| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co s líným dítětem?

 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]
15.8.2008 13:17:03
Dobře, to je něco jiného. Ale nehlídací manžel, toho bych teda hnala! Vysedávat u PC místo s výmluvou, že není hlídací. Jestli není slepý, hluchý nebo chromý:-), tak ať se snaží. Nehledě na to, že i takoví děti mají a člověk občas zírá jak se dokážou snažit. Takže manžela od PC a dítě s ním vyhnat někam do přírody.
Marcela K.
10.8.2008 23:32:15
Elicho,

já ti nevím, byla jsem hodný dítě, ale jak na mě někdo začal takhle, justem jsem to neudělala. V pubertě zvlášť. S mámou jsme se hádaly fest, ale všechno bylo na víceméně liberálním principu...a teď k sobě máme spíš přátelský vztah a já jí beru s mnohem větším nadhledem. Ostatně - svého času to bylo hodně důležité a prospěšné. A to máme obě spoustu chyb a jsme choleričky.
Ve škole jsem byla bezproblémová, u sourozence to na 2. stupni skřípalo, leč naši jí řekli, že jestli chce jít uklízet krávy tak může...a přebral(a) si to po svém. A přebírá si to i teď. Rozhodovali jsme se v tom, kam chceme na školy - naši jen trvali na tom, abychom si pamatovali, že jsme si to vybrali sami a nesli důsledky.
Máma byla přísná akorát ohledně jídla - nechtěla si nás rozpatlat, ale v tom nebyl problém...a jak to nedávno zhodnotila:
,,Řekla jsem si, že když s těma dětma nebudu kamarádka, seberou se a utečou nebo začnou vyvádět...a bude to v háji".
Za tenhle přístup jsem jim vděčná. Nemám rodiče za idoly nebo kdovíjaké autority, ale lidi z masa a kostí, kteří mi dali dost a který mám ráda. Nedovedu si představit, že bych to brala jinak.
Ano, jsem rozmazlená, sobecká egoistka:OD...ale to jen výchovou nebude.
Sama děti nemám, ale nedovedu si představit, že bych k nim přistupovala tímhle stylem, byť musí vědět, že jistý věci se prostě ,,nesmí..".
9.8.2008 23:12:04
To je dobře že to funguje, gratuluji:-) Možná taky proto, že jsi sama řekla, že jsi dětem řekal že to tak bude a taky proč.. když se řekne bude to tak protože jsem to řekla a protože já jsem máma tak to platí.. tak by to časem asi pěkně skřípalo:-D .. Chtěla jsem tím jen říct.. že je rozdíl když děti berou mámu jako mámu-kamarádku, nebo jako mámu-velitele..
9.8.2008 23:08:07
To je možný.. a podle mě je dobře že syn uznal, že by to asi nezvládal, to od něho bylo dobře, že si to připustil.. ale není to jen starost, ale také radost a proto by se nemělo dítě strašit tím, jak bude pejsek jenom povinnost navíc.. Zvířata dokáží, hlavně u některých dětí, opravdu zázraky:-)
Luckaaa
9.8.2008 11:55:42
koukám že hledáte poklady
my také i když ne moc často, ale když máme někam cestu kde už to známe jdeme hladat nějaký ten poklad. pro děti je to perfektní dobrodružství
chodíme s manželem a dítky 4a 2 roky takže se to dá dělat opravdu v každém věku , holka (4r) to už velmi vnímá
tuhle byl manžel s dětma na chalupě a měl sebou sestřenici a bratrance a švagrovou. bratranec jde teď do školy a nejraději by seděl stále doma, ale když se vytáhne nakonec je rád a baví se. manžel je zavedl do hledání pokladu na jednom místě které jsme my už znali. musí se nejřív najít klíč k pokladu a pak tedy samotný poklad ten je opravdu v truhličce a tím klíčkem se musí otevřít. synovec byl naprosto mimo sebe "strejdo ty si nekecal".... mě se hledání pokladů moc líbí a pro rodiné výlety je to podle mne super zpestření a pro děti velká motivace. tahle keška je hlavně o mincích , ale nechybí tam ani třpitivé přívěsky a tak. čili si to užili i holky a vzali si poklady, šperky. je dobré jen dopředu vědět pokud je to takhla tematicky zaměřeno abyste do pokladu zase měli co dát pro ostatní.....

9.8.2008 1:12:52
Ale ano, je to i pro holky, tohle bylo konkrétní pro právě tohoto pecivála :-) Jasně, že chodime i s dcerkou /10/ a nadšení jsou oba kluk /6/. Hlavně když je to 1 / 1 - obtižnost / složitost. Říkame tomu sukýnka sandálky. Prostě pohodově schovaná cache. Někde na cestičce a podobně. Pa.
9.8.2008 1:09:27
Určitě to chce samostudium:-)
Nejlepe na www.poklady.com nebo www.geocaching.cz Pro začátek lecos osvětlí i krátký film http://navigovat.mobilmania.cz/Clanky/AR.asp?ARI=113750
Vice je na tobě. Prostě to udělej ,a je to :-)


Jinak jsme registrovaní jako TOREX v kešich mužete nalazet TOREX TEAM J+K+P
Míla, dva kluci (9,8)
  • 
8.8.2008 23:52:36
Takže podle tebe je lepší nechat kluka celá odpoledne sedět u počítače, protože jeho názor je takový, že pro něho je to nejlepší? Nebo s ním dlouhé hodiny diskutovat, vysvětlovat, což s pubertálním chlapcem většinou nikam nevede? Víš, jak je to vyčerpávající? Nevím, jestli sis všimla, že autorka příspěvku má čtyři děti, z čehož jedno postižené? Kdyby o podobných věcech diskutovala se všemi, asi by to nezvládala... Můj starší syn má lehkou autistickou poruchu, mám jen dvě děti a i tak je to dost náročné, protože oba jsou výrazné osobnosti a neradi se podřizují. Taky jsem zjistila, že diskuse nikam nevedou. Myslím v zásadních a důležitých věcech. Taky asi nebudete diskutovat, jestli může dítě bez rozhlídnutí přejít silnici. Jasně, to je extrém, ale stejně tak je extrém prosedět pět hodin denně u televize nebo počítače, což děti dokážou, když jim to dovolíte. Mimochodem, já jsem omezila počítač+televizi v běžném školním dni na hodinu dohromady (pokud se nejedná o součást DÚ - zatím vyjímečně, sami si můžou vybrat jestli TV nebo PC) a až poté, co mají hotové DÚ a jiné povinnosti.Prostě jsem jim OZNÁMILA, že jsem se tak rozhodla a proč. Ze začátku měli problém se zabavit jinak, ale nakonec to dokázali a funguje to.
Míla, dva kluci (9,8 let)
  • 
8.8.2008 23:17:44
Tak u nás to bylo tak: Starší syn chtěl hrozně moc psa. Asi rok ležel v encyklopediích a vybíral rasu. I do parku a do města chodil s encyklopedií a obtěžoval majitele pejskařů otázkami o jakou rasu jde a pod. Tak jsme si s manželem řekli, že jeho zájem je asi vážný, a že tedy bychom nějakého pejska pořídit mohli. Aby ale to syn neměl tak jednoduché, dali jsme podmínku, že až se naučí plavat a uplave 10 metrů bez pomůcek, bo je taky z těch línějších, může si vybrat pejska jakého on bude chtít (v tu dobu mě v merku čivavu nebo labradora). Po dobu kurzů plavání jsme ho připravovali na to, že starání se o pejska obnáší kromě krmení také každodenní procházky, uklízení hovínek ze zahrady a podobně.
Výsledek je takový, že syn úžasně plave, ale pejska si rozmyslel, že by s ním bylo moc práce. Tak je nám to i trochu líto, ale na druhou stranu je mi jasné, kdo by se o psa nakonec staral...
 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.