| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Názor: Trocha nepohodlí nikoho nezabije

 Příspěvky 110 z 470 [Dalších 460 >>]
Kočanská
  • 
2.10.2008 18:41:41
Dobrý večer,

jsem přesvědčená, že podobné výkřiky nemají žádný smysl. Každý má právo na vlastní názor a autorka článku by nikdy doma nerodila. Jsou zas tací, kteří by po svých zkušenostech již nikdy nerodili v porodnici. Existuje dost materiálů a studií, knih, které si může každý přečíst a udělat si svůj názor. Rozhodně bych si však nemyslela, že všichni lékaři jsou tím jediným zdrojem objektivních informací o tom, jak to vlastně s tím těhotenstvím a porody je. Já si například myslím, že vložit se bez obav do rukou lékařů je trochu bláhové. Minimálně by se člověk měl zajímat vždy o to, jaké zákroky nebo medikamenty dostává a to i když vše běží v pořádku. Moji příhodu s neonatoložkou zde radši nebudu popisovat, abych zbytečně nestrašila ty ještě neodrodivší :-) Všechno zlé je snad k něčemu dobré a prý se z toho, co způsobila mně poučila a chová se trochu jinak (no, někdo musí být pokusný králík, že?).
Kristina
  • 
30.9.2008 7:57:42
Pozor, kuřata nejsou moc zdravá, dětská lékařka mé dceři říkala, ať je dětem moc nedává...je v nich moc hormonů (nemluvím o kuřatech vypěstovaných doma...).
pajda
  • 
29.9.2008 8:46:19
Znáš nějaký případ, kdy v rodičce zůstaly nůžky nebo skalpel? já teda ne:-) Nevím, ve kterým století žiješ, ale časy, kdy studenti medicíny šly od mrtvol rovnou k rodičkám a nemyli si ruce, takže je nakazili horečkou omladnic, jsou už fakt dávno pryč. Ano, souhlasím, aby si každý měl možnost vybrat, kde a jak chce rodit, ale měl by si taky sakra zvážit ta rizika porodu doma - doma ti totiž do 3 minut nikdo císaře neudělá, kdyby se dítě začlo dusit...
Tvoje horší já
28.9.2008 9:41:32
Do těchto porodních diskuzí se nerada zapojuji. Ale nerozumím tomu, proč lidé, kteří evidentně doma nerodili ani rodit nechtějí, musí pořád do toho domarodkám mluvit.
Ozvala bych se až v tom případě, kdyby mě někdo do toho nutil, ne? Jinak je to svobodná volba.
Děti se mi narodily v porodnici, o možnosti domácích porodů jsem nebyla moc informovaná a šlo to mimo mě, ale přiznám se, že poslední dobou mám stále víc pocit, že by domácí porod byl lepším a příjemnějším řešením zvlášť u nejmladšího dítěte.
Krom toho, málo odpůrkyň domácích porodů si uvědomuje, že ženy, které se rozhodly porodit doma, nejsou nezodpovědné riskérky, ale že se na svůj porod velmi zodpovědně připravují, většinou mnohem lépe než ženy, které se svěří do péče porodnic.
A naprosto chápu to volání o vrácení lidské důstojnosti a možnosti rozhodovat o sobě a svém dítěti.
28.9.2008 9:31:02
Maris, to máš asi špatné informace, pro zdravou rodičku s bezproblémovým průběhem těhotenství je porod doma stejně rizikový jako v porodnici. A pro vícerodičku je o něco bezpečnější. Odkazy na studie v diskusi najdeš, když budeš hledat.
&
28.9.2008 6:58:55
Maris....

Je podle jaky statistiky, je rodit doma vyssi riziko???
28.9.2008 0:40:50
Skvělé, a každá taková "vědomá a odpovědná" riskérka, která pak s pokorou přijme fakt, že je statisticky (výrazně) vyšší riziko rodit doma a takhle hazarduje s životem v sobě, tak to je u mě osoba, kterou bych za snachu nechtěla...

A vy jste taky pěkný manipulátor, protože píšete, že se umírá i v porodnicích, ale nepíšete, že v porodnicích umírá míň, ačkoli doma rodí "zdravý předváběr" - a to už něco vypovídá, že? ~:(
27.9.2008 9:28:00
Takže tobě nevadilo, že jsi musela opakovaně čelit nějakému nátláku v okamžiku, kdy je žena (dle mého) velmi zranitelná? "Používání mozku" zpomaluje porod, žena by se v klidu měla soustředit na své tělo. Já v takové chvíli taková nebyla, prostě jsem doktory poslouchala, přestože jsem zásadně proti rutinním či preventivním zákrokům.

Lusika
25.9.2008 23:38:59
Ty jsi zdravý jedinec s přirozeným zánětem slepého střeva?
dej do Blesku, to bude trhák.~;)
Hanka, Já 04, Jo 07
  • 
25.9.2008 23:35:55
Neznáte nějakou zdravotnickou sílu co by mi doma spíchla slepák?? Kdyby ta situace nastala abych měla kam volat. Se mi nechce přespat mimo barák. Děti jsou pak protivný a manžel nemůže najít lahváč. :)
 Příspěvky 110 z 470 [Dalších 460 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.