| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Fetomaternální komunikace

 Příspěvky 110 z 179 [Dalších 169 >>]
7.2.2009 22:23:43
Já jsem měla v prvním těhotenství ve dvou a půl měsících krvácení proto, že se mi trošičku natrhla (myslím) placenta. Myslela jsem si, že je po miminku. Řekla jsem to manželovi a zavolala jsem s pláčem mamince. Ta mě utěšovala, že mám jet do nemocnice, že ještě nemusí být všechno ztracené, že doktoři třeba můžou mimčo zachránit. Stejně jsem do nemocnice jela jen s maličkou jiskřičkou naděje. A tam mě prohlédli a za pár minut mi na ultrazvuku ukázali tlukoucí srdíčko mého miminka. To byl jeden z těch nejkrásnějších zážitků.

Pak mi dali léky a nechali mě vybrat, jestli chci týden ležet doma nebo v nemocnici, ale že musím opravdu ležet. Věděla jsem, že nemocnice mě na rozdíl od domova přiměje kromě výprav na záchod ležet, tak jsem si vybrala nemocnici, kde mě navíc občas kontrolovali.

Mám zdravou a šikovnou osmiletou holčičku (a další čtyřletou), kterou bych třeba nemusela mít, kdyby se krvácení včas nezastavilo (o možnosti infekce ani nemluvě). Poškozené miminko doktoři nevyléčí, ale zdravé můžou zachránit.
MarkétaP + 4 dcerky
13.10.2008 23:15:21
Jo aha, to jsi sem asi odněkud kopírovala, když je to už z května :)))
MarkétaP + 4 dcerky
13.10.2008 23:13:15
Lalio, v pořádku to rozhodně není, registrace nemá žádný právní podklad!

Něco jiného je klasická pohotovost, tam mají s pacienty bydlící mimo danou oblast potíž, protože je částečně financovaná městskou částí (aspoň tak mi to jednou někdo vysvětloval), ale tohle je fakt nehoráznost ...
lalia
  • 
13.10.2008 22:38:43
Ahoj. Taky mám takový veselý příběh. 1.5. ve svátek jsem šla pohotovost na Bulovku (nejbližší porodnice), protože jsem večer před tím a ráno krvácela. Bylo to teda spíš takové špinění, ale raději jsme se tam vypravili pro klid. Byla tam milá mladá doktorka, která mi řekla, že mám placentu těsně u vaginální branky (nevím, jestli je to totéž, o čem tu píšete) a docela to podrobně a dlouho zkoumala, protože se jí to nezdálo. Chtěla mě ihned hospitalizovat a sestra vypsala papíry na příjem. Nakonec mi řekla, že když nemám sebou věci, ať jdu ještě domů a dorazím zítra na kontrolu a pro jistotu s věcma. Docela nás vyděsila. Předevčírem jsem tam tedy naběhla s taškou. Byl tam opět nějaký mladý doktor, který si netroufl to vyšetřit, tak povolal primáře, slavného MUDr. Záhumenského, který publikuje v nejrůznějších knížkách a člověk ho zná jako autoritu. Oddychla jsem si, že mě aspoň dobře vyšetří. Při vyšetření se mě mimochodem zeptal, jestli budu rodit u nich. Když jsem mu řekla, že mám registraci v Podolí, diametrálně ke mě změnil přístup, evidentně jsem ho už nezajímala. Řekl mi, že mám rozdíl 3,5cm mezi placentou a brankou a že je to vlastně dobrý, že se to možná ještě vytáhne nahoru. Nezapomněl samozřejmě dodat, že kdybych měla komplikace, ať se stavím v Podolí, k nim chodit nemám. Chápete to? Den před tím mi vypíšou papíry na příjem, že mám přijít k hospitalizaci druhý den a pak se dozvím, že mám vypadnout jen kvůli tomu, že mám jinde registraci k porodu? Naprosto jsem netušila, že se "nesmí" chodit na "jakoukoli" pohotovost, ale je tam tam, kde je registrace. Vůbec nevím, co si o tom myslet, možná měl pan doktor pravdu a je to fakt v pořádku, ale možná mě normálně vyhodil. Jak se v tom má normální člověk vyznat???
11.10.2008 16:22:20
Madlas, otázkou je, nakolik je záznam výhoda, když to nemá vliv na konečné zdraví dětí ;o)
madlas
11.10.2008 15:06:39
Jenže ono CTG má proti doppleru velkou výhodu v záznamu,který je možno hodnotit a ve sledování děložní činnosti,což doppler nedokáže.Takže pokud se miminku daří špatně právě při kontrakcích,lze to vyhodnotit jen na záznamu CTG.

11.10.2008 7:18:00
Madlas, tvůj příměr s kovářem pokulhává, to špatně chápeš momentální situaci v porodnictví. Rodit vleže na monitoru místo v tebou zvolené poloze sledovaná třeba dopplerem je asi takové, jako jít k doktorovi, který ze sterilizátoru vytahuje skleněné stříkačky s mnohokrát použitými tupými jehlami a odůvodŇuje to, že on už je roky zvyklej dělat to takhle a když si je sám vysterilizuje, tak aspoň má jistotu, že jsou opravdu sterilní a navíc nemusí stále vyhazovat další a další peníze za nové jehly se stříkačkami (tedy zastaralý porod nízkorizikové rodičky s CTG s nemožností vybrat si takovou polohu, která ženě vyhovuje), místo aby si vzal moderní jednorázové pomůcky, které po použití zlikviduje (tedy porod vedený bezpečně a zároveň s ohledem na pohodlí ženy, se sledováním miminka bez zbytečného omezování ženy, s porodem v poloze, která ženě vyhovuje).
madlas
11.10.2008 1:55:55
Milá Pajdo,velmi děkuji za realistický názor ženy žijící ve 21.století.Mám 2 děti,obě jsem porodila v porodnici a nemám z personálu ani z porodu v poloze vleže žádnou psychickou újmu.Myslím,že rodit v porodnici s příslušným monitoringem by mělo být právě tak samozřejmé jako fakt,že s bolavým zubem nepůjdu ke kováři,pro léky půjdu do lékárny a ne k bábě kořenářce nebo k otci školastikovi.Přírodu mám ráda,ale návrat ke kořenům s představou přežvykování kůží před jeskyní není pro mne lákavou představou.Ale těm,pro něž ano,to ze srdce přeji,jen chci upozornit,že mamuti již vyhynuli:-D
9.10.2008 16:33:21
Pane doktore, už jste se neozval. Snad jste se v lesích neztratil...
Dlužíte tu spousty odpovědí a to nejen o tom, zda houby rostou.
7.10.2008 18:36:46
Neprožila jsem úplně to co veveruše ale trochu vím o čem píše.Pan dr.Záhumenský se na mě taky dobře podepsal.První porod jsem měla v jihlavě císaře a byl v poho.Druhý spon.na bulovce a byla u něj mladá paní dr.bohužel si nepamatuju jméno.Bylo tam tolik maminek že snad rodily i na chodbě ale paní dr.pokaždé přiběhla,pohladila mě a dodala sílu a povzbuzení.S ní byl porod úplná báseň a já opravdu nekecám ale u porodu jsem se smála a byla opravdu šťastná z toho okamžiku zrození.Byla jsem u třetího tedy rozhodnutá pro bulovku.Byl poslední den přijetí protože druhý den měli malovat.Byla jsem tam jediná mamina!!!!Podle toho by se dalo předpokládat že si mě pan dr.bude více všímat.Jeho jsem viděla na začátku a pak po sedmi hodinách kdy mi šla krev jak z rodidel tak z konečníku.PA se taky moc nesnažila a nebejt manžela tak jsem tam asi zešílela.Měla jsem jednu kont.za druhou a šílené bolesti.Byla jsem vysílená.Já se opravdu snažila a ani jsem neřvala u toho.Jen jsem chtěla pomoct.Bohužel se nic nedělo.Po těch sedmi h.přišel pan dr.Záhumenský a když viděl krev co tekla na podlahu tak se choval jako bych byla nevychované p....Pak mě ale dorazil!!Řekl ať jdu na kozu a kolik že to mám porodů za sebou.Když zjistil že rodím potřetí tak mi řekl,že to moc prožívám a ať se vzpamatuju.Chtěli jsme pup.krev si schovat.Na to pan dr.zapoměl a pak mi tvrdil že to nešlo,že placenta šla okamžitě za plodem.Sama vím nejlíp kdy jsem vypuzovala placentu.Prostě se na mě podepsal a na bulovku i když je dobrá nejdu.Představa,že bych ho tam chytla znova mě děsí.Jdu do Roudnice a jsem s přístupem zatím opravdu moc spokojená.
 Příspěvky 110 z 179 [Dalších 169 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.