| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Život jako úkol

 Příspěvky 110 z 177 [Dalších 167 >>]
31.10.2009 19:11:29
také jsem ho měla. než se mě zhroutil svět. Chlap mě neopustil,nepodvedl,ale už mě nechce.
nemá důvod. Bohužel,jen prostě chce žít bez lásky,bez přátelství.
Ano je dobré mít ideály. Ale nepodceńujte žádný aspekt ve vztahu.
jednou může banalita vyrůst v obludu a sežrat váš svět.
Gordita
26.10.2008 16:14:30
Příjmení bych neřešila, je spousta zemí, kde si ženy nechávají svoje příjmení celý život, jako třeba Belgie a Španělsko, a připadá jim nepřirozené, když si žena příjmení mění (byla jsem 10 vdaná za Belgičana, změnila jsem příjmení a pak jsem pořád vysvětlovala, že opravdu nejsme sourozenci, pak byl pěkný problém to příjmení po rozvodu měnit zpátky na rodné, protože Belgičani mi to po manželovi zavedli jako rodné, až se vdám za španělského přítele, příjmení si nechám svoje, ale dcera bude mít příjmení partnerovo i moje, jak je ve Španělsku zvykem...)
22.10.2008 10:39:28
Maw - není zelenější, naopak. Ten druhej břeh by potřeboval sakra zalejt a pohnojit...A s manželem mám jistotu, jakou už s nikým jiným mít nebudu-nevěra mi prošla tak hladce, pořád mně miluje a chce být se mnou, pořád si můžu chodit kam chci... Ale já cítím, že ho tím ponižuju a ani mně to nevyhovuje.. Možná by bylo lepší být s malým chvíli sama a pak k sobě buď znovu najdeme cestu, nebo ne a časem najdeme někoho, kdo bude s námi na stejný vlně.Dneska už se nebojím že ne, chlapů i mladých, co jsou schopní mít rádi cizí dítě je hodně...
Je mi z toho, co se stalo, dost smutno.Moje nová láska to všechno nějak neunesla - a já taky ne, neuměla jsem se rychle rozhodnout, začal do toho každý mluvit a šlo to do háje.. I přes to, že bych neměla ani jednoho, byla bych radši sama, ale pořád váhám, protože by se mohlo stát, že když odejdu, ty vrátka k manželovi si navždycky zavřu - čert vem já, ale malej... Nevím co je lepší a nechci to uspěchat.. :-( Ale ať udělám cokoliv, vždycky to bude někoho bolet.
Aimée
  • 
20.10.2008 15:33:48
Ale :-) vždyť jsem psala, že každý, kdo souloží, musí počítat s jistou možností otěhotnění. A to, že ani kondom, ani prášky, ani další metody nejsou spolehlivé na 100%, píší na všech těch příbalových letáčcích. Věřila bys, že je mají i kondomy? :-)

Prostě je to tak, že každý, kdo se účastní pohlavního života, s tím musí počítat. Jenže tady vyvstává jiný problém - a to sice, že bohužel souloží leckdo - i nevyzrálí, špatní, nakažení anevímcoještě... A často pak chudáci ty děti :-(

Jisté řešení bych viděla v tom, aby pokud možno všichni rodiče vedli své děti k zodpovědnému chování - a to nejen v sexu. Jistě, spousta dobře vychovaných dětí také udělá chybu, ale bohužel znám spoustu rodičů, kteří právě děti k zodpovědnosti a dalším dobrým i užitečným ctnostem nevedou... A ze špatně vychovaných dětí jsou často zase nekvalitní rodiče atd. atd. - takže začarovaný kruh :-(

20.10.2008 14:13:07
Neznám žádnou 100% účinnou antikoncepci, snad kromě nesouložení.
Ty ano? Šťastná to žena!
Aimée
  • 
20.10.2008 8:53:36
A kdo tu mluví o potratech? Předpokládám, že pokud někdo děti neplánuje, tak snad používá vhodnou antikoncepci - přiměřenou svému věku, zdravotnímu stavu, financím... V dnešní době je nepřeberné množství preparátů, takže si je možno vybrat. A pokud někdo souloží, tak snad musí počítat s tím, že existuje jistá možnost otěhotnění. To snad vědí děti už na základní škole, ne?????
A dále, je nanejvýš správné uvažovat nad svým chováním a jednáním. Nebo je snad normální někomu ubližovat? Dokonce člověku či lidem, kteří se vůči nám nijak neprovinili? Mám spoustu chyb, ale snažím se opravdu chovat tak, abych nikomu neublížila. Sem tam se to i stane, existují různé složité situace, ale snažím se to minimalizovat. Ale o to by se měl snažit každý, ne????
Ovšem chápu, že hodnoty máme každý trochu někde jinde... Nakonec, každý z nás dobře ví, co je dobré a co ne, a musí se se svým svědomím srovnat sám :-)
Veronika
  • 
14.10.2008 12:24:25
Děkuji za milá slova chvály. Také jsem chtěla studovat psychologii, ale jsem líná - zůstala jsem laikem :-) Co se týče ateismu ...To je na dlouhé povídání :-), ale asi takto: Ateista jsem v tom smyslu, že jsem vyrostla v ateistické rodině, k žádnému náboženství jsem nebyla vychovávána (jen k prosté lidské slušnosti a zodpovědnosti) a nepatřím k žádné církvi. S žádnou církví se nedokáži ani dnes zcela ztotožnit (ani svatbu jme neměli v kostele, jen civilní). Z náboženských dogmat a pokrytectví podle mého názoru v minulosti vzešlo mnoho utrpení. Nicméně, co se týče morálky, jsem si vědoma, že mé životní postoje jsou blízké křesťanskému pojetí. V otázkách morálky se s křesťanstvím v mnohém shoduji a přestože nevidím svět tak jednoznačně černobíle, v tomto ohledu je podle mne škoda, že vliv křesťanství v naší zemi po válce tolik zeslábl. Je to společnosti na škodu.
pp81
14.10.2008 7:18:15
Všimla jsem si, že paní maw projela diskuzi a každého zkritizovala. Kde bere tu jistotu, že do toho vidí? Nelíbí se mi její reakce, které na mě působí, jakoby paní měla patent na pravdu. A myslím, že se hodně schovává za víru, znám spoustu lidí, kteří jsou věřící, ale to jim ještě nezaručuje to, že to jsou dobří a rovní lidé.
Snadno se kritizují ostatní, když s tím člověk nemá osobní zkušenost. Také jsem dřív měla zkostnatělé názory, až osobní zkušenost mi otevřela oči.
14.10.2008 0:01:07
jo,to je pravda,ja jsem taky desne nerozhodna,chodila jsem ke kartarce,cetla horoskopy,stejne jsem rozhodnuti musela udelat sama.Dobre nebo spatne,ale sama.Nastesti se clovek nikdy nedovi,jake by to bylo kdyby se rozhodl jinak,tomu my rikame doma "kebysmy".Moc na vas myslim a drzim palce i na nohach.
pp81
13.10.2008 21:32:16
Leni, nikdo vám nemůže radit, jak si zařídit život. Já to vím, že jsou chvíle, když člověk neví kudy kam a chce, aby mu někdo řekl, že to dělá správně, ale nikdo za vás nemůže rozhodnout. Držím palce, abyste to zvládla a nemusela někdy litovat, že jste se vydla špatnou cestou.
 Příspěvky 110 z 177 [Dalších 167 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.