| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Manželství nebo nesezdané soužití?

 Příspěvky 110 z 346 [Dalších 336 >>]
Lucyová (kluci 07/2006 + 05/2008)
  • 
30.8.2008 22:38:04
To je moc dobrý argument s těmi oslavami!
Nedávno jsem absolvovala na jiném webu diskusi na tohle téma, zaznělo tam kde co v bleděmodrém jako tady, ale nikoho nenapadl ten příměr k jiným oslavám.
Jinak jsem taky zastánce rituálů, imho to máme jako lidstvo tak nějak v sobě, hezky o tom psal Robert Fulghum. V současné společnosti mi trochu chybí rituál uvítání narození dítěte - jsme nevěřící rodina, takže křest nepřichází v úvahu (nebudu křtít dítě jen pro to, že "v kostele je to hezký" nebo "to chce babička", to považuju za nefér vůči věřícím), tak mě docela mrzí, že není nic civilního místo toho. Jen vítání občánků, bohužel pro leckoho zprofanované minulým režimem. Dosud mi to pocitově chybí - narodily se děti, prostě jsem je přinesla z porodnice domů, doma v ten den spíš chaos a až pak postupné obdivování, jak chodily návštěvy, ale žádný rituál, který by měl nějakého ducha nezapomenutelnosti. V tomhle to mají lepší tatínci, ti děťátko aspoň oslaví spářkou s kamarády, občas i nezapomenutelnou :-)
Aja, 2 deti
  • 
16.8.2008 0:02:12
Od noveho roku, tusim, jiz ne.
Vypet
14.8.2008 22:10:04
aaa máte pravdu, já rodila v prosinci 2007. To ještě platila ta pravidla o kterých jsem psala a na soc jsme hlasila, že nejsem osamělá:-). Novelu jsem nenastudovala.Omlouvám se za zmatky...
14.8.2008 11:12:51
jojo, byla jsem na jedné takové jako svědek .... ale přišlo mi to smutný, v některých případech, a svatba mezi ně patří, jsem pro zachování společenských rituálů. Nicméně i tato svatba byla přesně taková, jakou ji snoubenci chtěli mít. A o to přece jde, ne ?
14.8.2008 11:12:24
jojo, byla jsem na jedné takové jako svědek .... ale přišlo mi to smutný, v některých případech, a svatba mezi ně patří, jsem pro zachování společenských rituálů. Nicméně i tato svatba byla přesně taková, jakou ji snoubenci chtěli mít. A o to přece jde, ne ?
13.8.2008 22:05:15
bóže, ten obrázkový smajlík tam být neměl... to si jenom Rodina smajlíky chroustá a přežvykuje, jak se jí líbí :o(
13.8.2008 22:03:38
Ale nemají :o) Z hlediska sociálních dávek jsou rodiče dítěte automaticky považovány za osoby žijící ve společné domácnosti a pokud tomu tak není, může si matka (nebo otec, u koho dítě žije) požádat o vyloučení ze společně posuzovaných a sociálka mu to buď uzná nebo neuzná.

A z hlediska peněžité pomoci v mateřství už osamělé (nikoli "svobodné";) matky taky žádné výhody nemají a PPM se vyplácí i jim 28 týdnů. 37 týdnů už náleží jenom matkám, které porodily a starají se o alespoň dvě děti najednou.
Vypet
13.8.2008 21:52:50
Ale mají:-) Tuším, že snad o 6 týdnů. Což se vyplatí, když matka měla před MD slušný plat:-) Žijeme celá rodina pohromadě a nechtělo se mi lhát soc. Nestojí to za ty nervy. Ale možnosti jsem měla zjištěný:-)
A pro slečnu studentku do tabulky: Nejsme manželé, protože jsme spolu byli poměrně krátce a já se nechtěla vdávat těhotná - za ty peníze bych z toho nic neměla. Svatba je v plánu na příští rok - až dokojím:-) Jsem zastáncem toho, že rodina se má jmenovat stejně. Okolí je po tom houby, komu to jak vyhovuje, ať si si to tak zařídí. Horší je když se na tom partneři neshodnou...
13.8.2008 8:56:05
Jeno, to s tou promocí, mě trochu mě překvapuje. Kromě toho, že završuje hafo dřiny jako sviňa, tak je to trošku hold rodičům, co byli při ruce a i kdyby děcka brigádničila na svá pivka, tak je to přece jenom něco stálo.

Tím se dostávám k rovině určitých rodinných vazeb, ketré cítíme, ale jaksi nenaplňujeme, z časových a jiných důvodů. Moje teta z Moravy je hodná stará paní, co pálí dobrou slivku, mám ji pozvat na mejdan? I k tomu jsou tradiční oslavy dobré.
 Příspěvky 110 z 346 [Dalších 336 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.