| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Studium při dětech

 Příspěvky 110 z 119 [Dalších 109 >>]
6.10.2008 12:46:45
Ahoj,
do dálkového studia bych šla okamžitě, ale v mém případě je to komplikovanější. Až tento rok nově otevřeli můj obor Bc na VŠ v Praze. Dříve bohužel byl k mání nejblíž v Bratislavě. No a já jsem před měsícem otěhotněla a teď mám dilema, jestli se mám příští rok do toho pustit. Baby mi mělo 4 měsíce a já bych musela dojíždět do Prahy denně 250 km, a to nemluvím o cestě zpátky. Dálkové studium néní možné. Takže co teď?
Tvoje horší já
25.9.2008 23:56:38
~:-D~:-D
Kohnova
  • 
25.9.2008 23:55:11
Jana: pravdu dis, pravdu dis.
Tvoje horší já
25.9.2008 23:52:42
No ono hodně záleží na tom, jaká škola se studuje. Co si budeme namlouvat.
25.9.2008 23:47:11
jasne,zvladnete to prece v pohode!!!Fakt bych to u vas doma chtela videt,tu pohodu!(haha)
25.9.2008 23:44:09
a kdy jste byli dohromady cela rodina?To jste se s manzelem jenom stridali?Jak funguje cela rodina maminek,ktere maji manzely vesmes v praci a kdyz prijdou,tak jim vrznou deti a jdou se ucit?Je to rodina?
25.9.2008 23:28:48
naprosto ale naprosto souhlasim.Je to presne tak.NEVERIM,ze nekdo pri detech vystuduje v POHODE.Neni to v pohode.Neni v pohode mama ani deti.Mama je mama a jeji ukol je se venovat detem.Studovat se ma tehdy,kdyz deti jeste nejsou anebo,kdyz uz jsou samostatne,i tehdy nas ale potrebuji a nejsou zvedave na utahanou a vystresovanou matku.Deti vam utecou mezi prsty a cas se neda vratit.Do smrti toho budu litovat.Mne takhle studovala matka,z detstvi si mamu pamatuji spici nebo se ucici,tatinek neustale rikal-maminka je unavena,maminka se musi ucit,maminka jede do Prahy,maminka nam to jednou vsechno vynahradi...Ne,neznam z detsvi mamu a taky k ni nemam nijak blizko.Co z toho,ze je doktorka.Byla bych radsi,kdyby byla prodavacka a byla s nami doma.Sama jsem udelala totez a dokonce studovala na dennim studiu,za totality to bylo slozitejsi.Silene toho lituju,uzila jsem si az mladsi dite,tomu jsem opravdu MAMINKA!
milli
  • 
23.9.2008 14:05:13
Jak už tu bylo řečeno, každý se realizuje jinde a jinak. Proč si myslíš, že dvě hodiny strávené večer s dítětem jsou naprd. Otázka přece není kolik, ale jak? Jakým způsobem trávím čas, zda smysluplně či nikoli. Těhotenství nepřišlo zrovna vhod, ale přišlo a tak jsme se s tím museli nějak poprat. Nemám vůči dceři pocit, že bych ji nějak ochuzovala či zanedbávala, když jsme spolu, tak si to maximálně užíváme:) Čas strávený s paní na hlídání pro ni není jen vyplněním doby, než přijde maminka, ale stoprocentně přínosný. Učí se od ní věci, které ji neumím nebo nemůžu naučit já, poznává jiné lidi, jiné prostředí atd. Poznám, co nemá od nás. V práci jsem nastřídačku dva nebo tři dny v týdnu a od té doby, co tam chodím, jsem si uvědomila, že daleko víc plánuji, co budeme dělat, kam půjdeme, koho navštívíme atd. Máme i svoje rituály, např. knížka před spaním, obě se na to moc těšíme. Na dcerce nepozoruji žádnou újmu,je naopak velmi společenská a také sebevědomá. Do práce jsem odešla v jejích 15 měsících, mohla jsem sice už dříve, ale cítila jsem, že je na to brzy. Negativních reakcí jsem si užila víc než dost, zejména od vlastní rodiny, tak jsem se už proti nim imunizovala. Nejvíc se to nelíbilo tchyni, teď už se s tím taky nějak porovnala. Co je lepší, pomalu dítě zvykat na to, že maminka nemá 24hodinovou pohotovost, nebo po třech letech permanentní přítomnosti šoupnout dítě na celý den do školky. Manžel si pamatuje dodnes, že tam celé dny proplakal. Mmch ne každého baví se angažovat v mateřském centru, osobně vyhledávám volnočasové aktivity zcela jiného ražení...
Jana,1dítě - 21 měs.
  • 
22.9.2008 13:32:02
Začala jsem teď studovat druhý ročník techniky.Sama mám také humanitní větev gymnázia a poté nedokončenou VOŠ dopravní. studuji ekonomiku na technické VŠ hlavně proto, že ač jsem to v mé práci nepotřebovala, tak jsem doufala, že se něco nového dozvím a v práci mi to ulehčí dohánění vědomostí.zatím polovina předmětů je pro mě z půlky opakování, ale i tak je to při jednom dítěti a s jednou hlídací babičkou docela záhul. Okolo zkoušek nemám čas na nic jiného ( pokud mluvím o svém volném čase - tudíž je NULA ). Synovi se maximálně věnuji, učím se vždy až večer nebo když spí, případně o víkendu, když ho taťka vezme ven nebo k rodině na návštěvu. Nemám špatné svědomí, že by mým studiem syn trpěl. Přes týden chodíme do různých kroužků, plavat, cvičit, ven,...akorát okolo zkoušek jsem na tom stejně jako už tady některá maminka psala. Je trošku fuška zajistit uklizenou, vyžehlenou a naleštěnou domácnost. Trochu jsem si pomohla, že některé dny si beru obědy z vedlejší školky..uff, to je úleva. Ale jinak...jsem dva toky doma a nechodit do školy, pracovala bych na částečný úvazek v mé práci, i proto, abych si cvičila hlavu a přišla mezi lidi. Určitě. fandím šem ostatním maminkám studentkám!!!|Držte se !
22.9.2008 9:26:16
Já měla tři roky studia před sebou, když se nám narodila dcera. Většina lidí v okolí tipla, že to nezvládneme - žádné hlídací babičky v místě studia jsme neměli. Ale nakonec to vyšlo, běhala jsem do školy, pak honem nakojit a zase do školy.Musim ale řict, že mi ohromně pomáhal manžel, roli taťky zvladnul užasne. Přerušit jsem nechtěla a kombinované studium v mém oboru nešlo (jazyky na FF). Tak jsem tímto způsobem dostudovala prezenčně, taky jsem to zvládla, jen musím říct, že mnohem jednodušší to bylo, když byla dcera ještě maličké miminko a hodně času prospala. Jak rostla, bylo studium čím dál náročnější, při psaní diplomky občas přiběhla a bez varování vypnula počítač a těsně před závěrečnou státnicí si zlomila ruku a moc toho nenaspala, musela jsem ji uklidňovat a nic se nenaučila. No ale osud tomu chtěl, že jsem vše zvládla. Když malé byly tři roky, akorát jsem dostudovala a nastoupila do práce (vlastně jsem tři roky ušetřila, ne?). Teď má malá brášku a já taky nechci úplně vyhořet, a tak chodím na 4 hodinky týdně pracovat v mém oboru. Vlastně je to docela fajn, nebýt jen doma, a děti doufám taky o nic nepřicházejí. Jen mne občas mrzí, že mi někdo řekne, no jo, tys měla lehkou školu, to já bych tu svou nezvládla s dítětem. Ale neuvědomuje si, že ani já to neměla zadarmo, některé zkoušky taky stály za to. Ale zkrátka sytý hladovému nevěří.
A mimochodem, moje kamarádka po porodu začala studovat medicínu - zvládla to na červený diplom. Hlídat jí taky neměl kdo, ale takovou školu - fakt ji obdivuju. TAKŽE MAMINKY, ZVLADNOUT SE DA COKOLI, PRI TROSE VULE, DRINY A DOBREM NAPLANOVANI CASU. JA SE NAUCILA, ZE KAZDA CHVILKA SE DA SMYSLUPLNE VYUZIT, TAK DO TOHO!!!
 Příspěvky 110 z 119 [Dalších 109 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.