| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak vypadá "učitelka snů"?

 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]
Lenka Nová
  • 
10.2.2013 8:31:10
Záleží, kde se to ztratí. Pokud třeba boty v šatně, kam si je mají žáci odkládat, tak rodiče dostanou náhradu, protože školy jsou na to pojištěny.
Lenka Nová
  • 
10.2.2013 8:27:50
Plně s Vámi souhlasím. Je třeba se taky zamyslet, jak má vypadat ideální školák nebo spolužák. Někteří nevychovaní jedinci pokazí atmosféru v celé třídě, i kdyby byla učitelka zlatá.
fifulilinka
5.6.2012 14:04:37
Všechno je tu moc hezky popsáno, ale takových učitelek snů moc není, možná ty, co začaly pracovat a mají nějaké sny a ambice. Jinak mám zkušenosti, že se to tam učitelky snaží nějak přetrpět a hlídat děti, aby si neublížily. MOžná by si měly přečíst tento článek, třeba by je to vrátilo zpět ke kořenům toho, proč začaly učit.
Na Komunitě 111 jsme měli v chatu taky hezké téma - Touha být ideální matkou. Vlastně taková ideální maminka měla splňovat to, co ideální učitelka. Snažím se jí být, ale občas je to moc těžké :)
Inka K
24.2.2012 10:26:48
Jo mít na starost individuálně jen pět dětí tak s nimi bude každá učitelka pracovat jako doma se "svýma" ....Hlavní problém tedy není ani v lidech jako v situaci. V tradiční MŠ je na jednu učitelku až 28 dětí - tedy vlastně od 9 do 13 jsou dokonce dvě učitelky .... jaké štěstí když v té třídě je průměrně denně chodících dětí 22 ...
Veronika
  • 
3.12.2010 14:55:57
A jsme moc spokojení - rodiče i syn a brzy i dcera. Výběr školky máme značně omezený, protože naše děti jsou dvojjazyčné a výběr česko-německých školek je v Praze velmi omezený. O to víc jsme šťastní, že paní učitelka Monika ze školky Kinderwelt Maja je tak skvělá. Má na starosti okolo 5 dětí a každému se věnuje velmi důkladně, nad každým dítětem přemýšlí a vymýšlí mu cvičení a aktivity šité na míru. Každý den si najde čas, aby si s rodiči při předávání dítěte udělala chvilku a popovídala si. Vzájemně se tak informujeme, co je nového, jak se daří synovi, co by mu prospělo, jak se vyvíjí atd. Líbí se mi, že je paní učitelka systematická a všechno, co dělá s dětmi, má svůj smysl a účel. Má to promyšlené a ví, k čemu to vede a co tím děti učí a proč to dělá. Co je velmi vzácné, že paní učitelka rozumí různým reakcím dětí a ví, proč ty reakce jsou takové.
bibi je kamaradka
9.10.2010 20:38:40
Dobry den chtela jsem se jen zeptat co když se diteti neco ztrati boty atd.jak se to potom řeši dekuji za odpoved naschledanou Justova.
Helena
  • 
26.6.2009 21:09:48
Mluvíte mi z duše. Práce s dětmi je skvělá, ale ti rodiče...,
Helena
  • 
26.6.2009 21:07:33
Takhle přistupujete ke všemu ... a basta...? Trochu jednoduchý způsob řešení. Zajímalo by mějak by jste obstála v této profesi Vy a kdyby ve třídě bylo víc rodičů s názorem ... a basta... Asi by jste dlouho nevydržela a utekla jako mnoho ostatních.
Marketa + Tomik
22.3.2009 16:33:52
Cammelie,
je mi líto, co se děje ve vaší školce, ale věř, že to není ojedinělý jev. U nás je vybavením luxusní školka se spoustou kroužků a nádherným hřištěm. Jelikož jsme dost lidnatá část Prahy, tak je samozřejmě plně obsazená s mnoha náhradníky v pořadí... Škoda jen, asi polovina učitelek je přes 70 let a druhá polovina tak 30-40 let. Nejdřív jsem měla pocit, že je bezva, když se kluk do téhle školky dostal, ale časem jsem pochopila, že vybavení není vše. I když učitelky jsou na první pohled příjemné a k dětem se chovají hezky a věnují se jim, trápí mě, že nic není možné dohodnout jinak než "takhle se to tady dělá". Např. Děti pijí jen 1 hrneček při přesnídá vce, u oběda a u svačiny. Tj. cca 3-4 dcl za den. Kluk je pravidelně žíznivý, když ho v 17 hod. vyzvedávám, musím mít ssebou lahev pití, jinak by snad nedošel domů. Při odpočinku poo musí všechny děti ležet pod dečkami a mít zavřené oči (2 hod.!), což u předškoláků je utrpení. Většina z nich už dávno poo nespí a melou se, což je bráno "zlobení" a jsou káráni nebo jdou na hanbu. Během odpočinku nesmí děti na záchod (2 hod. !!!) "měli se vyčůrat před spaním". Důvod je prý, že se tam v té době uklízí a dítě by mohlo uklouznout po mokré podlaze... Ven se chodí jen dopoledne. Když dopoledne prší a odpoledne je krásně, stejně dětí sedí uvnitř a kreslí...To jsou podle mne organizační stereotypy zavedené za socialismu, které si bohužel předávájí učitelky z generace na generaci a hotovo. Pokud mi to nevyhovuje, mám dát syna do soukromé ( u nás cca 6-10.000,-/měs+ stravné). Je mi to líto, ale na soukromou školku nemám. Budeme to muset vydržet. Doufám, že se o počůranémm prostěradle v předškolním věku nebude synovi zdát ještě v dospělosti. A přeji paní učitelce, aby jí vlastní děti, až bude nesoběstačná, dovolili jít na záchod, kdy bude potřebovat :-)
zuzka
  • 
20.12.2008 14:52:32
Lízo, děkuji že jste se zastala "neschopné" matky na výchovu. mám doma zlatíčko skoro tříleté - věnovala jsem ho na zkoušku do soukromé mat. školky s 15 dětmi a 3 učitelkami a doufala že to zmáknou. Nezmáknul to - doma se chová víceméně slušně, na písku taky ale je velmi aktivní běhací typ a venku odmítá poslouchat. Takže ze školky mi byl vrácen. Asi si o mě myslely, že jsem ho nikdy nevychovávala: ve školce lítal mezi dětmi, tu některému sebral hračku a běžel dál, tu některé uhodil a do všeho vubec neposlouchal prosby paní učitelek. Bylo mi řečeno že je hyperaktivní a at uvažuji o léčbě zkidňujícími prostředky. Zklidňující prostředky si koupím asi sama .....
doma nezlobí a zpusobně si hraje, pomáhá mi s jednoduchými dom. pracemi, umí zacházet celkem bezpečně sesekyrkou i s nožem - ví že je to ostré, bez dovolení v lese nesni ani malinu - zeptá se mě...... Nevím jak ho mám vychovávat.
Prostě kolektiv je něco jiného.
 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.