| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Školka jako předmět podnikání

 Příspěvky 110 z 154 [Dalších 144 >>]
Sabina
  • 
24.3.2010 23:04:12
Tak si měla dělat něco víc,abys u těch rodičů nebydlela, mě je 20, zvládáme s přítelem platit byt, 2 auta a psa a to máme normální zaměstnání, kde oba dostáváme do 20tis., takže když se ti u rodičů nelíbí,tak se budeš muset víc otáčet, aby sis mohla žít líp. A nezapomeň si do toho pořídit děti!! Takový lidi miluju, co vůbec nepřemejšlej než si poříděj mimčo. Nemaj kde bydlet, co jíst a už by se chtěli množit. Neni lepší s tim 2 - 5 let počkat, než člověk těm dětem bude aspoń mít co nabídnout?
Sabina
  • 
24.3.2010 22:56:32
Je to bohužel smutná pravda, že JÁKÉ SI TO ČLOVĚK UDĚLÁ, TAKOVÉ TO MÁ!!
Sabina
  • 
24.3.2010 22:53:06
Nahlédněte na www.studiomotyl.cz Týdenní dopolední program s jídlem za 5000,- a celodenní program za 8500,-, to snad slušná cena, nemyslíte??
Sabina
  • 
24.3.2010 22:50:05
Když jste proti soukromým školkám, tak proč Vaš dítě nechodí do státní školky? Ve státní školce je to náramně super, hlavně když je tam jedna učitelka na 25 dětí, jelikož nemůžou sehnat další, která by za tak skvělý plat pracovala. Tudíž,když má dítě nějaký problém, těžko si najde učitelka čas, aby ho s dítětem řešila. Pedagogové jdou mnohem radši učit do soukromé školky,když tam mohou dostat více peněz. Ono je sice hezké provozovat školičku jen z čisté lásky k dětem,ale někdo jí bohužel musí financovat a pedagogovi dát výplatu. ...
Milan
  • 
7.12.2009 11:07:56
Ach jo,tyhle nazory me opravdu dokazou zvednout ze zidle.Pani ma zrejme komunismem vymyty mozek.Navic vsichni majitele soukromych skolek moc dobre vedi,ze to neni zadny zlaty dul,ale spis velka drina za malo penez.Nikdo vas nenuti do soukr.skolky deti davat!
Zlatounka
  • 
6.8.2009 14:32:02
Bylo by fajn doplnit si informace,dříve než se rozhodnete tak napadnout projekt jako je soukromá školka.Asi nevíte,že stát dává na každé dítě umístěné ve státní šklce cca 5.600Kč.A tak je jasné že rodiče už jen doplácejí malou částku.Proto jsou ceny soukromích školek tak vysoké, aby byly schopny pokrýt veškéré náklady.Je pavda že některé chtějí opravdu hodně ale jsou i takové které se drží na hrnici únosnosti.A pak díky těm co si tuto školku můžou dovolit,se sníží počet uchazečů do školek státních.To že je málo státních školek je fakt a proč tomu tak je není problé si domyslet......vydíte jen peníze,ale to ostatní jako je zodpovědnost a snaha pustit se do takového projektu.Vůbec nemáte představu kolik dřiny je potřeba,aby bylo vše jak má být.Není to jako otevřít si butik....dost hloupé přirovnání.
PETRA
  • 
18.9.2008 21:01:53
Chápu, že by jste ráda měla pro své dítě láskyplnou péči za 2000 měsíčně a kladu si otázku proč takové možnosti nejsou - zřejmě proto, že není možné takovou nabídku za těchto finančních podmínek uskutečnit.
Pokud se sejde dětí 15 (což je dle mého názoru ideální počet, mají-li mít děti individuálníí péči), má školka příjem 30 000 - z toho musí zaplatit minimálně: nájem prostor, pomůcky pro děti, odměnu pro učitelky, odměnu pro ředitele, nebo někoho, kdo vyřizuje náročnou administrativu spojenou s provozem soukromé mš, a abych nezapomněla zaplatit daně, samozřejmě.

Už CHÁPETE, proč tyto mateřské školy nejsou :-) ???

Měla by jste si vážit možnosti dát dítě do často velmi slušné státní mš, pokud nemáte peníze. Také si myslím, že motivací k založení soukromé školky nebývají často peníze, ale právě nespokojenost se současným stavem - tj. nedostatek státních mš, případně nároky na vyšší kvalitu péče.

Fandím lidem (často maminkám), kteří situaci řeší a novou školku založí - myslím si, že školné je ve většině případů opodstatněné.
Agati
8.9.2008 10:04:16
Je super, ze nekde existuje tak levna soukroma skolka. Muzu vedet jeji adresu treba www? Taky bych tam rada prihlasila svoje deti. Asi to bude mit pani reditelka ve svem vlastnim dome, jinak si vubec nedovedu predstavit, jak to muze financne utahnout. Vzdyt najmy jsou silene. Diky za tip.
  • 
26.8.2008 15:16:50
Dostala jsem se do situace kdy mi nezbylo nic jiného než využít soukromou školku. z počátku se tato školka jevila výborně. Kdy mi tety vyčítali že dcera je u jídla pomalá, musí s ní chodit zvlášť na wc neboť se stydí před ostatními dětmi. (musím podotknout že dceru nutily na nočník který již doma nepoužívala a když tak jen ve velmi krajní nouzi) A nejvíc čím mě zklamaly je že mě zavčas neinformovali o výskytu neštovic ve školce. Již od začátku nástupu (cca 2 měsíce předem) jsem je informovala o naší zahraniční dovolené. A dva dny před odjezdem (a to i v poslední den docházky dcery) mi oznámila majitelka jen tak během řeči že tam jsou neštovice. Inkubační doba je 14 dní. 4 dny na to se dcera osypala, bylo to v zahraničí přesně v egyptě. Toto co pani majitelka předvedla není vůbec odpovědné chování. neboť neštovice jsou vysoce nakažlivé a zkazila tím dovolenou dceři ale i celé rodině. nemluvě o tom kolik nás vysněná dovolená stála. Milé maminky než dáte dítě do soukromé školky velmi dobře si to rozmyslete ať nedopadnete jako my!!!! Alena
Delete
18.7.2008 14:44:44
No tak to se máš, že žiješ v dnešní době, protože dřív bys žádné "svoje bydlení" neměla ;). Všechno bylo všech a nic nebylo ničí a podle toho to všechno vypadalo, nikdo se o nic nestaral, protože to nebylo jeho a naopak všechno chtěl, protože to bylo i jeho, když to bylo všech, že? Takový Kocourkov to byl....

Všichni si byli rovni a někteří si byli rovnější. A taky se tu každý měsíc rozdávalo něco dlouhého bílého a na konci to mělo něco sprostého a říkalo se tomu výplatní páska. Občas ti k tomu dali i nějakou tu korunu, kterou jsi dvakrát nebo čtyřikrát obrátila, než sis za ní koupila toaleťák nebo na Vánoce dětem jeden banán nebo mandarinku, protože jindy toto ovoce nebylo. Nekterinky děti neznaly vůbec, ananas možná jen z obrázků....slovo avokádo nebylo ani ve slovníku cizích slov ;). Fakt úžasná doba.

Na učňácích končily děti intelektuálů, zatímco děti dělníků studovaly VUML a řídily pak ty intelektuály bez ohledu na to, že to prostě neuměly, zatímco v dílně by strčily "intelektuály" do kapsy.
Jó, všechno naruby tu bylo, všechno naruby....

Všichni se báli všech a nikdo nevěřil nikomu. Za vtipy se zavíralo, za vysoké IQ popravovalo.

Když se to vezme kolem a kolem, za války to bylo taky fajn. To totiž nikdo neměl nic a tak si byli všichni skutečně rovní. A ke štěstí stačilo opravdu málo - PŘEŽÍT.
 Příspěvky 110 z 154 [Dalších 144 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.