostat.Dodelavala jsem tri roky a nescetnekrat s tim chtela strelit,ze mi bylo dite milejsi.Ale byla jsem hodna holka,ktera rodicum slibila,ze skolu dodela i s mrnousem,tak jedine proto jsem setrvala az do konce.Dodnes si to ale vycitam,o kolik jsem dite okradla.Ja si to fakt v realu neumim predstavit,jak se to da dnes delat,ale asi to jde,kdyz to vsechny pisete.Chodim do prace,v lete delam statnice z anglictiny,takze neco malo se taky potrebuju ucit,ale vecer po precteni pohadky jsem mrtva a jen se odkulim do sve postele,takze uceni nic.Pres den je tolik jinych veci,zalezitosti k vyrizeni,uklid,nakoupit velmi malokdy i uvarit,v sobotu a nedeli jedeme nekam na vylet,takze taky nic.Fakt nevim,kde brat ten cas,pokud bych dite nefoukla denne aspon na 2hodky k babicce,coz nemam,nebo mam ale nechci,nevyhovuje mi zpusob vychovy.I kdybych ty dve hodky nahodou ziskala,tak bych urcite zase behala okolo zalezitosti rodiny nebo si konecne precetla noviny nebo vyrizovala.Idealni je do prace dojizdet vlakem,to ma kamaradka a ma jistotu denniho uceni a taky-velke deti,ze..Vy nejste vecer unavene?A kdy spite,kdyz se po vecerech ucite???
31.10.2008 21:10:12
Tak ja bych zde prispela, tim jak to muze fungovat. No ja mam dve deti, ve veku 4 a 5. let. Oba chodi do skolky, ja jsem zacala studovat pred dvemi lety a to denni studium. Toho casu jsem byla na materske. S hlidanim deti jsem se stridala bud s manzelem a nebo babickou. Druhe ditko uz chodilo do skolky. Ani jedno z deti tim nestradalo, naopak - hrozne se tesi, kdyz jdou k babicce a take na nas, kdyz prijdeme domu. Skolu mam jen 3x tydne - je to tedy jako kdybych chodila do prace. Odpoledne si s detmi hraji a snazim se je zapojit do domacnosti.K tomu jednou tydne vedu krouzek pro male deti u nas na vesnici. Ucim se po vecerech. Mam cas i na manzela a na sve konicky. Samozrejme, ze zalezi na tom,jakou skolu studujete, ale zvladnout se to s pomoci manzela ci prarodicu da. A jak zde psaly ostatni studujici maminky - jde to i bez teto pomoci. A pravdou je, ze clovek neskutecne omladne :-)A ze bych nejak stresovala, ani ne - je to mozna prave tim, ze uz jsem starsi a ze moje deti jsou pro me dulezitejsi nez zkouska - takze kdyz ji nedam na poprve, tak na podruhe to prece vyjde:-) Zatim to vzdy na poprve vyslo:-)
29.10.2008 15:17:11
vyborne je spojovat slovicka s obrazky,lepe se to pamatuje.
Iva
  • 
29.10.2008 14:57:24
Ahoj, pročítám tyhle příspěvky...mám dva a půl ročního synka a láká mě zkusit dálkově tenhle obor (Učitelství pro mateřské školy)
Jsem ovšem jako Alenka v říši divů, moc si nevěřím, ale ta touha zkusit to...Napíšeš mi jak to zvládáš? Je to náročné studium? Jasně, že nechci rodinu odkopnout na úkor studia, navíc si moc přejeme druhé mimi ale nedaří se...odpoutat myšlenky by bylo taky fajn...Poraďte...Budu moc ráda za každou radu...Iva
29.10.2008 11:21:25
pripojuji se ke gratulacim pisatelce ALE,jak sama pise- ma velke samostatne ditko,ktere maminku uz nepostrada(snad jen ty ciste ponozky...slovy autorky) a to se pak studuje trochu jinak,nez s malymi detmi.Podezrivam ty s malymi detmi,ze tu trochu blbnou sisky maminkam,jak je to super,vsechno v poho,jenze uz nenapisou,jake to jsou stresy ve zkouskovem obdobi,kdy dite hlidaji babicky nebo nejake slecny na hlidani,rodina proste prilis nefunguje...Pak se muze zdat mamince,ktera se na studia po vasem doporuceni vrhne,ze je neschopna,protoze ona to jaksi v takove "pohode" nezvlada.Samozrejme zalezi taky na typu skoly a jeji narocnosti(napr.prava,medicina proti verejna sprava dalkove...).Ale hlavne mile maminky,neni to az v takove pohode a kdo rika ze ano,lze a chce z vas udelat idioty.Je logicke,kdyz prijdete do jineho stavu v pulce studia,ze chcete skolu dokoncit.Da se.Ale zacinat studovat s ditetem je holy nesmysl.Mam dite proto,abych se mu venovala a ne ho davala hlidat a stresovala se tvorenim vyzkumu a diplomky.Protoze ani behat od ditete do prace neni v poho a to se nestresuju zkouskama.Naopak zacit v dobe,kdy uz je dite ve veku toho autorcina,beru,to muze byt skvele a velmi prikladne!!
 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.