| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vděčnost

 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]
Rokyna, 2 děti
  • 
29.7.2008 17:33:09
Kdyby ten článek nebyl o zdraví dítěte, tak by se člověk musel až zasmát, jak to u nás ve zdravotnictví chodí :-).
Přidám své zkušnosti z lékaři (jinak je mám ale fakt ráda :-).
Dcera měla v roce tzv. "šestou dětskou nemoc", která se projevuje vysokými horečkami a nakonec se dítě osype vyrážkou a pak už je klid.
Naší holčičku jsme v sobotu ráno našli s horečkou v postýlce a byla tak unavená, že ani neotvírala oči. Byla jsem vyřízená volali jsme na pohotovost. Paní doktorka mi poradila, ať dítěti napustím plnou vanu ledové vody a tam jí ponořím....., ale ať k nim nejezdíme, neboť jsou velká vedra, takže jsme jí patrně "prý" přehřáli sami, protože jsme jí na noc moc přikryli....
No, stejně jsme dcerku naložili do auta a vyrazili na pohotovost a chtěli jsme, aby se na ní lékařka alespoň podívala. Paní doktorka mi řekla, že jsou tam jenom pro "život ohrožující případy"..... když manžel odvětil, jak může vědět, že ten náš případ to není, když si dítě ani neprohlédne, tak nás dost naštvaně pustila do ordinace a neustále nám tvrdila, že o nic nejde, že jsme dítě "akorát" přehřáli a kromě znovu zopakované rady o ledové koupeli nám neporadila nic. Žádné tablety na horečky jí nezabírali, do ledové vany jsme naší holčičku tedy nepoložili, protože jsem si říkala, že to by byl takový šok, že by to bylo horší než lepší, ale sprchovali jsme jí vlažnou vodou a dávali studené zábaly apod. Dařilo se nám horečku až do ponděla udržovat alespoň kolem 39, což už byl úspěch. V pondělí jsme vyrazili k naší lékařce. Dcerce se ten den ulevilo, teplota jí spadla na 38 a začínala být veselá. Lékařka byla zrovna na odchodu z ordinace (v pracovní době), že si prý jde nechat opravit zuby a po hození okem prohlásila - nebojte, vždyť ona Vám neumře a že už to bude dobré. Další den dceři opět teplota vyskočila závratně vysoko, takže jsem letěla znovu k doktorce (a už jsem si začínala připadat, jako že je fakt dost obtěžuju, ale jinak jsem nemohla). Tentokrát už se lékařka poněkud zarazila, protože 4 dny vysoké neustupující horečky u malého dítěte by asi fakt mohly být nebezpečné, nicméně kromě "jiných, už ani nevím jakých léků" na sražení teploty jsme nedostali zase nic, ale během odpoledne se nám dcera osypala a horečka zázračně sama spadla a bylo po nemoci. Ten stres a nezájem lékařek si budu ale pamatovat stále. Stalo se to už před 7 lety a od té doby se nám přihodilo spousta dalších historek i s naším druhým a je to někdy opravdu síla a pak se mi líbí číst, jak jsou lékaři nedocenění...
Mám také historku se sebou, kdy jsem se asi 3 měsících, kdy mě bolelo neustále v krku odhodlala a vyrazila k obvodní lékařce s nadějí, že mi pomůže :-), ta mě vyslechla a neustále se mě ptala, jestli kašlu. Já jsem jí opakovaně říkala, že ne, že mě pouze bolí "dost" v krku. Nato mi paní doktorka odvětila, že jsem hrdinka, protože mám 2 malé děti a že mě v krku bolí, z toho věčného se starání o ty malé děti. Tím mě "jako" tedy morálně podpořila a pak mi napsala recept. Když jsem si chtěla lék na bolení v krku vyzvednout, tak mi v lékarně dávali mast na opary. Chvíli jsem nechápala a říkala jsem, že jde určitě o omyl, ale na tom receptu fakt byla ta mast. ...no, tak jsem jí v té lékárně nechala, protože opary jsem nikdy neměla... Toť mé zkušenosti a přísahám, že je to pravda :-).
Na druhou stranu takovýhle zkušenosti a jim podobné mám jenom z praktickými lékaři. Jinak syn měl jako malý potíže s ledvinou a dostali jsme se k úžasnému panu doktorovi, který byl "specialista" přes ledviny a ten byl úžasnej a moc nám pomohl a i já sama mám "krevní chorobu" se kterou docházím na hematologii a to samé, jsou super. Takže moje zkušenosti ze zdravotnictvím jsou takové, že ti, co už jsou specializovaní obvykle svému povolání rozumí,jenom je tam asi někdy problém, že si řeší pouze svůj "specifický" problém a často ho nekonzultují s ostatními lékaři, takže když člověk má problémů víc, tak tím, že mezi sebou lékaři nemluví se stejně těžko doberete nějakého výsledku.....
Opravdu někdy skoro lépe je asi moc nenavštěvovat.
Zdenka 2děti
  • 
28.7.2008 17:31:08
Děkuji Evo za kontakt. Sama jsem si včera po napsání článku do této rubriky pí. Zámiškovou našla. Ale moc děkuji za ochotu.
Eva, 2 kluci
  • 
28.7.2008 10:25:46
Stačí trochu progooglit - Kineziologická poradna, Klatovy – Anna Zámišková: 603 436443
  • 
27.7.2008 16:05:14
Váš článek o dceři mě velmi zaujal a zdá se, že máme podobný problém. Obracím se proto na Vás s prosbou o kontakt na paní Zámiškovou.
Moje dcera má tiky hlavou z nezjištěných důvodů. Tyto tiky měla již před rokem a po dvou měsících se vytratily a letos ve stejnou dobu se opět objevily a neustále se tiky zhoršují, jsou častější a větší.Někdy i u toho zachrčí pusou. Naše neuroložka mi připadá, že to neřeší, a dělá z dcery trémistku a že to má všechno z nervů. Nám to z manželem nepřijde, dcera je veselá a spokojená.Budu Vám velmi vděčná, když mi dáte kontakt na tu paní Zámiškovou, která Vám od problému pomohla. Děkuji a těším se na Vaší brzkou odpověď.
Silva, 3menší děti
  • 
25.7.2008 22:02:55
Nevím, každopádně zkusit to můžeš. U nás tím léčíme téměř vše, ale je pravda, že občas musím sama za odborníkem. Některé homeopatické léky jsou na předpis. Určitě je to jedna z možností, chce to jen odvahu a nakonec zjistíš, že tahle léčba je kolikrát efektivnější, než léčba chemickýma lékama.Držím pěsti.
17.7.2008 14:37:58
Ahoj myslíš, že by nám pomohla homeopatika s bakerovou cystou?
Silva, tři menší děti
  • 
15.7.2008 9:55:20
Já jsem začala vše léčit homeopatikama a úspěšně, dokonce i angínu, pokud není hnisavá. Zkuste najít dobrého homeopata, třeba vám pomůže.
Kineziologie je výborná, mám s ní taky dobré zkušenosti. Přeji hodně štěstí a vyvalosti při další léčbě.
13.7.2008 14:41:13
Také gratuluji k uzdravení.....
Sama mám ještě v živé paměti tu hrůzu, když babička objevila bulku na nožičce dceři. Jaké jsem měla strašné myšlenky.... U nás šlo o kostní výrůstek a pak šlo také všechno ráz na ráz.....Operace..a tak....
12.7.2008 19:11:55
pavčo, odkud přímo jsi? v Trutnově je jedna homeopatka, doktorka to je, ale ne přímo dětská, myslím dětská orl nebo tak něco
9.7.2008 7:54:52
No tak to bych taky ráda věděla.Operovali jí 4x v jednom roce chudinku malou a po té 4 operaci nás poslali na ortopedii a tam nám řekli, že to bylo na nic, že děti zásadně neoperují, že se jim to vrací.Krve by se ve mě nedořezal.Má to zmizet samo no tak uvidíme.Škoda, že paní kinezioložka nám s tímto nepomůže.Ale s tím tikem nám teda pomohla bezvadně už jsem myslela, že Lucinka bude celý život na práškách.
 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.