| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Stresující vyšetření podruhé

 Příspěvky 110 z 207 [Dalších 197 >>]
Jana
  • 
13.12.2008 0:36:55
Krásný závěr vašeho příběhu - zdravé dítě, gratuluji.
S těmi doktory je to těžké. Můžeme říci, že dělají svou práci. Myslím, že je v pořádku, když ženu vyšetří, pokud žena chce. Pokud žena nechce, nemusí se přeci nechat vyšetřovat, není to povinné. Doktor jí ale má informovat o rizicích, která můžou nastat, je to jeho práce, informovat těhotnou o jejím stavu a o prognóze. To bych doktorům v žádném případě nezazlívala. Žena se bohužel může vyděsit a prohlásit, že díky doktorům je v neustálém stresu a těhotenství si ani neužije. Podle mě je však důležitější včasná diagnostika. Když se ví o nenarozeném dítěti, že je vážně nemocné, nebudu rodit v nemocnici někde v maloměstě, ale zvolím porodnici, která je na to specializovaná. Tam bude mít nemocné dítě lepší péči a můžou mu tam zachránit život operací.
Když se mi doktor z nějakého důvodu nelíbí, tak zajdu k jinému (pokud je to možné). Snad ve všech profesích se najdou zaměstnanci dobří a špatní, bohužel i ve zdravotnictví. Některé doktory opravdu nakopat za jejich chování k ženě. Ostatní si však špatná slova nezaslouží, k člověku se chovají partnersky a pro záchranu dítěte udělají maximum. To je můj názor a mé zkušenosti.
Jana
  • 
13.12.2008 0:05:52
Pochybuji, že si kamarád lékař o sobě myslí, že je neomylný, jak ty píšeš. Mám matku doktorku a k pacientům se chová jako k partnerům. Jasně, že se najde špatný doktor, ale je hodně i těch férových. To je můj názor.
11.11.2008 16:30:03
moc ti to přeji a zároveň moc závidím. V pátek jdu na UZ, jsem ve 13tt. podstoupila jsem trojitý test v 1.trimestru a bohužel mi zjistili jeden den problém a za pět dní snad, že to zmizelo. Moc si přeji, aby to dopadlo, ale nevím, jestli budu mít tolik síly to všechno vydržet. Moc se bojím, co by mně čekalo, kdybych se rozhodla dát dítě pryč.
Lusika
  • 
27.8.2008 14:51:49
Včera jsem byla s výsledky na gynekologii. Vyslechla jsem si mírný pokus o podstoupení odběru vody. Začalo to otázkou, zda jsem věřící. Vždyť riziko je jen potrat a jen 0,3%. Za 7 let prý neměl případ, že by vedl odběr k potratu. Tak to zaťukám dalším maminkám, co mu projdou rukama.
Snad na mě i v porodnici nebudou koukat jako na podivínku nebo tak.
Lusika
  • 
22.8.2008 18:24:15
Já to beru jako dobrý konec. Moje máma byla nepříčetná, jak mě stresovali a celé je to na vodě.

Gyndař říkal, že riziko odběrů plodovky je těžko měřitelné, že se vlastně důvod potratu nepozná... Samozřejmě zároveň tvrdil, že je to 0,5-0,3%.

Lusika
Cindule 37 + 1 ještěrka
  • 
21.8.2008 22:21:31
Tak to vypadá, že to bude dobré, moc ti to přeju.
Já byla na plodovce hlavně kvůli věku, ale ani jsem se nijak nestresovala, protože jsem si říkala, že to zkrátka dopadne dobře a také dopadlo. Měla jsem tehdy strach spíš z toho samotného zákroku, který byl nepříjemný, ale nebylo to tak hrozné. Pravda je, že jsem pak skutečně poctivě 2 dny ležela v posteli, jak doporučovali a šetřila se, abych náhodou nepotratila.
  • 
21.8.2008 15:06:46
Genetika mi dala zabrat, 2 hodiny jsme čekali na konzulataci výsledků a další hodinu na ultrazvuk. Vyšlo mi 1:45 chromozomální vady. Doktorka nám to celkem vysvětlila a moc moc doporučovala odběr vody, koncem začala být arogantní, že nás vzali navíc, což jsem nepochopila. Normálně jsme se objednali na základě toho, že volali, ať se objednáme...

Nechtěli jsme ohrozit dítě na základě testu, jehož spolehlivost je 60%. Takže jsme si dali ultrazvuk, který je úplně v pořádku a za měsíc ještě jeden kvůli srdci. Pokud by našli nějaké fyzické vady, přistoupíme na odběr. Víš, já stejně potrat nechci, spíš abychom si něco načetli a změnili porodnici.

Perličkou na dortu je platba poplatku za konzultaci mě i manžela... Teď se konečně cítím dobře, neskutečně se mi ulevilo a beru to za uzavřené.

Lusika
Cindule 37 + 1 ještěrka (20 m)
  • 
19.8.2008 11:36:50
tak ještě jednou hodně štěstí, moc ti přeju, aby vše dopadlo dobře.
Lusika
  • 
17.8.2008 20:39:11
Tak asi umí. Četla jsem to jen na netu, jdeme tam až ve středu, tak se rozhlížím a čtu všechno možné.

Dítě už kope..

Lusika
KOCOUR
  • 
17.8.2008 20:27:31
Obávám se že chápete odpovědnost úplně zcestně. Samozřejmě že lékař je povinný vysvětlit vše laikovi tak, aby to pochopil. Samozřejmě že si kvůli dítěti, které miluju udělám ten čas a něco si k tématu na internetu přečtu a klidně půjdu i na školení (stalo se). Samozřejmě že nepřenechám odpovědnost za život svého dítěte lékaři, ne proto že bych nevěřil jeho odborným znalostem, ale protože vím že je to člověk jako já, že dělá chyby jako já, a že pravdy lékařské vědy se revidují co pár let. Proto budu s lékkařem na rozhodnutí spolupracovat a nezbavím se odpovědnosti za život, který jsme zplodili. Co je na tom tak divného? Na západ od našich hranic na tom nic divného nevidí, ani lékaři, ani rodiče. Proboha, kde to žijem? Já vím...:o( v ČR
 Příspěvky 110 z 207 [Dalších 197 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.