| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prozpívat se porodem

 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]
25.11.2008 11:48:44
kde jsi rodila? taky si chci zpívat ..~b~
7.10.2008 13:17:54
Co za zvuky jsem vydávala při prvním porodu si teda už nepamatuju, ale při druhým se mě pak manžel smál a říkal - teda takhle nas..nou jsem tě ještě neviděl.Tlačila jsem jak o život a vydávala ze sebe zvuky jak chlapy vzpěrači :o) Ale pomáhalo mě to. Neumím si ale představit při porodu zpívat, to bych asi fakt nezvládla :o/
luca
  • 
3.10.2008 1:48:50
Přesně! U nás to samé
  • 
2.10.2008 18:58:07
U vsech tri deti jsem u tlaceni hekala nebo-li rvala jako na lesy, vsichni pritomni mne u toho moc povzbuzovali a rikali, ze mi to evidentne pomaha. Nikomu to nevadilo, o cem jsme se stihli ujistit i mezi kontrakcemi (u dalsich deti jsem to predeslala jiz predem, co je ceka ;-) Hodne sportuji, prijde mi hodne logicke u tlaceni pustit vzduch ven... Mimochodem, jedno z ditek bylo zlaticko o vaze 4.8 kg, krasne k nam priplaval do vany, bez nastrizeni a natrzeni, asi to ma fakt neco do sebe ;-) Rodila jsem v Brne-Bohunicich u PA Burianove, nemuzu vynachvalit, po prvnim porodu jsem jiz nechtela rodit doma, tam mi bylo lepe, fakt ;-)
Terreza
1.10.2008 16:47:03

Zpěv je vůbec zajímavý projev a je pozoruhodné, jak propojuje tělesno a duševno.


Já jsem nedávno zpívala u zubaře. Dloubali mi z dásně úplně rozpadlý zhnisaný zub a mně bylo hloupé dělat přecitlivěle au au (i když to bylo VELMI au au). Zubařka mě pochválila, že zpívám (=vydávám zvuky tvořící melodii, neb slova se mi jaksi s otevřenou pusou tvořit nedařilo, a ani to nebyla konkrétní píseň) čistě a že se jí při tom dobře pracuje, ani si nemusí pouštět rádio.
~k~
Pett* (děti 2004, 2006, 2010)
30.9.2008 23:31:02
hmmm tak to je opravdu velmi podstatné :-)
30.9.2008 15:01:01
Nevím, ale odmala si často zpívá, a ráda. Většinu písniček si "sama složí", ale občas zanotuje i nějaké dětské písničky. A třeba nezpívá úplně čistě, ale trochu intonuje (což je, myslím, ve 2,5 letech docela úspěch). Takže na absolutní hudební hluch bych to neviděla. Spíš asi nemá ráda výrazné tóny, donedávna se bála i na pouti, CDčko má radši potichu, z hezkého koncertu pod širákem utekla (její mladší dcera ho protancovala bosa na trávě)... Takže spíš si myslím, že má jiný styl.

Zkrátka, Bekynka je milá, citlivá holka, která se strašně ráda tulí, hladí ve vlasech apod., ale můj zpěv nemusí. Tak se k ní o to víc tulím, mazlím, a říkám jí, že jí mám ráda, zpívat jí to nemusím ;-)
Olga, 4 pubertální bobíci
  • 
30.9.2008 9:00:28
Hezký článek! Děti už mám starší, porody taky probíhaly trochu jinak než dnes, nicméně už tehdy mě na možnost zpívání děťátku v bříšku jeden rodinný přítel, lékař, upozorňoval.

Možná nezaškodí v tomhle nápadu pokračovat i dál. Sama jsem se sice porodem neprozpívala, ale dětem jsem hodně zpívala, když byly malé. Myslím, že je to blahodárné jak pro jejich duševní pohodu (to asi nejvíc), ale i pro rozvoj intelektu. Aby se snad někdo nedomníval: rozhodně nejsem žádná operní diva! Tohle byly prostě písničky od maminky.:-)
marketa
  • 
30.9.2008 0:52:30
nema absolutni sluch? to ji pak muze vetsina toho, co zpivas nebo hrajes, znit falesne a je to pro ni nesnesitelne.
evik(dvě čertice)
  • 
29.9.2008 20:40:22
Hezké,u porodu jsem sice nezpívala,ale zřejmě z důvodů jakéhokoliv kontaktu s moji druhou holčičkou,když musela být na sluníčku kvůli žlountence jsem ji zpívala bez ohledu na sestřičky i čas. Hormony a cit matky k dítěti se nedají tak snadno potlačit. Nebyla u mně a tak díky zpěvu jsem jakoby byla těsně u ní.Těd, když už holky více rozumí,mně spíš mrzí,že plno písní neznám až do konce.
 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.