| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Z deníčku soukromé podnikatelky

 Příspěvky 110 z 96 [Dalších 86 >>]
Ivana
  • 
19.10.2008 21:48:04
Supééééééér, připomíná mi to dva romány Betty McDonaldové: Co život dal a vzal a Vejce a já. Má to styl, opravdu bezva...
  • 
18.10.2008 23:34:44
...mě se to líbilo. Za pár let se chystám na život na vesnici, tak aspoň trochu vidím, o čem to je. Tedy psa jen jednoho, z koček snad raději kocoura, místo kozy ovečku a rozhodně ne slepice s kohoutem!
Veronika, školák a předškolačka
  • 
15.10.2008 21:29:01
Myslím, že není nutné psát o všem a pro všechny :-) Každý má zkrátka své vlastní asociace a své vlastní zkušenosti a jeden a ten samý text u každého vyvolá jinou reakci - to je na tom přece to zajímavé, ne ? :-) Piš tak, jak to cítíš, kdo tě nepochopí, třeba tě obohatí zajímavým pohledem z úplně nového úhlu (nebo tě naštve a i to je normální :-) :-) ).
kopidlno
15.10.2008 16:29:21
Válím se tu smíchy po zemi - ROFL nebo jak to bylo :-) :-) nádhera, prosvičila jsi mi bránici a dala sílu do další bitvy, jdu venčit psy a zkontrolvat jestli náhodou naši kocouři nemají taky koťata...
Apolena.
15.10.2008 16:12:56
Lucko,
ale my nebydlíme daleko od civilizace, máme auto, taky do civilizace jezdí přímo od nás autobus. U vás to přece jen asi bylo jiné, pokud dcera bude chtít chodit do nějakého kroužku, plavat, cvičit..., není problém ji kamkoli dovézt.
Asi budu muset příště jasně napsat, že nepíšu úplně o všem, co se ten den dělo - ale já jsem doufala, že to tak nějak je poznat...
15.10.2008 15:49:26
Sylvo, Veroniko,
já píši z vlastní zkušenosti, měla jsem takové rodiče, bydleli jsme daleko od "civilizace", byla jsem obklopena úžasnou přírodou a hodně lidma (táta byl ředitel rekreačního zařízení), ale přesto jsem zase já záviděla těm "panelákovým" dětem, kteří mohli chodit na co je bavilo a maminky přišly z práce a věnovaly se jim (občas jsem u nich byla)a o víkendech jezdili na výlety. Naši pracovali 16 hodin denně (vč. sobot a nedělí, kdo zná rekr. středisko pro 120 lidí, dokáže si to představit), dostala jsem veškerou péči - pochopitelně hygienu a tak, ale o tom vůbec nemluvím. Nevím jak to popsat, ale když jsem to četla, vzpomněla jsem si na svoje pocity. Naši mají taky do dneška pocit, že když jsem bydlela v přírodě se zvířaty, byl to ráj na světě a já zas lituji, že jsem nemohla závodně plavat, přestože mne několikrát ve škole přesvědčovali, že jsem nemohla chodit na zpívání, ač mě tak bavilo, že jsme o víkendech nejezdili za zážitky a prázdniny,... to bylo pochopitelně nejvíc práce. Nestěžuji si, jenom upřesňuji, proč jsem to napsala.
Apolena.
15.10.2008 11:43:38
Sylvie,
naši psi s námi v posteli nespí, přece jen bychom se k nim už asi nevešli :-), on ten třetí taky není maličký, je to kříženec labradora a dogy :-). Čtvrtý pes je sice malý, ale už by v posteli nebylo místo asi ani pro něj (pro ni). Kromě toho by asi protestovaly kočky :-).
Ale bydlí s námi v domě, pletou se mi v kuchyni pod nohama - a já to mám ráda.
Je to asi tak, každému vyhovuje něco jiného, každý je spokojený s něčím jiným, mě by asi zabilo žít v paneláku, ale když někdo napíše něco legračního ze života v paneláku, ráda si to přečtu.
Sylvie
  • 
15.10.2008 11:40:10
Abych nezapomněla, ten kohout je prostě klasika :-), úplně to vidím. U manželových rodičů na Moravě mají taky takového. A na dvůr dostane každá návštěva jako povinnou výbavu pořádnou hůl do ruky :-). Já to zatím odmítám, protože tvrdím, že MNĚ ještě nikdy žádné zvíře neublížilo. Zatím mám štěstí, ale co já vím, kdy kohout vyrovná skóre :-).
Sylvie
  • 
15.10.2008 11:34:24
Přesně tak, zvířat, které máš ráda, to je na tom to podstatné. Máš je, protože je máš ráda a protože je hceš mít. Stejně jako já. Taky vtipně vyprávím nebo píšu, co a jak mi ničí a co provádějí, ale je to jen pro pobavení. Nestěžuju si. Protože je miluju takové, jací jsou, a i když je s nimi hodně práce, starostí a stojí to i peníze (třeba tomograf pro epileptika), je to pro mě obohacení.
Jednou jsem na otázku širšího příbuzenstva, co chceme za dárek, bezelstně pravila, že povlečení na postel, na kterém se nebudou držet psí chlupy. A asi umíš uhádnout, jaká byla reakce. "No tak nepouštějte psy do ložnice". Jo, jasně. Mohla bych je držet venku v boudě. Nebo bych je mohla rovnou odstřelit, to by bylo nakonec levnější a bez chlupů. Ale já se přece nebudu nikomu omlouvat za to, že miluju psy, a že mě hrozně těší, když se ráno probudím a vedle mě, krom manžela (aby nechyběl ten prvek) funí psí čumáček (dva, tři), když se na mě dívají veselé psí oči a říkají "tak co, už konečně vstáváme?". Prostě to miluju a komu se to nelíbí, ať mi vleze na záda. Vždycky mě dostanou lidi, co reagují takovou úžasnou radou.
Kromě psů toužím mít koně (ale manžel ne :-)) a nebo aspoň ovečku (manžel taky ne - ale ještě to na něj zkouším, že by ovečka okousala trávu a on by nemusel jezdit se sekačkou :-).
No a malamuti jsou úžasní, sice je doma nemám (moje holky jsou křížené choďačky), ale kdysi jsem chodila pomáhat do psího útulku a tam jich pár bylo. Prostě medvědi, medvídci :-). A jako štěňata musí být úžasní :-).
Apolena.
15.10.2008 10:47:45
Sylvie,
jsem moc ráda, že jsi článek pochopila přesně tak, jak jsem ho myslela - jako popis celkem všedního dne, popis zvířat, která mám ráda, i když mi žerou růže a rajčata :-). Nepřipadám si jako rolnice-údernice, nechlubím se, nestěžuju si, mám tenhle život ráda. Nic víc než pobavit jsem opravdu nechtěla.
Při čtení některých příspěvků jsem vzpomínala, jak jsem před léty nevěřila, že malamut (a štěně k tomu) je něco jako středně velká atomová bomba :-D.
 Příspěvky 110 z 96 [Dalších 86 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.